Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Koju distribuciju Linux-a?
- This topic has 22 odgovora, 16 glasova, and was last updated 20 years, 6 months ranije by
Sioux.
-
AutorČlanci
-
13. jul 2005. u 9:31 am #31239
jboban
Učesnikpredlog 1 – pogledaj u linuxo klubu koliko je kojih distribucija naruceno pa formiraj misljenje ako neces da pretrazujes forum
Samo oduzmi po jedan glas za Gentoo i Debian koje sam ja naručio, a nikako ne bih preporučio početniku 🙄
13. jul 2005. u 2:50 pm #31240popac
UčesnikDa, ali kada jednom podesiš Debian/Gentoo zaboravićeš i na Mandrake i na SUSE čak i na Slackware.
13. jul 2005. u 3:28 pm #31241Moneo
UčesnikHmmmmm…….
Slazem se da su Gentoo i FreeBSD odlicni sistemi-ali totalni mazohizam je uzimati ih ako nemas dobru internet konekciju i ako si pocetnik-moze da prodje svlacenje manjih paketa,pa eventualno i “emerge –sync”,ali “emerge world” -nein i ama jok!Kako da sa 3 kb/s skinem npr. najnoviji KDE 3.4 ili Gnome 2.10 koji teze par stotina MB-nema sanse!Sistem ce ti biti totalno out of date-a-kod Gentoo-a je jedna od najbitnijh stvari redovno azuriranje paketa i portage stabla!Tesko sa budjavih 56k,a isto vazi i za BSD!Mozes da se slikas ako imas obican modem-ovo govorim iz licnog iskustva-meni je Gentoo pored Slackware-a i SuSE-a najbolji linux distro koji sam probao-ali sam uvideo ubrzo da nista ne vredi ako nemas dobar link-tako da sam resio da se vratim na Slackware(Vector) i SuSE-dual boot, dok jednog dana ne dobijem bolji net,e a onda skoro sigurno Gentoo i FreeBSD!
Iz svega ovoga proizilazi jedan kratak savet:
Ako si pocetnik-SuSE!
Ako imas neko solidno znanje-onda Slack ili Debian-neces pogresiti ako uzmes Slack,definitivno-brz i stabilan distro-jedino je Gentoo 2005 bio nesto brzi od njega s tim da nisam probao Debian!
Toliko!
CU!
Heavy Metal rules!13. jul 2005. u 4:51 pm #31242popac
UčesnikOK, kako kažeš, ali ja mislim da sa svako može da nadje nekog drugara da mu skine veće pakete s vremena na vreme. S druge strane na drugom gentoo disku skoro da nema šta nema, ali to ljudi uglavnom zanemaruju (KDE, GNOME, Open Office, Mozilla, Gaim, Xmms, Xine…)
13. jul 2005. u 6:18 pm #31243mtm76
UčesnikDa, ali kada jednom podesiš Debian/Gentoo zaboravićeš i na Mandrake i na SUSE čak i na Slackware.
Opet ti na Slackware napadaš… 🙂
kvragu više i sa tim Gentoo-om… evo stavio sam ga na download, a da vidim i to čudo. Samo da ne bude ko u onoj poslovici: “Kud svi Turci tu i mali Mujo”… 🙄13. jul 2005. u 6:28 pm #31244Moneo
Učesnik@popac-OK je package CD-ima dosta korisnih stvari na njemu-ali nema recimo Gimp-a,a ni xine-a koliko ja znam,tu su svi kodeci,ali ni jedan player!
Ono sto sam mislio je-kasnije azuriranje sistema(vrlo bitna stavka kod Gentoo-a kao sto sam rekao-naucna fantastika sa 56k)
Relativno je lako postaviti desktop sistem na noge kroz bezmreznu stage3 instalaciju i package CD-kada uradis lepo to preostaje ti samo da ga gledas i ceskas ce po glavi-moja(a verujem i mnogih drugih…..)doslovno preslikana situacija!Pravo da ti kazem zesci mi je smor da trckaram vamo-tamo i ganjam portage snapshotove i diskove-istini za volju ja licno nikog ne poznajem da ima bas dobar net-svi moji drugovi imaju ubogih 56k….i soft modeme kao i 99%ljudi u ovoj zemji!
Slicno sam doziveo i sa BSD-om!
Nemoj pogresno da me shvatis-Gentoo je stvarno sjajan distro(emerge i optimizacija-sta jos da kazem?)-ali moze se ovde omasoviti tek kada se brzi i kvalitetniji internet bude rasirio medju nama smrtnicima!Stvarno je steta,ali really……
Dotle,drzim se ja SuSE i Slack-a!
Pozdrav!
CU!
Heavy Metal rules!13. jul 2005. u 7:32 pm #31245Sioux
UčesnikSistem koji je izbacio iz upotrebe MS proizvode kod mene je Mandriva + cedega
13. jul 2005. u 9:11 pm #31246brale
Učesnikodlicna kombinacija svaka cast! isti slucaj i kod mene.
13. jul 2005. u 10:23 pm #31247Off-Topic
UčesnikDa, Da i nVidia naravno, kolko ono reche rama??? oce to radi, verujem i ostale M$ aplikacije, ali kako si ti to onda izbacio M$ iz upotrebe, kad makar i u ~/.transgeming imash Windows pod direktorijum pun M$ produkata…???
14. jul 2005. u 12:11 am #31248LYb
UčesnikKod mene je dobitna kombinacija gentoo + vmware + 1 giga RAM-a 🙂 Doduse, nema igranja, ali mi ni ne treba za to.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.