Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › koji modem sigurno radi
- This topic has 11 одговора, 8 гласова, and was last updated 20 years, 9 months раније by Анонимни.
-
АуторЧланци
-
6. децембар 2003. у 12:09 pm #3141Puppet_MasterУчесник
Interesuje me koji modem sigurno radi pod linuxom , a da nije skup naravno, jer imam lucent(agera) i koliko sam shvatio na osnovu poruke na ovom sajtu on nece da radi pod linuxom , tako da bih hteo da menjam modem , pa da znam sta da trazim da ne bih imao vise problema.
6. децембар 2003. у 1:32 pm #15423ZivicAleksandarУчесникBilo koji na RS232 100% ili ISA/PCI hardverski, a jedina neophodna i najskuplja komponenta Linuxa ti je modem, pa ti gldaj da bar tu nezalis kintu, sigurno mozes naci i neki polovni na minimum 33600, sto moze biti u nkim slucajevima i sasvim dovoljno, a taj Agere, nece da radi ni pod Winom kako treba, samo zauzima procesorske resurse, mislim da si to primetio prilikom slusanja nekog MP3-a i istovremenog konektovanja, a za ISA modeme mozes da probas da nabavis onaj adapter koji se kaci na PCI, ali samo ako imas mesta u kucistu, da ti jedna kartice stoji paralelno splocom.
6. децембар 2003. у 5:53 pm #15424brainkillaУчесникStarija varijanta Lucent-a, koja se i u windblows-u i u Linuxu vidi kao LT Winmodem radi, znaci nadji kod nekog druga, ili negde polovan; takodje, conexant radi, ovde imas drajver za njega, a ako ti je mrsko kompajliranje mogu ti poslati i rpm.
7. децембар 2003. у 1:37 am #15425nVideoУчесникSkupi pare pa lepo odes u prodavnicu das im 40-50 evrica za pravi externi modem! I sigurno neces zazaliti. i pod windowsom i pod linuxom radi 12puta brze od ostalix! a mozes da nadjes u oglasima polovan u ISA slotu za oko 5 evra, naravno ako imas ISA slot.
8. децембар 2003. у 11:37 am #15426densУчесникpod windowsom i pod linuxom radi 12puta brze od ostalix
Na osnovu kog merenje si ovo zakljucio? Ja imam Conexant V90 winmodem i tvrdim da tvoj externi modem ne moze da bude mnogo brzi. Sve drugo stoji, manji problemi sa drajverima i sve sto ide uz price o hard modemu.
Kad se konektujem na 52000, download velikih komprimovanih fajlova se stabilizuje na 5.x kb/s.
Ako mislis na sam operativni sistem da nesto usporava, pa i nisam primetio ikakvu razliku u radu kad sam on-line i kada nisam.
9. децембар 2003. у 7:15 am #15427ZivicAleksandarУчесникKao prvo ti si iz Zemuna koliko vidim, i ako ti je pozivni 011 kao i nama iz Sremchaje, mi se jos uvek furamo okolo naokolo pa preko Mladenovca nazad za Beograd.
33600 svakako nemoze da ubije famoznih 52000, ali ni moj 56k ne ide vise od daj boze da je stvarno 50600.
Ali za Choveka koji, ochigledno tek pravi prve korake, sigurno mu jos uvek netreba ./mkeinstall, /install. Dovoljno bi mu bilo da pepozna pravi
ttyS*, pa da nam se pridruzi, kroz Linux, barem za mene licno, to je bilo neopisivo zadovoljstvo.
Nebitno koji modem JEDNOSTAVNO NAJ JEDNOSTAVNIJI /koji_radi.9. децембар 2003. у 7:33 am #15428SuneУчесникKao sto ti je u gornjem tekstu “brainkilla” napisao – starije verzije lucent modema sigurno rade(kod mene na MDK9.1),a ako tebi ili bilo kome drugom treba drajver za isti neka me kontaktira na mail pa ce posaljem.
9. децембар 2003. у 2:23 pm #15429densУчесникAli za Choveka koji, ochigledno tek pravi prve korake, sigurno mu jos uvek netreba ./mkeinstall, /install. Dovoljno bi mu bilo da pepozna pravi
ttyS*, pa da nam se pridruzi, kroz Linux, barem za mene licno, to je bilo neopisivo zadovoljstvo.
Nebitno koji modem JEDNOSTAVNO NAJ JEDNOSTAVNIJI /koji_radi.Tu se definitivno slazemo. Ako moze da bira, tj ako modem jos uvek nije kupio/nabavio, verujem da je zakljucak svih da je najbolje resenje za pocetnika hardverski modem.
Pozdrav.
9. децембар 2003. у 2:26 pm #15430horvatbУчесникJA, (radim na Mdk 9.1) .imam Lucent-Agere tzv. winmodem jako sam zadovoljan sa njegovim radom, pouzdano se konektuje,iako provajderu pristupam sa 042 broja downloaduje i u najgorem slucaju na 4.x kb/s.
Tip mog modema je:Agere chipset inside PCI 56K V.90/V.92 data/fax/voice modem. Kosta nekih 13 eura, a radi i na Linuxu besprekorno!!!!9. децембар 2003. у 2:39 pm #15431horvatbУчесникDrivere za ltwinmodems imas na:
http://www.heby.de/ltmodem -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.