Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Debian › kppp nesto nece
- This topic has 12 одговора, 6 гласова, and was last updated 21 years раније by
mbursach.
-
АуторЧланци
-
15. август 2005. у 5:45 am #5933
mbursach
Учесникne razumem, kako to sad ide ovim redom, instalirao sam drajver za lucent stari modem, i kao to bi trebalo da radi, ali ne mogu da startujem kppp, da podesim ostale parametre. nesto mi je to cudno, obicno nece da mi vidi modem , pa port i slicno. ali kppp?…. sta da radim 😕
15. август 2005. у 6:22 am #32489dejanium
Учесникpa sta kaze, da li je gladan? spava mu se? hoce nesto slatko? 👿
pretrazi forum ili daj vise informacija! kako da ti neko pomogne kad ne zna o cemu se radi.
na sta se zali kppp?
15. август 2005. у 2:32 pm #32490RiSK
УчесникNekoliko stvari:
stavi u /etc/ppp/options
read koji sadrzi opciju ‘auth’ a u kppp-u u podesavanjima za pppd stavi kao opciju ‘noauth’Pokusaj da pokrenes kppp kao root. Vrlo je moguce da je drajver ok a da nemas neke privilegije kao user (na device, na /ppp/secrets …)
Ako ni to ne upali, probaj da napravis konekciju sa ‘pppconfig’ skriptom i da se konektujes sa ‘pppd call isp_name’.
E, ako ni to ne upali, verovatno te zeza drajver 😀 😉
btw: jesi li uopste instalirao kppp?
15. август 2005. у 2:33 pm #32491RiSK
Учесникovde ima neki bug
i meni je poslao dva posta 😉16. август 2005. у 6:05 am #32492mbursach
Учесникpa ovako narode, sto se tice kppp-a, sinoc mi je pao Debian kao kruska, bez meni nekog poznatog razloga, tako da moram ponovo da instaliram . a probacu ovo sto mi predlazete, a kppp jeste instaliran , cak deinstaliran, pa ponovo instaliran preko apt-get-a kad vise nisam znao sta cu.
16. август 2005. у 9:25 am #32493jboban
Учесникsinoc mi je pao Debian kao kruska, bez meni nekog poznatog razloga, tako da moram ponovo da instaliram
Zašto ponovo? Zar ne možeš da uradiš neku repair proceduru kao na SuSE? Čak se i XP na sličan način uspešno oporavlja, a neće Linux 😉
16. август 2005. у 5:51 pm #32494LYb
УчесникPa, ako oboris sitem kao ja, onda oporavka nema 🙂
– Obrisi /var i /usr particije…
– Smanji /tmp koja je bila pre /var-a
– Napravi dve nove da smestis /var i veci /usr
– Tad se seti da si zaboravio da bekapujes /var i da imas samo bekap /usr-a 😛Jeste, lako je vratiti podatke, pod uslovom da nisi menjao pocetak particije i slicno 🙂
16. август 2005. у 9:38 pm #32495jboban
Учесник- Obrisi /var i /usr particije…
Kad ne paziš ili ne znaš šta radiš ima i lakši način. Nekad se pisao kao: format c: /u 8)
17. август 2005. у 6:25 am #32496mbursach
Учесникljudi, sad sam instalirao ponovo Debian, i sve radi super, naravno osim kppp-a, sta se sad desava. kad kliknem na kppp, on ga otvori i iste sekunde zatvori. odnosno kao da nista nisam uradio. e ovo stvarno pocinje da me nervira 🙁
17. август 2005. у 6:52 am #32497dejanium
Учесникjel ima neki backtrace? jel izbaci neko prozorce sa greskom?
(sistem sam kaze sta nije u redu sa aplikacijom, i prikaze greske kao log koji mozes da posaljes glavnim i odgovornim u susetu da rese problem, bar je u SuSE-tu tako).
probaj da startujes kppp iz konzole pa da vidis sta je. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.