Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Koji Linux OS ima najbolje repozitorijume?
- This topic has 24 odgovora, 12 glasova, and was last updated 14 years, 10 months ranije by
Marel.
-
AutorČlanci
-
14. jula 2008. u 8:08 pm #71203
Anonimni
GostCcc, Paralizer, ko da ne znas da Arch ima najbolji repo. 😉 (Salim se naravno.)
По мени је одмах иза Дебијана што се тиче репозиторијума. 🙂
14. jula 2008. u 9:14 pm #71204miodragz
UčesnikPo meni najbolje ubedljivo repoe ima Debian i Mandriva
15. jula 2008. u 11:05 am #71205Moneo
UčesnikPitanje!!!
Dali da idem sa ubuntu ili kubuntu? Dali je razilika samo u toa sto jedan ima KDe a drugi GNOME. Dali je izbor paketa isti. Ako je samo to razlika onda cu da mu instaliram kubuntu, jer KDE mi je nekako po pristupacno za pocetnicima.
Moj savet ti je da batalis Kubuntu i da probas novi SUSE koji ima jedan od najbolje upakovanih i sredjenih KDE-a
Ja licno nisam nesto preterano odusevljen sa Kubuntuom i sve vreme dok sam ga koristio se provlacio utisak da se ljudi oko njega nisu dovoljno trudili(prisutne su neke gluposti i bagovi) i da je akcenat Cannonicala pre svega na Gnome i Ubuntu ditribuciji koja sa druge strane radi odlicnoDakle-ako hoces KDE
SUSE
Ako hoces Gnome
Ubuntu
15. jula 2008. u 11:29 am #71206kukibl
UčesnikA zar nije izasla skoro neka 8.04.1 verzija *Ubuntu-a? Nisam upucen pretjerano u onaj njihov LTS fazon, ali po nekoj logici trebalo bi da bude manje bugovito. :-
E da… moj glas (a i ovako – objektivno) ide Debian-u kad su repozitoriji u pitanju – i kvalitet i kvantitet. 🙂
15. jula 2008. u 1:31 pm #71207Guster
UčesnikMoj savet ti je da batalis Kubuntu i da probas novi SUSE koji ima jedan od najbolje upakovanih i sredjenih KDE-a
Ja licno nisam nesto preterano odusevljen sa Kubuntuom i sve vreme dok sam ga koristio se provlacio utisak da se ljudi oko njega nisu dovoljno trudili(prisutne su neke gluposti i bagovi) i da je akcenat Cannonicala pre svega na Gnome i Ubuntu ditribuciji koja sa druge strane radi odlicnoDakle-ako hoces KDE
SUSE
Ako hoces Gnome
Ubuntu
Све је тачно, али да додам да код мене последње три верзије Убунтуа одлично функционишу кад на инсталирани Убунту касније додам КДЕ. Оба окружења раде стабилно, без изненађења.
22. jula 2008. u 10:42 pm #71208Marel
UčesnikMislim da je nejkompletniji Gentoo, što ću i da proverim. Posle njega Ubuntu, pa Debian, Mandriva, Fedora, Suse.
22. jula 2008. u 11:25 pm #71209Marel
UčesnikPo nekoj mojoj kalkulaciji, ispada ovako
Ubuntu 11865
Debian 9913
Gentoo 9098
Mandriva 7730
Fedora 3560
Suse 2521Dakle, Gentoo nema najviše paketa, ali i dalje ostaje neki moj subjektivni utisak da je najpotpuniji, na osnovu iskustva sa korišćenjem istog.
23. jula 2008. u 8:56 am #71210Guster
UčesnikКод мене у Synaptic-у стоји да Debian има укупно 18897 пакета, са укљученим debian-multimedia репозиторијумима.
23. jula 2008. u 9:11 am #71211Kosava
Učesniksuse ima mnogo mnogo više po defaultu nije uključen pacman repo kao i mnogi drugi pa taj broj nije realan… a debian ima oko 19000 paketa sam na DVD što dođe pa možete mislit koliko ima tek u repou…
23. jula 2008. u 9:12 am #71212Časlav Ilić
UčesnikJa teram Debijan probni, [tt]apt-cache stats[/tt] prijavljuje 23.615 paketa (uz odeljke [tt]contrib[/tt] i [tt]non-free[/tt]).
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.