Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › kpowersave permissions [RESENO]
- This topic has 7 одговора, 3 гласа, and was last updated 15 years, 4 months раније by kodadzija.
-
АуторЧланци
-
17. мај 2009. у 5:54 pm #11123kodadzijaУчесник
Pozdrav svima!
Kada pokrenem kpowersave kao regularan korisnik CPU Frequency Policy and Suspend to RAM/Disk opcije su onemogucene(desni klik na tray ikonicu).
Ako ga pokrenem kao root sve radi normalno.
Kako bih mogao da ga nateram da radi normalno kada ga pokrenem kao user?Moj distro: Arch Linux
DE: kde3.5P.S. Ubacio sam user-a u ‘power’ grupu
17. мај 2009. у 7:38 pm #78743na12УчесникU Gnome to ide preko opcije System-Preferences-Authorizations,ali za Kde ne znam tacno posto ga ne koristim,probaj da dodas user-a u hal grupu.
17. мај 2009. у 7:48 pm #78744atomicУчесникNa koji način ulaziš u grafički mod, odnosno KDE? Putem kdm3 daemon-a ili bez?
17. мај 2009. у 9:50 pm #78745kodadzijaУчесникU Gnome to ide preko opcije System-Preferences-Authorizations,ali za Kde ne znam tacno posto ga ne koristim,probaj da dodas user-a u hal grupu.
Probao sam i to, ista situacija…
17. мај 2009. у 9:52 pm #78746kodadzijaУчесникNa koji način ulaziš u grafički mod, odnosno KDE? Putem kdm3 daemon-a ili bez?
Putem kdm3 daemona, evo liste:
DAEMONS=(syslog-ng !network !netfs networkmanager @cpufreq @crond @samba @avahi-daemon @alsa @sshd kdm3)
18. мај 2009. у 9:11 am #78747atomicУчесникA jesi li probao da dodaš korisnika u wheel grupu, pa onda sa [code]visudo[/code] da otkomentarišeš red gde stoji %wheel ALL=NOPASSWD : ALL?
I ako nisi dosad koristio sudo, moraš dodati i red ispod sledećeg:
# User privilege specification
root ALL=(ALL) ALL
tvoj_user ALL=(ALL) ALL19. мај 2009. у 12:06 pm #78748kodadzijaУчесникA jesi li probao da dodaš korisnika u wheel grupu, pa onda sa [code]visudo[/code] da otkomentarišeš red gde stoji %wheel ALL=NOPASSWD : ALL?
I ako nisi dosad koristio sudo, moraš dodati i red ispod sledećeg:
# User privilege specification
root ALL=(ALL) ALL
[b]tvoj_user ALL=(ALL) ALL[/b]Koristio sam sudo i sad sam probao da ubacim korisnika u wheel grupu i otkomentarisao dati red, medjutim jos uvek nista :/
22. мај 2009. у 2:18 pm #78749kodadzijaУчесникResio sam problem!
Dodao sam sledece linije u /etc/PolicyKit/PolicyKit.conf
Nadam se da ce nekome biti od pomoci 😉
pozz[code]
[/code] -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.