Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Kompajliranje kernela na Knoppix-u – Problem
- This topic has 8 одговора, 5 гласова, and was last updated 21 years, 3 months раније by
Loading.
-
АуторЧланци
-
12. мај 2005. у 11:20 am #5340
Extreme
УчесникSkinuo sam s Net-a kernel source (2.6.11.8 ) i uspeo da ga iskompajliram (iz 4-tog pokusaja 🙂 😀 ), ali sad me zanima sto pri podizanju izbacuje poruku:
FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.11.8/modules.dep No such file or directory! Nije mi jasno zasto to izbacuje, taj fajl postoji (proverio rucno) a cini mi se da sve radi. I da, jos nesto, posto imam AMD Athlon 2800+, sta je najbolje za izabrati tamo u menuconfig-u kad pita za tip procesora (ja sam ostavio na 386, to je valjda kao neki default).12. мај 2005. у 4:15 pm #28240mtm76
УчесникProbaj sa
depmod -A12. мај 2005. у 10:03 pm #28241ostres
УчесникZa procesor si mogao da izaberes i amd xp.
13. мај 2005. у 12:33 am #28242Extreme
УчесникProbaj sa
depmod -A–> A jel’ ovo treba da se pokrene iz nekog posebnog direktorijuma ili … (posto se nista ne desava kad ukucam dok sam u home dir-u (naravno, kao root)).
@ ostres: Nije bilo, bilo je 386, 486, Pentium ovaj, onaj, AMD Athlon/Duron/… Ma iskompajliracu ja ponovo (sad kad mi je krenulo 8) ), ali ako pravi neku razliku, ako ne, onda nista…. Ipak mi je vaznije da ovo FATAL resim. Inace sve izgleda radi.
14. мај 2005. у 1:02 am #28243sanel_nbg22
УчесникJa odaberem Pentium 4 ili tako nesto ne secam se ali kako da mu definisem koji je tacno procesor posto u ovom slucaju uname ispise unknown ??
14. мај 2005. у 12:55 pm #28244mtm76
Учесник[quote=”mtm76″]Probaj sa
depmod -A–> A jel’ ovo treba da se pokrene iz nekog posebnog direktorijuma ili … (posto se nista ne desava kad ukucam dok sam u home dir-u (naravno, kao root)).
[/quote]
Desi se to da se update-uje datoteka modules.dep (i napravi nova ako dotična ne postoji).16. мај 2005. у 10:28 am #28245Extreme
Учесник[quote=”Extreme”][quote=”mtm76″]Probaj sa
[/quote]
Desi se to da se update-uje datoteka modules.dep (i napravi nova ako dotična ne postoji).[/quote]E je.iga, onda znaci da vise ne bi trebalo da mi javlja gresku, a ja to uradio 3-4 puta a i dalje mi izbacuje ono FATAL!
17. мај 2005. у 7:33 pm #28246Extreme
УчесникNemoguce da niko ne zna …. E, stvarno, ovo je prvi put u 3-4 meseca koliko se igram s Linux-om da mi sve, ali BAS SVE radi kako treba 8) (i grafika, i zvuk, i modem), samo me ubija ova poruka pri dizanju sistema. Mora mene nesto da zaje.ava. Ako ipak neko zna, ili bar nagadja kako bi se ovo resilo, nek’ napise, stvarno me nervira 👿 .
18. мај 2005. у 8:19 am #28247Loading
УчесникNema veze u kom si diru. zar ne bi trebalo
depmod -a
tj malo ‘a’ kao switch?
A da mu raspalis jos jednom
make modules_install
u /usr/src/linux, verovatno tad nije dobro odradio depmod. -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.