Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Kolike HDDove moze da “vidi” ASUSova TUSL2-C ploca
- This topic has 11 одговора, 6 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by Panta.
-
АуторЧланци
-
26. јануар 2005. у 12:03 pm #4740ArionУчесник
Da li vidi 160, 200 250 GB?
odgovor mi je potreban hitno, trazio sam po netu i nisam nasao, a ne pise mi ni u users manualu za plocu
zahvalan26. јануар 2005. у 12:25 pm #24275tomajaГлавни мајсторTo je ok ploca, u svoje vreme jedna od najboljih. Nisam siguran da kontroler vidi vise od 120 Gb, ali to ne znaci da hardovi od 160 ili 200 nece raditi, mozda ces samo morati da ih isformatiras u nekoj drugoj masini da bi mogao da koristis sav prostor na njima. Sto se tice Linuxa neces imati problema sa velicinom diska (2.6.x kerneli) a ako koristis Windows onda moras da imas XP sa Service Pack-om jer bez njega Windoza vidi samo hardove do 120 Gb.
linux4life
28. јануар 2005. у 7:20 am #24276ArionУчесникhvala na brzom odgovoru tomaja, i imam jos jedno pitanje
kupio sam wd 120GB sa 2BM cash-a i cudno se ponasa
dakle imam TUSL2-C plocu
kada ga prikacim samog na kabl i stavim jumper na “master” bios se na kratko zablookira kada treba da ga detektuje i kad sse odblokira, ne vidi nista
kada stavim jumper na “slave” odmah ga tetektuje kao takvog
kada skinem jumper, on ga detektuje kao Master i za sada radi normalno.
sta je u pitanju? Bios, hard ili nesto trece? da li da trazim da zamenim disk?28. јануар 2005. у 7:25 am #24277tomajaГлавни мајсторhvala na brzom odgovoru tomaja, i imam jos jedno pitanje
kupio sam wd 120GB sa 2BM cash-a i cudno se ponasa
dakle imam TUSL2-C plocu
kada ga prikacim samog na kabl i stavim jumper na “master” bios se na kratko zablookira kada treba da ga detektuje i kad sse odblokira, ne vidi nista
kada stavim jumper na “slave” odmah ga tetektuje kao takvog
kada skinem jumper, on ga detektuje kao Master i za sada radi normalno.
sta je u pitanju? Bios, hard ili nesto trece? da li da trazim da zamenim disk?Vrlo je moguce da je u pitanju BIOS, mozda mozes da ga update-ujes. Ako ti hard radi normalno bez jumpera onda on svakako nije u pitanju a i ne moras nista posebno da preduzimas.
linux4life
30. јануар 2005. у 4:16 pm #24278guzaУчесникU svakom slucaju bilo bi fino da flashujes BIOS (ukoliko do sada nisi) jer je TUSL2-C stara oko 2 godine (kao i originalni BIOS na njoj)…
30. јануар 2005. у 4:42 pm #24279ArionУчесникU svakom slucaju bilo bi fino da flashujes BIOS (ukoliko do sada nisi) jer je TUSL2-C stara oko 2 godine (kao i originalni BIOS na njoj)…
da li je bas neophodno da to radim ako ne moram? zasto da riziqjem da nesto krene naopako (tako je uvek kad ja nesto radim) i sta bih sve dobio tim flashovanjem?
3. фебруар 2005. у 12:57 am #24280BryceУчесникda li je bas neophodno da to radim ako ne moram? zasto da riziqjem da nesto krene naopako (tako je uvek kad ja nesto radim) i sta bih sve dobio tim flashovanjem?
Sa flashovanjem BIOS-a dobijaš to da će ploča bez problema prepoznati novi hardver koji nije postojao kad je ona napravljena i ispravke grešaka u BIOS-u ako su uočene.
Inače o Asusovim pločama mislim sve najgore, jer takav otpad nisam u životu video, jer nisam do sada video ploču koja radi kako treba, već im uvek nešto fali. Jedine ploče koje su zadovoljile sve moje zahteve su ploče koje radi kompanija Gigabyte, tako da ostalo što se nudi za mene ne postoji, jer je sve to prvoklasan otpad koji kod mene više u životu neće proći, pa makar ih delili za džabe.
3. фебруар 2005. у 9:00 am #24281ArionУчесник[quote=”Arion”]da li je bas neophodno da to radim ako ne moram? zasto da riziqjem da nesto krene naopako (tako je uvek kad ja nesto radim) i sta bih sve dobio tim flashovanjem?
Sa flashovanjem BIOS-a dobijaš to da će ploča bez problema prepoznati novi hardver koji nije postojao kad je ona napravljena i ispravke grešaka u BIOS-u ako su uočene.
Inače o Asusovim pločama mislim sve najgore, jer takav otpad nisam u životu video, jer nisam do sada video ploču koja radi kako treba, već im uvek nešto fali. Jedine ploče koje su zadovoljile sve moje zahteve su ploče koje radi kompanija Gigabyte, tako da ostalo što se nudi za mene ne postoji, jer je sve to prvoklasan otpad koji kod mene više u životu neće proći, pa makar ih delili za džabe.[/quote]
uf bre covece…
3. фебруар 2005. у 3:03 pm #24282DooleУчесникPotpuno se slazem sa Bryceom.ASUS ploce su stvarno lose i veoma nestabilne.Veliki broj ljudi se zalice za njih zato sto su one u kompjuterskim casopisima precenjene.Gigabyte ploce rade savrseno ja je imam vec duze vreme i do sada me nije nikada izneverila.Ako bih morao da biram jos nekog pored Gigabyte-a to bih sigurno bio Abit.
7. март 2005. у 1:38 am #24283guzaУчесникArion slobodno kreni u posao flashovanja ali pre toga procitaj uputstvo. U win mozes da koristis programcic LiveUpdate koji ti ‘na zivo’ flashuje BIOS i jos ti pruza mogucnost da uradis backup starog BIOS-a.
Sto se ASUS-a tice sve zavisi od trzista kojem je ploca namenjena i od toga kome je koji model namenjen. Lowend modeli uvek zadaju probleme. Ja trenutno imam ASUS plocu i nemam nikakve primedbe ali se slazem sa tim da je Gigabyte broj 1. -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.