Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › koji Linux
- This topic has 7 odgovora, 8 glasova, and was last updated 21 years, 2 months ranije by
slaks.
-
AutorČlanci
-
14. mart 2005. u 7:21 pm #4981
zmaj71
Učesnikverovatno vam nije nova tema al meni itekako jeste
koji LINUX???????
Hteo bih da predjem na Linux,zasad kao opcioni tj drugi os, a nadam se uskoro da ce biti jedini. interesuje me prvenstveno manipulacija video fajlovima a takodje i muzika mp3 formata. Za sad bih uzeo neku “laksu” verziju, pitanje je koju? pozdrav svima14. mart 2005. u 7:38 pm #25796Moneo
UčesnikHello!
Dakle,za pocetak mozes uzeti:
SuSE-ima sve sto ti treba,jedino nema kodeke za DivX,ali to i nije neki problem!Sve ostalo je tu Xine,Kaffeine,XMMS,AmaroK i jos mnogo toga sto se tice multimedije!Moja preporuka-sam distro je maksimalno user-friendly,a dosta je stabilniji i ispegalniji nego MDK!
MDK-isto vazi i za njega kao i za SuSE sem sto u startu imas kodeke i Mplayer recimo(SuSE ima “samo” Xine!).Druga strana medalje su mnogobrojni bagovi koji ce te pre ili kasnije iznervirati!
Ljudi imaju svoje misljenje,a takodje i ja-neki ce ti reci MDK drugi SuSE-ja ti ipak preporucujem SuSE-po meni je pametniji izbor nego bugoviti MDK!
Videces,neces se pokajati,ali na tebi je da odlucis!
Eto nadam se da je bilo od pomoci!
CU!
Heavy Metal rules!14. mart 2005. u 8:12 pm #25797MladenIsakovic
UčesnikUzmi Vector, nećeš se pokajati, od programa ima sve što ti treba, podrška za hardver je jako dobra, ubedljivo najbrži Linux koji sam probao, jedino što nema grafičku instalaciju, ali i pored toga proces instalacije je jako intuitivan, tako da neće ti predstavljati problem. TO ti je Slack u malom, i ja sam lično oduševljen Vectorom. Probaj, nećeš se pokajati 🙂
POOZDRAV!14. mart 2005. u 9:02 pm #25798Doole
UčesnikKao sto kaze Seleuk ipak SuSE.Imas dosta programa za muziku i video koji su u rpm paketima tako da necs morati da se mlatis da ih kompajliras.
14. mart 2005. u 9:15 pm #25799brale
UčesnikMozes slobodno da uzmes i Mandraka. Posto se radi o prvom kontaktu , apsolutno je malo bitno koji distro ces uzeti, jer ce takozvani bagovi sami od sebe isplivati vrlo brzo uz bilo koju distribuciju. Takav je svaki pocetak. 🙂 A Mandrake se smatra idealnom distribucijom za pocetnike.
14. mart 2005. u 9:40 pm #25800NikolaZ
UčesnikMomci, ja mislim da ovi nas spamuju 😆
U ova dva dana, jedno 5 ovakvih topika je bilo14. mart 2005. u 10:32 pm #25801kmilos
UčesnikI ja mislim. A mi se primili ko mladi pavijani 😆
15. mart 2005. u 12:21 pm #25802slaks
UčesnikSuSe 9.2 pro, moja preporuka, i ja sam pocetnik i mogu da kazem da sap probao i mandrak 10.1 i SuSe 9.2 pro, kao red hat, slack,debian i jos neke, ali mi najvise lezi SuSe. Mada sve zavisi od ukusa.
Hajbolje da probas kao i ja vise njih pa koji ti najvise lezi njega izaberi.
Pozdrav 😀 😀 😀 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.