Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › KPPP?
- This topic has 7 odgovora, 4 glasa, and was last updated 21 years, 7 months ranije by
misko_wolf.
-
AutorČlanci
-
8. oktobar 2003. u 9:51 am #2938
Lotar
UčesnikImam externi modem U.S.Robotics i M.9.1 Bez problema sam se konektovao na internet (iz linuxa i xp-a) a onda sam promenio telefonsku liniju i ne mogu nikako da se konektujem (u xp-u sam umesto 115200 stavio 57600 i uspeo sam). Probao sam da menjam maximum speed i nista, zakuca se na modem initializing. Preko terminala ukucam atd (+broj telefona) i poziva bez greske. Ne mogu da se ulogujem ni iz knoppixa, a mogao sam iz kppp-a. U login script debug window izbacuje ATZ0. U modem command stoji redom : 50, ATZ, , 50, 70, OK, ATX3, ATDT, CONNECT, BUSY, NO CARRIER, NO DIALTONE, +++ ATH, OK, ATA, RING, CONNECT, +++, OK, 50, M0L0 M1L1 M1L3.
Kao da kppp ne poziva broj provajdera. Nije mi jasno u cemu je fora. Unapred hvala za svaku pomoc.15. oktobar 2003. u 11:26 am #13497misko_wolf
UčesnikMoguce da ti je slab signal. Ako imas prikljuceno vise telefona, probaj da sve iskljucis i ostavis ukljucen samo modem. Obicno je to problem kada je sve u redu (driveri, podesavanja) a ne mozes da se konektujes. 8)
18. oktobar 2003. u 2:14 pm #13498Lotar
UčesnikTo mi je linija samo za modem. Probao sam wvdial, neke skripte i nista. Kada kppp posalje atz modem vraca atz0 umesto ok. Izbacuje mi poruke tipa “Cannot open /dev/ttyS0: Device or resource busy” ili “Modem not responding”. Kada pokusam ponovo da podesim kppp iz root-a javlja mi da nemam /etc/resolv.conf, ja ga napravim i opet nista, vraca atz0. Nedelju dana se petljam sa tim.HELP.
18. oktobar 2003. u 7:32 pm #13499popeye
Glavni majstorDa li si dobro povezao liniju?
21. oktobar 2003. u 6:50 am #13500Eladio
UčesnikMoguce da ti je slab signal. Ako imas prikljuceno vise telefona, probaj da sve iskljucis i ostavis ukljucen samo modem. Obicno je to problem kada je sve u redu (driveri, podesavanja) a ne mozes da se konektujes. 8)
..zar je to bitno uopce?
meni na winXP se spoji na 14.2 Kbps u prosjeku
a linux nece ni da cuje , da mi nije mozda to problem??..ima li to veze s tonskim ili pulsnim biranjem , s brzinom , itd..a ako ima zasto?
21. oktobar 2003. u 8:28 am #13501Lotar
UčesnikSve sam dobro povezao. U xp-u radi odlicno, iz kppp terminala koji god broj da pozovem (atdt + broj) radi. Probao sam da menjam brzine, pap, chap, ovlascenja… i nista ne pali. A RADIO JE.
22. oktobar 2003. u 7:44 am #13502Lotar
UčesnikPronasao sam umesto ATZ treba da stoji ATZ3DT.
27. oktobar 2003. u 10:35 pm #13503misko_wolf
Učesnik..zar je to bitno uopce?
meni na winXP se spoji na 14.2 Kbps u prosjeku
a linux nece ni da cuje , da mi nije mozda to problem??..ima li to veze s tonskim ili pulsnim biranjem , s brzinom , itd..a ako ima zasto?[/quote]
Vrlo je moguce da si na PCM-u (ili tako nekako) – to je sistem kojim se na jednu liniju stavlja vise telefonskih brojeva koji se raspodeljuju na razlicite frekvencije (ili tako nekako) – uglavnom stvar je u tome da telefoni rade savrseno, nisu dvojnici i sl, mogu da imaju tonsko biranje itd… , ali kad je u pitanju internet to otprilike radi tako kako ti opisujes. Proveri u posti da li si na tom uredjaju, pa ako jesi vidi da li mozes da dobijes normalnu liniju, ili da uvedes drugu, ili nesto preko kablovske. Ne znam gde zivis i kakve su ti mogucnosti za to.
U glavnom to meni tako izgleda.
Probaj da odneses komp kod nekog kome internet normalno radi, pa ako i tvoj tamo normalno radi verovatno je stvar do linije, do tog sistema. -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.