Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › koji torrent program
- This topic has 9 odgovora, 5 glasova, and was last updated 19 years, 9 months ranije by
daniel1988.
-
AutorČlanci
-
6. oktobar 2005. u 7:00 pm #6279
debelizmaj
UčesnikInteresuje me koja su vasa iskustva sa torrent programima i koji mi predlazete kao najbolji.Bittorrent sam kao instalirao ali me nesto muci a azureus nikako da pocne sa downloadom.Gde gresim ili da li postoji nesto bolje od ova dva?
6. oktobar 2005. u 7:10 pm #35523jedanBranko
UčesnikJa imam neki KTorrent…onako OK je 🙂 ne jede mi memoriju kao Azureus koji je Java…bla, bla…a racunar slaaab…i tako.
7. oktobar 2005. u 12:45 am #35524ivasic
UčesnikPreporučujem KTorrent, pisan za KDE i mnooogo manje zahtevan nego Azureus. Lak je za korišćenje tako da ćeš se sigurno snaći bez problema.
Trenutna verzija je RC 1.1 tako da probaj to, a ako te ne mrzi sačekaj jer za vikend završavamo finalnu verziju 1.1 koja ima mnogo ispravljenih bagova.Adresa:
http://ktorrent.pwsp.net/8. oktobar 2005. u 11:28 am #35525debelizmaj
UčesnikHm vi radite…reci mi kako radite, u cemu radite, gde i kako mogu da vam se prikljucim…koji mi jezik treba.pocetnik sam ali sam spreman da se bacim na programiranje
8. oktobar 2005. u 1:33 pm #35526ivasic
UčesnikPa open-source je u pitanju, tako da imas source na websvn.kde.org skini, kompajliraj, pogledaj TODO, odradi nesto i posalji autorima 😉
Radi se C++/QT.
9. oktobar 2005. u 2:25 pm #35527urosevic
UčesnikMogu li ja da prebacim preuzimanje torrenta iz azureusa u KTorrent a da mi ostane share ratio bez problema? Trenutno koristim Azureus koji je izuzetno stabilan i fercera kao bombonica, al bih nešto native, a originalni torrent mi nešto nije baš najsrećnije rešen. 🙂
10. oktobar 2005. u 12:52 am #35528ivasic
UčesnikAZ je odličan klijent sa puno naprednih opcija i sigurno je dobar izbor.
KT je, na drugoj strani, mnogo prostiji za upotrebu i mnogo manje zahtevan. Probaj oba pa ćeš tako najbolje zaključiti koji ti više odgovara.Što se tiče tvog pitanja, nisam te baš najbolje razumeo na šta misliš. Da li si mislio da prebaciš torrente koje skidaš Azureusom u KT ili bi da počneš da koristiš KT a brine te tvoj share ratio?
Ako je ovo drugo, onda nemaš problem. Ukoliko skidaš torrente sa sajtova koji traže registraciju onda to nema veze sa klijentom i sačuvaćeš ratio. Ukoliko nemaš registraciju, takodje nema frke ako ti je pozitivan ratio. Ima još par kombinacija ali u svakom slučaju bezbedno možeš da promeniš klijent.
14. oktobar 2005. u 12:11 pm #35529urosevic
UčesnikPored ratia me brine to što Azureus skida direktno u predefinisan filename, a ktorrent u neki temp koji kad skine file radi šta već radi. Dakle, imam skinuto par torrenta (završeno azureusom) sa podzemlja. Ako stavim te skinute stvari tamo gde sam ktorrentu rekao da mi pakuje preuzete torrente, hoće li on da vidi da je to već preuzeto i da pusti seeding, ili će da krene skidanje od početka?
Inače, sad držim podignut azureus samo zbog sejanja, a ktorrentom već skidam nekoliko filmova. Malo mi nedostaje iz azureusa grafički prikaz preuzimanja chunka, al priviknuću se 🙂
14. oktobar 2005. u 3:56 pm #35530ivasic
UčesnikDakle, imam skinuto par torrenta (zavr¹eno azureusom) sa podzemlja. Ako stavim te skinute stvari tamo gde sam ktorrentu rekao da mi pakuje preuzete torrente, hoæe li on da vidi da je to veæ preuzeto i da pusti seeding, ili æe da krene skidanje od poèetka?
Neće ni jedno ni drugo 😉 Moraćeš da završiš seed AZ-om za sada. Sledeća verzija će moći to da radi i takodje da nastavlja download započet drugim klijentima, a do tada…
14. oktobar 2005. u 8:57 pm #35531daniel1988
UčesnikMeni je Azureus favorim, koristio sam ga do pre 4 meseca na windozy, sad ga koristim na linuxu. KT nisam probao, zasto menjati neshto kad odlichno radi
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.