Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › komparacija performansi MySQL-a na raznim *NIX platformama
- This topic has 5 одговора, 4 гласа, and was last updated 21 years, 6 months раније by
popeye.
-
АуторЧланци
-
13. фебруар 2005. у 6:58 pm #4836
dens
УчесникOvo je zanimljiv test, pa pogledajte.
http://software.newsforge.com/software/04/12/27/1243207.shtml?tid=152&tid=72&tid=29
13. фебруар 2005. у 8:22 pm #24812popeye
Главни мајсторSkrenuo bih pažnju da ovo nije pogodan test za merenje performansi između operativnih sistema u pitanju, budući da MySQL baza nije dobro portovana na BSD sisteme. Ovaj test je samo dobar pokazatelj na kojoj platformi treba koristiti MySQL bazu.
15. фебруар 2005. у 11:11 am #24813sanel_nbg22
Учесникe vidis ja sam hteo da pitam da li bi neko mogao da mi ostavi kratko uputstvo ili neki link kako da pokrenem mysql na linuxu. Radio sam samo u accessu. Kratak tutorial o svemu. Instalirao sam mysql server (i klijent valjda) ali ne znam ni kako da ih pokrenem ni …. hvala 🙂
15. фебруар 2005. у 1:38 pm #24814Off-Topic
УчесникE poshto si od te fele, nadji rekall, kod mene je recimo source za verziju 2.2-0, koji nije instaliran (bio i “radio”), ali to je samo front end za izradu obrazaca itd, dok se za ono nashta se oslanja MySQL, treba malko vishe od jednog odgovora, odnosno nema kratkog tutoriala, recimo od pomoci bi ti bio MySQL bu!!!!! i to onaj za 21Dan koji sam izpazario na sajmu knjiga, a jedva da sam ga i poshteno prelistao 😳 , shto svakako ne znachi da je na prodaju, nece da shkodi i ako prashinu skuplja, za svojih 800 din-dzi., pa ti vidi u Plato-u, inache pisac je neki chika Antony Butsher.
Blago njemu ili je napisao knjigu za 21dan ili je mozda nasho magichnu formulu, shto im zavidim kad sve tako brzo sazvacu.
😥15. фебруар 2005. у 4:27 pm #24815sanel_nbg22
Учесникmene zanima kako ja da pokrenem front end tj mysql
ja bazu znam da napravim (ili mislim da znam) 🙂 a za knjige trenutno nemam kesna
trenutno mi na stolu stoji sql server 2000 😀 od istotoliko strana pa ne znam kad cu da ga procitam (verovatno kad zavrsim vb.net od nekih 1000strana 😛 )15. фебруар 2005. у 7:00 pm #24816popeye
Главни мајсторVerovatno najkorišćeniji frontend za MySQL je phpmyadmin. Inače, ako si pokrenuo server, dovoljno je da kucaš mysql u shellu i dobićeš sql komandnu liniju.
Pogledaj i dokumentaciju na sajtu http://dev.mysql.com
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.