Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Koji Linux OS ima najbolje repozitorijume?
- This topic has 24 одговора, 12 гласова, and was last updated 16 years, 4 months раније by Marel.
-
АуторЧланци
-
14. јул 2008. у 8:08 pm #71203АнонимниГост
Ccc, Paralizer, ko da ne znas da Arch ima najbolji repo. 😉 (Salim se naravno.)
По мени је одмах иза Дебијана што се тиче репозиторијума. 🙂
14. јул 2008. у 9:14 pm #71204miodragzУчесникPo meni najbolje ubedljivo repoe ima Debian i Mandriva
15. јул 2008. у 11:05 am #71205MoneoУчесникPitanje!!!
Dali da idem sa ubuntu ili kubuntu? Dali je razilika samo u toa sto jedan ima KDe a drugi GNOME. Dali je izbor paketa isti. Ako je samo to razlika onda cu da mu instaliram kubuntu, jer KDE mi je nekako po pristupacno za pocetnicima.
Moj savet ti je da batalis Kubuntu i da probas novi SUSE koji ima jedan od najbolje upakovanih i sredjenih KDE-a
Ja licno nisam nesto preterano odusevljen sa Kubuntuom i sve vreme dok sam ga koristio se provlacio utisak da se ljudi oko njega nisu dovoljno trudili(prisutne su neke gluposti i bagovi) i da je akcenat Cannonicala pre svega na Gnome i Ubuntu ditribuciji koja sa druge strane radi odlicnoDakle-ako hoces KDE
SUSE
Ako hoces Gnome
Ubuntu
15. јул 2008. у 11:29 am #71206kukiblУчесникA zar nije izasla skoro neka 8.04.1 verzija *Ubuntu-a? Nisam upucen pretjerano u onaj njihov LTS fazon, ali po nekoj logici trebalo bi da bude manje bugovito. :-
E da… moj glas (a i ovako – objektivno) ide Debian-u kad su repozitoriji u pitanju – i kvalitet i kvantitet. 🙂
15. јул 2008. у 1:31 pm #71207GusterУчесникMoj savet ti je da batalis Kubuntu i da probas novi SUSE koji ima jedan od najbolje upakovanih i sredjenih KDE-a
Ja licno nisam nesto preterano odusevljen sa Kubuntuom i sve vreme dok sam ga koristio se provlacio utisak da se ljudi oko njega nisu dovoljno trudili(prisutne su neke gluposti i bagovi) i da je akcenat Cannonicala pre svega na Gnome i Ubuntu ditribuciji koja sa druge strane radi odlicnoDakle-ako hoces KDE
SUSE
Ako hoces Gnome
Ubuntu
Све је тачно, али да додам да код мене последње три верзије Убунтуа одлично функционишу кад на инсталирани Убунту касније додам КДЕ. Оба окружења раде стабилно, без изненађења.
22. јул 2008. у 10:42 pm #71208MarelУчесникMislim da je nejkompletniji Gentoo, što ću i da proverim. Posle njega Ubuntu, pa Debian, Mandriva, Fedora, Suse.
22. јул 2008. у 11:25 pm #71209MarelУчесникPo nekoj mojoj kalkulaciji, ispada ovako
Ubuntu 11865
Debian 9913
Gentoo 9098
Mandriva 7730
Fedora 3560
Suse 2521Dakle, Gentoo nema najviše paketa, ali i dalje ostaje neki moj subjektivni utisak da je najpotpuniji, na osnovu iskustva sa korišćenjem istog.
23. јул 2008. у 8:56 am #71210GusterУчесникКод мене у Synaptic-у стоји да Debian има укупно 18897 пакета, са укљученим debian-multimedia репозиторијумима.
23. јул 2008. у 9:11 am #71211KosavaУчесникsuse ima mnogo mnogo više po defaultu nije uključen pacman repo kao i mnogi drugi pa taj broj nije realan… a debian ima oko 19000 paketa sam na DVD što dođe pa možete mislit koliko ima tek u repou…
23. јул 2008. у 9:12 am #71212Časlav IlićУчесникJa teram Debijan probni, [tt]apt-cache stats[/tt] prijavljuje 23.615 paketa (uz odeljke [tt]contrib[/tt] i [tt]non-free[/tt]).
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.