Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Koji distro koristite? – sa www.linuxforums.org
- This topic has 13 odgovora, 6 glasova, and was last updated 21 years, 1 month ranije by
jboban.
-
AutorČlanci
-
27. jul 2005. u 1:09 pm #5817
jboban
UčesnikPogledajte statistiku korišćenja distro-a na nešto većem uzorku, na:
http://www.linuxforums.org/forum/topic-2919.html
P.S. MDK + SuSE = 33% 😉
Što reče Rambo: Nas i Rusa 300 miliona…27. jul 2005. u 4:24 pm #31737LYb
UčesnikSto ce reci da nemate 33, vec 15+18 😛
Ej, bre, fedora vas dere 😛 😛 😛27. jul 2005. u 7:20 pm #31738jboban
UčesnikAli zato Gentoo za malo pa da upadne pod Other… 😛
27. jul 2005. u 8:01 pm #31739LYb
UčesnikAma, meni nikako nije jasno zasto ima ljudi koji uopste obracaju paznju koji se distro koliko koristi? Ako bi islo po zastupljenosti OS-ova uopste, windows bi sve usio.
Da li bi to znacilo da je najbolji?
27. jul 2005. u 8:33 pm #31740Moneo
Učesnik@jboban
Nesto na sta treba racunati u buducnosti(ili bolje receno u ovom trenutku) su:
Fenomenalni Ubuntu-instalirao sam verziju 5.04(koju sam dobio besplatno posto sam porucio sa njihovog sajta+dobio sam i live cd) i zaista se odusevio(imam test particiju jer volim da isprobavam distroe 😀 )
Lak za instaliranje da laksi ne moze biti-uredno mi je prepoznat sav hardver-jedino sam frenkvenciju monitora morao da podesim u xorg.conf,brzi od MDK i SuSE-a jedno 3x,a i da ne spominjem debian package system….
Vector 5.0 SOHO-za koga vazi slicno ili isto…….
SuSE jeste odlican distro,ali stvarno moram da konstatujem da je majstor sporoce……
Vidim da hvale i FC 4 tako da cu verovatno i to isprobati….
Ajd zdravo!
Heavy metal rules!3. avgust 2005. u 8:40 am #31741orsale
Učesniki treba da probas FC4..ja imam test kompjuter i ADSL i skoro svak dan isporbavam nove distribucij…do pre FC4 sam koristio Slackware 10.0 a zatim 10.1…sada samo FC 4 i prezadovoljan sam…
pozdrav3. avgust 2005. u 10:42 am #31742jboban
Učesnikimam test particiju jer volim da isprobavam distroe
Na koji način rešavaš loader kad često probaš distribucije i koji koristiš? Meni je Debian potpuno i bez pitanja promenio SuSE Grub u svoj Grub, vratio ga u tekst mod, ponovio nekoliko puta neke postojeće stavke tako da sam morao da koristim SuSE Repair proceduru da to posle vratim. Za Gentoo sam ručno dodao stavku u postojeći Grub bez problema.
da ne spominjem debian package system….
Debian-ov apt-get imam i na SuSE od pre neki dan. Skinuo sam ga sa onog linka što je čovek ostavio u temi SuSE 9.3 click by click. Dodao sam i synaptic, grafičko okruženje za apt-get i još uvek pokušavam da se oduševim, ali mi ne ide 8)
3. avgust 2005. u 1:35 pm #31743popeye
Glavni majstorTreba uzeti u obzir i razlike, tj. prednosti deb u odnosu na rpm paket. Deb paketi sadrže znatno više podataka od RPM, koji se ograničava na neposredne potrebe za čisto pokretanje programa (biblioteke).
3. avgust 2005. u 1:49 pm #31744jboban
UčesnikProučiću malo i deb. Malopre, u pokušaju da kroz synaptic instaliram nešto, saznah da mi je rpm baza oštećena 🙁
Uradio sam rpm –rebuilddb, ali i dalje mi rpmverify vraća greške. Da li bi ovo bilo izbegnuto samo korišćenjem Debian apt, npr. kad jednom sasvim oporavim bazu?3. avgust 2005. u 2:04 pm #31745kmilos
UčesnikAko sam ja dobro shvatio malkice koristeći SUSE, mislim da on ostavlja rpm transakciju nedovršenu (jako loša ideja usput) sve dok ne pokreneš “SuSEconfig”, što YaST, YOU (i ovaj apt ako si ga instalriao sa http://ftp.gwdg.de specijalno za SUSE) i odrade za tebe. E sad, ako si ti ranije nešto ručno instalirao sa “rpm -Uvh” a nisi pokretao ovu komandu posle toga, moguće je da ti je rpm baza u nekom čudnom stanju…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.