Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › koji smo mi jadnici
- This topic has 17 odgovora, 11 glasova, and was last updated 19 years, 4 months ranije by
Milanche.
-
AutorČlanci
-
9. septembar 2006. u 9:33 pm #47463
Sioux
UčesnikMoj kolega s posla je kupio u US prenosivi računar (laptop) Athlon 2800+ baziran pre par godina za 800 $ a ovde je toliko vredela desk mašina identične konfiguracije.Radilo se o desk replacement makini naravno.
@ Toma
Jeste engleska poslovica.11. septembar 2006. u 5:04 am #47464velial
UčesnikMozda oni nemaju made in kina, tajvan i ostalo tovareno lopatama. Firmirana roba mu je otprilike dodaj nulu na cenu pa mu to dodje to.
11. septembar 2006. u 9:39 am #47465dejanium
Učesnikamerika je puna kineske robe. mudri kinezi odnos cena-kvalitet grade prema plateznoj sposobnisti trzista na koje se roba plasira. iz iste fabrike ide krs roba za srbiju, albaniju, makedoniju i ostale zaostale zemlje i kvalitetna roba za eu i usa. inace 90% robe u americkim prodavnicama je made in china, racunaj tu i tehniku, racunarske komponenete, tekstil, namestaj … vidi u nike prodavnici u njihovoj centrali, mozes kupiti patike made in taiwan a ne made in usa 😉 cak ni nike, jedan od simbola amerike, nema proizvodnju u maticnoj zemlji.
kupili su mi u usa digitalni foto aparat za 380$, dok taj isti kod nas kosta 500-600 eura >:( >:( >:(
tako da za 400$ ko zna kakvu plocu ima da kupi i sta je njemu preskupo.11. septembar 2006. u 11:37 pm #47466Bastard
UčesnikKod nas se prodaju samo neki modeli od nekih proizvodjaca
Uglavnom uvoznici donose ono sto su sigurni da mogu da prodaju dok ne zastare.Naravno uvoznik ne kupuje na komad nego na bar 1000 komada.
Znaci nije da kod nas se salje krs nego mi kupujemo krs sami.Ploce koje mi koristimo za masine od 40e se u zemljama gde svako ima mnogo vise novca za bolji uredjaj koriste u kancelarijama ili na “wallmart, standa, obi” masinama
Konfiguracije koje prave distributeri uvek su kostale od 1500e ili jos bolje 2000e bez monitora.To u ponudi za kucni desktop sa xp home porcijom.12. septembar 2006. u 9:10 pm #47467LimitMan
Učesnikamerika je puna kineske robe. mudri kinezi odnos cena-kvalitet grade prema plateznoj sposobnisti trzista na koje se roba plasira. iz iste fabrike ide krs roba za srbiju, albaniju, makedoniju i ostale zaostale zemlje i kvalitetna roba za eu i usa. inace 90% robe u americkim prodavnicama je [b]made in china[/b], racunaj tu i tehniku, racunarske komponenete, tekstil, namestaj … vidi u nike prodavnici u njihovoj centrali, mozes kupiti patike made in taiwan a ne made in usa 😉 cak ni nike, jedan od simbola amerike, nema proizvodnju u maticnoj zemlji.
kupili su mi u usa digitalni foto aparat za 380$, dok taj isti kod nas kosta 500-600 eura >:( >:( >:(
tako da za 400$ ko zna kakvu plocu ima da kupi i sta je njemu preskupo.Dok sam radio u veratu, pakom je svojim “prevarantskim” partnerima (ljudima koji uzimaju pare od musterija, ne isporucuju im robu, ono malo sto uzmu od pakoma ne plate…) uvaljivao Lucent/Agere soft modeme koji su prosto bili neispravni (treblo je da pokusate da prebacite ono cudo da radi na pulsno biranje!). Potrazio sam malo informacija o tim modemima i dobio anonimnu dojavu iz pakoma da je BROD pun tih modema vracen iz USA jer ne ispunjavaju CE standard (NEISPRAVNO). Brod je uplovio u luku bar gde je prodat po 3% realne cene… Naravno, to kod nas niko ne testira pa je proslo bez problema … A sta misliste? Sta je sa plocama, procesorima….
13. septembar 2006. u 2:11 am #47468kosmi
UčesnikImao sam remarkiran primerak AMD Athlon 2200+ procesora, koji je zapravo 1500+ sa
overklokerskim mostovima, troši duplo više struje, greje se ko ala, ali… Radio je
kod mene 2 godine i kod kupca još 2+ godine, a to je, složićete se, više od proseka
korišćenja jednog računara na zapadu. Samo što mu je trebao turbo-avionski propeler
da bi radio ispod 60°C. Neki baš vole turbo.
A što se tiče matične, uvek će se one od 200$ razlikovati od onih za 400$, ne po
performanasama, već po kvalitetu upotrebljenih materijala i tu bi bila tačka.
NajboljiJugo vs NajgoriMercedes. U pitanju je klasa, a ne funkcionalnost. Iza ćoška
su svi isti, loš kvalitet benzina ili variranje napona iz el-mreže.13. septembar 2006. u 8:05 am #47469velial
UčesnikI u fabrikama gde je masovna proizvodnja ne ispituje se svaki proizvod vec samo uzorak iz serije. Pa ako uzorak ne prodje test cela serija se “baca” (prodaje za bud zasto). Poslednji kupac kupuje macku u dzaku, moze da nabode i uredjaj po svetskim standardima za malo para posto nije svaki uredjaj u seriji los, a moze da se gadno zezne.
Jedino su japanci fanatici mislim da oni ispituju bukvalno svaki proizvod.13. septembar 2006. u 4:03 pm #47470Milanche
Učesnik…uvaljivao Lucent/Agere soft modeme koji su prosto bili neispravni…
Taj modem sam ja dobio kad sam kupio komp neko vreme je radio (ne)normalno, a posle se nekako sprzio…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.