Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › konfiguracija modema
- This topic has 6 odgovora, 6 glasova, and was last updated 20 years, 6 months ranije by
sascve.
-
AutorČlanci
-
28. april 2005. u 8:31 pm #5264
sascve
UčesnikKako konfigurisati WIN modem da radi pod linuxom.Radi se o Conexantu.
Jos uvek sam na netu preko Windows-a,ali ako ovo upali prelazim definitivno na Mandrake 10.1……………………… 🙄28. april 2005. u 9:03 pm #27746popac
UčesnikDrajvere imaš na http://www.linuxant.org ali se puna verzija (56 K) plaća. Imaš i besplatne do 14 K što je očajno sporo. Takošđe se može naći i krek za ovaj drajver, ali otom potom, probaj prvo dal uopšte radi.
28. april 2005. u 9:18 pm #27747pedjaman
UčesnikMada je uvek najbolje rešenje da kupiš pravi modem… skupi jesu ali drajveri ti ne trebaju 🙂
Kompromis je Intel 536EP (proizvodi SWEEX) za koga se sa intelovog sajta možeš skinuti zvanične drajvere…
29. april 2005. u 1:16 pm #27748MladenIsakovic
UčesnikKao prvo, ne trebaju ti ovi ograničavajući driveri. Koji god Linux da koristiš, instaliraj kernel source; ja sam u Vectoru uspeo da ih poteram i samo sa kernel headerima. Dakle, skini slobodno beta drivere za Connexant modeme, i to onaj u tar.gz formatu (mislim da ga imaš i ovde u download sekciji, a ako ne nadješ, mogu ti ih poslati na mail). Kad ih skineš, raspakuješ ih u neki privremeni folder, otvoriš konzolu i kucaš
make install
hcfpciconfigure (ako je hcf, ako nije, kucaj hsf)
Nakon toga, napraviće ti se simbolički link na /dev/modem, i vozi!
Dakle, ovo su beta driveri bez ograničenja, i kod mene već dugo rade perfektno, ni jednom nije bilo ni pucanja veze ni zastoja. POZDRAV!2. maj 2005. u 11:30 am #27749vmilos
UčesnikMislim da je osnova pitanja bila “Kako konfigurisati WIN modem da radi pod linuxom”. I mene to zanima i napominjem da sam TOTALNI DUDUK u linuxu. Imam Intel-Ambient 357EP i zanima me kako da ga inastaliram da radi pod LINUX-om Mandrake 10.2. Znaci kompletno uputstvo kako se radi instalacija.
Unapred zahvalan
Milosh The Great 8)2. maj 2005. u 12:02 pm #27750kmilos
UčesnikOvde su ti svi potrebni detalji http://linmodems.technion.ac.il/ a i na forumu je ovo bila cesta tema tako da bi mogao da procesljas malo dublje.
Proces se svodi uglavnom na sledece korake, koji su detaljno obradjeni vec drugde na forumu
– skines i raspakujes izvorni kod drajvera za tvoj modem (ako postoji)
– instaliras izvorni kod kernela (kernel-source)
– komapjaliras i instaliras drajver (obicno znaci pokretanje “./configure”, “make”, “make install”, detaljno uputstvo dolazi obicno uz drajver)
– konfigurises drajver i dialup klijent (opet, uputstvo cesto ide uz drajver)P.S. Posto Mandriva 2005 koristi dosta svez kernel, moguce je da ces morati da krpis drajver koji je napisan za malo stariji, ali o tom potom.
9. maj 2005. u 10:27 pm #27751sascve
UčesnikHvala namesteno………….. 💡
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.