Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›kppp???
- This topic has 11 odgovora, 6 glasova, and was last updated 19 years, 9 months ranije by
ZivicAleksandar.
-
AutorČlanci
-
8. decembra 2003. u 9:48 am #3153
Leka_r
UčesnikPosle dosta muke uspeo sam da pronađem driver za moj Ambiant modem 😛 .
Sada imam sledećih problema.:cry: Elem, modem se prepozna i konektuje (u mom slučaju na EUnet), međutim, iz bilo kog pretraživača (koristim Mozillu) ne mogu da se konektujem ni na koju stranicu?! Isto tako ne mogu da proverim ni ima li pošte u mom mailbox-u.8. decembra 2003. u 10:49 am #15469Drax
Učesnikhmmm i mene je to mucilo…. znaci sve se lepo odradi, povezem se na internet, ali protok 0 (nula), nece ni ping, ni tracert, ma nista….
onda sam batalio dalja podesavanja jer u stvari koristim WIFI, pa sam se bacio na tu tematiku i uz pomoc prijatelja uspeo sam to da sredim… mislim da negde u komandnom centru (tamo gde se logujes kao root) u network podesavanjima treba da dodas DNS adrese provajdera…. cini mi se da je tako meni proradio WIFI, a nakon toga dial-up nisam ni proveravao…u svakom slucaju ne skodi, a ako ne skodi znaci da koristi 😀
8. decembra 2003. u 3:08 pm #15470Markominus
UčesnikMislim da je bilo nekih problema sa resolv.conf
Dakle edituj taj fajl i vidi sta pise unutra pa postuj ovamo.Ako nije to onda proveri da li ti je ukljucen firewall i iskljuci ga, posto sam cuo da je nekima i to pravilo slicne probleme.
8. decembra 2003. u 10:17 pm #15471Anonimni
GostDodaj dozvole za citanje resolv.conf-u i bice ok
11. decembra 2003. u 2:12 pm #15472Petra9
UčesnikMislim da je bilo nekih problema sa resolv.conf
Dakle edituj taj fajl i vidi sta pise unutra pa postuj ovamo.Ako nije to onda proveri da li ti je ukljucen firewall i iskljuci ga, posto sam cuo da je nekima i to pravilo slicne probleme.
Imam slican problem. Kad se konektujem, neko vreme sve normalno radi (obicno pet minuta, mada je malopre bilo sat vremena), a onda odjednom vise nigde ne mogu da odem, kao kad je mreza potpuno zagusena (“Sending request to http://www….”), a na modemu mi se uopste ne pale lampice received i send data. To tako traje i satima, sve dok se ne diskonektujem, pa opet konektujem.
Je l’ moze neko da mi kaze sta da radim (korak po korak)?[jelena@localhost etc]$ cat resolv.conf
# search localdomain
search localdomain# ppp temp entry
nameserver 194.106.162.10 # ppp temp entry
nameserver 194.106.162.3 # ppp temp entry
nameserver 194.106.162.10 #kppp temp entry
nameserver 194.106.162.3 #kppp temp entry
[jelena@localhost etc]$Koje DNS adrese da dodam u podesavanjima (ako moze primer)?
12. decembra 2003. u 2:12 am #15473ZivicAleksandar
UčesnikKoji inernet provajder je u pitanju,
Nikakvi DNS i takve stvarcice, moze da ti zasmeta firewall, a njega ces morati da deinstaliras,, a ako si jos i Wizarda koristila prilikom podesavanja konekcije, to bi u tvom slucaju bio osnovni problem, dakle nikakav Wizard, samo rucno step by step.
Dakle koji provajder je u pitanju?P.S.
isplatili se knjiga i koja je cena??? ❓13. decembra 2003. u 1:48 pm #15474Petra9
UčesnikProvajder je telekom (ne ptt).
kppp sam rucno podesila, po svim uputsvima koje ste mi ti i ostali na forumu dali, i koje sam mogla da nadjem u kppp helpu.
Kako da znam da li je problem u firewallu? Cini mi se da je podesen na default, ali nisam sigurna.ps: da ne pravimo offtopic, idi na Literaturu.[/url]
13. decembra 2003. u 11:54 pm #15475popeye
Glavni majstorPogledaj iptables pravila:
# iptables -L
15. decembra 2003. u 8:14 am #15476Leka_r
UčesnikKako se dodaju dozvole za citanje resolve.conf fajla???
17. decembra 2003. u 12:59 am #15477ZivicAleksandar
Učesnikkao # chmod 777 /etc/resolf.conf ovo je inache ful pristup (nebezbedno), ipak pgledaj /etc/ppp/resolf.conf, ako je telekom vidi sta ti stoji u DNS-u kod kppp-a, treba da budu iste adrese.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.