Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › konacno jedan linux da prepozna wl138g v2 broadcom 4318, e sada zapinje instlaci
- This topic has 5 одговора, 3 гласа, and was last updated 18 years, 7 months раније by
nema_imena.
-
АуторЧланци
-
17. јануар 2008. у 4:36 pm #9740
nema_imena
Учесникdakle probao sam ubuntu 7.10, skinuo open suse 10.3 i fedoru i ni jedna distribucija nije inicijalno prepoznavala wirelles karticu. Skinuo sam PCLOS i to najvnoviju verziju iz januara 2008 gnome 2.21…napravio live cd koji sam doduse pokrenuto iz safeboot-a i uglavnom dodjoh do toga da je “ladno” prepoznao karticu, posto idem preko DHCP-a automatski je sve podeseno. E, sada kada sam pokrenuo instalaciju i dosao do formatiranja novih particija(prov swap, pa /home i na kraju ext3 /)izlazi prozor u kome posle formatiranja moram da reboot-ujem ja kliknem na ok i nista se ne desava?? ::) uzgred u pomocnom fajlu stoji da bi desktop trebao da ima plavu boju, da li se to odnosi na verziju final 2007 i nju sam krenuo da skidam? nov sam u linuxu i osim ubuntura i muke sa ndiswrapperom ne znam mnogo ali se trudim…
17. јануар 2008. у 5:27 pm #66800zoradin
УчесникProbaj sa drugacijim rasporedom particija. Recimo neka ti prva bude ext3 pa tek onda swap. Ako ne uspe, onda je OS alfa verzija sto je obicno neupotrebljiva distribucija.
17. јануар 2008. у 5:54 pm #66801nucleuswizard
УчесникЈа сам скинуо Гноме верзију али ону са овог сајта
http://www.linuxgator.org/Gnome/gnome_page/gnome.htmlИ све ми је радило чак сам и инсталирао на лаптопу пошто сам правио мали излет пре него што сам вратио Arch линукс.Једино што је био проблем је било што нисам могао LiveCD да покренем на десктопу.Увек ми је стао на пола учитавања.Али нема везе ионако сам само хтео да га пробам,а имам и Гноме и КДЕ верзију.Што се тиче ndiswrapper-а он се врло лако инсталира и покреће а и лепо је документовано.Ја имам Broadcom 4311 и већ сам је неколико пута подешавао а као network manager користим Wicd.Naravno sve je to na Arch-у.
17. јануар 2008. у 11:12 pm #66802nema_imena
Учесникmoze da se instalira, medjutim drugacije od ubuntua kod koga sam, usput, skinuo i instalirao ndiswrapper i common i utils i stavio na crnu listu bcm43xx, ucitao drajver iz wina bcmwl5.inf (u winu pokazuje kao bcmwl5.sys) posle komande ndiswrapper -l pokazuje invalid drajver bcmwl5 …a sto se tice PCLOS, krenuh da radim sa particijama i kada sam ih mountovao otisao sam na “done” tu je trazio da rebootujem, to sam uradio i ponovo je krenuo proces..od pocetka sto smara..ali dobro. Potom sam odabrao opciju da boot-ujem na postojecim particijama i krenuo na format medjutim on je ucitao particije kao ext 2, sto naravno ne moze…nista probam sta ce biti kad ne moze windows da se startuje a ni traga od linuksa >:(, e onda lepo instalirah win ponovo i drajvere, pa sad dodjoh ponovo ovde… :'(, e sada ako neko zna kako tacno da se particionise jer sam ubuntu iz prve pogodio, a ovo me malo cudi, posto ima deo u koji treba ubaciti particije pa tako selektovane, valjda, formatirati, dakle treba mi uputstvo za dual boot. na prvi pogled odlican je za pocetnika jer dosta toga moze da se odradi logikom win-a, naravno kasnije cu probati i slozenije…
17. јануар 2008. у 11:50 pm #66803nucleuswizard
УчесникПре свега код ndiswrapper-а не користиш sys већ bmwl5.inf већ сам радио три четри пута па PCLinux OS.Друго мислим да су овде на форуму безброј пута писали о партицијама мало потражи.А ако већ зезнеш ствар са линуксом и неће да се покрене,ја користим једну фору.Покренем инсталацију Win и изаберем на почетку инсталације конзолу и у њој откуцам следеће две команде
[code]fixboot
fixmbr[/code]на тај начин он поново упише win на MBR (Master Boot Record).И ето твог win-а наравно ако ниси избрисао партиције него само зезнуо линукс
18. јануар 2008. у 1:56 am #66804nema_imena
Учесникverujem da sam zeznuo particije, jer prvi put su mu bile win particije(plave) sa ovima koje sam dodao, na to nisam obratio paznju, inace imao sam 3 winparticije i na dve su bili windowsi, jedan rezervni, za neka podesavanja da isprobam na njemu. ni jedan nije hteo da startuje..probao sam i preko recovery console izbacio je da ne moze da pokrene i preko safe moda-a pa reboot-nista cak i kao last known konguration i nista..nema veze nije mi tesko da instaliram win. pogledacu o particijama ovde…hvala. A sto se tice drivera znam da je bcmwl5.inf a za win 98 je bcmwl5a.inf probao sam oba i nista. E sada ako treba firmware sa broadcom to vec nervira, a inace je ova kartica i chipset uzas videcu da zamenim za neki ateros ili prism chip
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.