Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Koliko dugo koristite linux
- This topic has 29 одговора, 27 гласова, and was last updated 19 years, 5 months раније by Lex.
-
АуторЧланци
-
21. јун 2005. у 8:39 pm #5598DooleУчесник
Evo ja imam linux od aprila 2004.Tada sam instalirao svoj prvi linux i koristio ga nekih 10-ak dana dok ga nisam s*ebo. 🙁
Kada sam ga ponovo instalirao probao sam da radim nesto u njemu i kada sam video da mi ne ide batalio sam ga i tri meseca ja nisam hteo da udjem u linux ali jednog dana….21. јун 2005. у 8:52 pm #30132MinisterУчесникJa sam poceo kada je bila aktuelna verzija RedHat 5.2. Cini mi se tamo ’98. Al, evo sada prvi put da sistem ‘traje’ duze od mesec dana.
21. јун 2005. у 9:49 pm #30133LYbУчесникPa, prvi susret sa unixom uopste je bio RCUB i IRIX 6.1, ja mislim… Bilo je tamo i nekog prstarog debiana na “galebu” u to vreme. Onda godinama nista zivo, pauza je trajala negde od 1998, pa do 2004.
Onda probam MDK na par dana, pa onda SuSe na dva sata, pa oped MDK na jedno nedelju dana… Onda stavim slack koji cuci i dan danas, ali je velika verovatnoca da ce u potpunosti da ga zameni gentoo koji ceka na kraju diska 🙂
Dakle, moglo bi se reci da linux koristim… od polovine 2004 godine. Sve pre toga je bio striktno shell i to samo sa korisnicke strane.
21. јун 2005. у 10:06 pm #30134jovirУчесникNegde oko 3. godine.
21. јун 2005. у 10:11 pm #30135braleУчесник2002-10-20
Bio je prvo Red Hat 6.0 pa za njim i oni noviji. Onda Mandrake 8.0 i noviji, I onda me je SuSE8.0 odusevio za kratko vreme, I tada sam u Berlinu kupio SuSe 8.2 Professional i nastavio sam da ga koristim, a danas koristim razlicite distribucije na razlicitim mestima. Sve svoje poslove obavljam sa Linuxom, i veoma sam zadovoljan.
21. јун 2005. у 10:24 pm #30136Mr_PingvinУчесникJa koristim skoro godinu dana…. biće u julu…
Prvo sam stavio mandrake 10.0 …. na njemu sam naučio neke osnove…
Posle je leto prošlo, došo fax…. pa sam pauzirao sa linuxom…. win je odjednom postao nepodnošljiv….. Programi skupi ko đavo, krekovi nestabilni……….. te krljanje po disku, te gomila virusa ( kad skidaš krekove)…….. spyware… da ne pominjem SILNA restartovanja… za svaku glupost… Jednostavno posle linuxa nisam mogao da se ponovo vratim na linux iako sam imao problema da nađem sličan softver koji mi je potreban za fax… u tome sam kolko tolko uspeo… I još kad sam namestio modem… Zbogom windozu!!! Sad imam sve… Win držim jedino zbog asemblera, a pošto sam položio taj ispit… nevidim razlog zašto nebi tih 10Gb prostora iskoristio na neki ekonomičniji način…. 🙂 🙂
Linux je gori od svih droga zajedno, nemoguće je odvići se od njega! Zato ni ne postoje centri za odvikavanje, zar ne!! 😆 😆
22. јун 2005. у 7:44 am #30137ak-87УчесникPa ja sam prvi put se susreo sa Linux-om u vrijeme kad je bila aktuelna verzija Madrake 9.1,koju sam porucio sa ovog sajta.Manje-vise od tada sam stalno imao Linux kao drugi operativni sistem,s tim da ga ‘aktivnije’ pocinjem korisiti tek u aprilu ove godine,kada sam skinuo Vector,a potom ubrzo stigao je i Slackware 10.1,na kojem sam sve uspio podesiti kako treba i po prvi put obrisao Windows,i iskreno da kazem nemam namjeru da se vracam.Prazna Windows particija ceka na Debian,koji uskoro treba da stigne…
22. јун 2005. у 7:59 am #30138nowaveУчесникPoceo sam sa Red Hat-om 6.2 negde tamo 2000/2001, sto bi sad bilo vec nekih 4/5 godina…
22. јун 2005. у 8:26 am #30139xphreakУчесникBilo je 1999 na faxu, pocetak sa RedHat 6.0, zatim mandrake Linux, pa Suse Linux i sada koristim Atomix, pre je bilo dosta neredovno koriscenje, recimo da redovno koristim otprilike godinu dana.
22. јун 2005. у 8:32 am #30140StatorУчесникprosle godine na leto sam prvi put instalirao SuSe 9.1 i jedno 17 puta formatirao hard jer mi nije radio dual boot onda sam ga batalio dok nije izaso SuSe 9.3 i evo sada 95% vremena u njemu provodim..
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.