Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Koji linux za pocetnik….
- This topic has 18 odgovora, 10 glasova, and was last updated 17 years, 4 months ranije by
lothar.
-
AutorČlanci
-
22. mart 2009. u 7:22 am #10892
paralizer
UčesnikOvako, imam jedan problem. Imam jedan prijatelj koji je tezak windowsas. Sada zeli Linux. Ja mu kao za pocetak preporucujem PCLOS a on se zapeo za Fedora ili Mandriva, jer zna da kada sam ja poceo da sam poceo sa Mandrivom a sada radim Fedora i misli da je to najbolje, sto ne kazem da nije u pravu, al ne mogu da se odlucim sta da mu instaliram. Fedora za poctnika mi je nekako… Ne znam, sporen meni je super, al ako pocne da ulazi sa u tim paket zavisnostima, postoi sansa brzo da se otkaze… Sta kazete vi? Bar oni koji su instalirale ove OS kod pocetnike, kako su se snalazili?
22. mart 2009. u 7:30 am #77084velial
UčesnikAko ćeš ti da mu pomažeš najbolje je da mu instaliraš ono što i sam koristiš. Uštedećeš sebi glavobolja, a njemu je sve jedno.
22. mart 2009. u 7:53 am #77085paralizer
UčesnikPa da ti kazam i u pravo si, nego jedino je sto Fedora nema bas neki kontrol center za administraciju ili za instaliranje paket kao sto ima Mandriva i PCLOS… A mislim da bi mu kao pocetnika to bas puno pomoglo.
22. mart 2009. u 8:46 am #77086Sioux
UčesnikPa ja ne vidim razliku između mandrive i PCLOS-a.
Sem KDE4, koji nije prisutan kod PCLOS-a.22. mart 2009. u 9:10 am #77087paralizer
UčesnikEpa i mena, osim sto Mandriva ima vise bug-ova, mada ja nisam do sada primetio ni jedan, al tako narod kaze. BAs zato i sporedujem Fedora od jednu stanu i Mandriva i PCLOS na drugu. Ma instaliracu mu Fedoru pa neka pukne ako zeli. >:D
22. mart 2009. u 9:35 am #77088na12
UčesnikPa ako je cvrsto resio da predje na linux i zeli malo nesto i da nauci onda mu instaliraj fedoru,ali ako zeli samo da proba linux pa da ga uporedi sa windows-om i onda da se odluci za jedan od njih ne preporucujem fedoru,mozda pclos ili ubuntu.
22. mart 2009. u 9:59 am #77089marelli
UčesnikKao sto kaze na12, mora da zna sta hoce, ili da nauci Linux ili samo zamenu za Window$. Ako hoce da nauci Linux neka pici Slackware, a ako oce samo zamenu za win instaliraj mu Ubuntu!
22. mart 2009. u 10:09 am #77090LINUSER
UčesnikPCLinuxOS ili Omega 10 ili Linux Mint – svejedno!
22. mart 2009. u 10:16 am #77091marelli
UčesnikMada nije lose i Debian 5 ubaciti.
Ma debelji radi za mafiju!
22. mart 2009. u 10:26 am #77092paralizer
UčesnikEDIT:
Lagao sam… Koristio sam Fedora 64 bit. al ne dugo, ne secam se, znam da me je nesto zezalo i zato sam je batalio. Al to je bilo pred godina i vise dana…. Mislm da je bilo Fedora 8 ili 7….
Hehehehe… Slackware… :laugh: Pala odluka, instaliram Fedora, da, definitivno. Samo mislim 32 bit. ili 64 bit. jer ima 6 GB RAM-a…. Nikada do sada nisam koristio 64 bit-na Fedora, jer ce da mu radi bar ono najosnovno (filmove, muzika, office, youtube i chat) bez problem? Ili ako ima probleme da mu instaliram 32 bitna sa PAE kernel?
Kao sto kaze na12, mora da zna sta hoce, ili da nauci Linux ili samo zamenu za Window$. Ako hoce da nauci Linux neka pici Slackware, a ako oce samo zamenu za win instaliraj mu Ubuntu!
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.