Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Ko nam je dirao Linuxo.org
- This topic has 5 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years раније by Mr_Pingvin.
-
АуторЧланци
-
18. септембар 2005. у 11:46 am #6165Mr_PingvinУчесник
Jutros oko 4, nisam mogao da se logujem… Bila je tu neka slika, jedno 5 imena, pisalo je da je sajt hakovan… A pametni su ostavili neki irc kanal i email… Na irc-u su se okupljali neki amigosi, rekli su mi da nisu oni, ali su veoma dobro znali o cemu je rec, jer mi je jedan od njih dao kompletno uputsvo kako da resim problem… Jeli to bio stvarno upad u sistem ili samo neki propust koji je neka skripta iskoristila…. Hmmmmmmmmmm…
18. септембар 2005. у 12:29 pm #34894tomajaГлавни мајсторJutros oko 4, nisam mogao da se logujem… Bila je tu neka slika, jedno 5 imena, pisalo je da je sajt hakovan… A pametni su ostavili neki irc kanal i email… Na irc-u su se okupljali neki amigosi, rekli su mi da nisu oni, ali su veoma dobro znali o cemu je rec, jer mi je jedan od njih dao kompletno uputsvo kako da resim problem… Jeli to bio stvarno upad u sistem ili samo neki propust koji je neka skripta iskoristila…. Hmmmmmmmmmm…
Pogledaj
Inace, daj posalji mi to dobijeno “upustvo” da malo pogledam ako ga jos imas….
linux4life
18. септембар 2005. у 12:43 pm #34895Mr_PingvinУчесникNisam ga snimio, pominjali su logovanje preko ftp-a i patchovanje php-a…
Valjda su iskoristili neki propust…. Hakovali su dosta sajtova, ako se gleda preko google… Uglavnom neki clanovi su se izvinili u ime pocinioca, jer su mislili da je sajt moj posle odrzane bukvice… Nista vratice im kosarkasi u polufinalu… xi xi… Kontaktiracu KS SCG, da se malo vise potrude 🙂 🙂 🙂
18. септембар 2005. у 1:00 pm #34896tomajaГлавни мајсторNisam ga snimio, pominjali su logovanje preko ftp-a i patchovanje php-a…
Valjda su iskoristili neki propust…. Hakovali su dosta sajtova, ako se gleda preko google… Uglavnom neki clanovi su se izvinili u ime pocinioca, jer su mislili da je sajt moj posle odrzane bukvice… Nista vratice im kosarkasi u polufinalu… xi xi… Kontaktiracu KS SCG, da se malo vise potrude 🙂 🙂 🙂
Ah, hvala, mada kako igramo tesko da cemo mi stici do polufinala 🙄
Da, u pitanju su security update-ovi za phpnuke. Inace je phpnuke veoma podlozan hack-ovanju pre svega zbog phpbb-a ali naravno i siroke resprostanjenosti.linux4life
18. септембар 2005. у 2:38 pm #34897LYbУчесникMalo je verovatno da su BAS oni hakovali sajt… jednostavno se neki script-kiddie dokopao exploit-a i eto…
18. септембар 2005. у 2:50 pm #34898Mr_PingvinУчесникVerovatno nisu… Igraju se deca… 🙂 🙂
Vazno da nema stete…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.