Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Knjizevnost
- This topic has 16 одговора, 14 гласова, and was last updated 21 years, 1 month раније by
ljuba-trebotin.
-
АуторЧланци
-
5. јул 2005. у 10:01 pm #5687
NikolaZ
УчесникDakle moji Linuxasi, volite li knjizevnost? Ako volite, sta ste poslednje procitali ili upravo citate?
Evo meni je bas sada pri ruci Travnicka hronika od Andrica i moram priznati da je stivo veoma zanimljivo i poucno.Kojeg knjizevnika najvise volite, odnosno knjizevno delo?
Meni je nas Crnjanski nekako najblizi mada volim i dobru staru Rusku skolu pisanja iz koje bih izdvojio recimo Bulgakova i njegovo remek delo
“Majstor i Margarita”.Dakle, uzdizete li se duhom, ili se stapate u ovo sveopste sivilo koje nas okruzuje?
5. јул 2005. у 10:48 pm #30906MladenIsakovic
УчесникBaš juče mi istekla pretplata na časopis “Velike sise”, ne staj mi na muku 😳 😳 😡 😛
5. јул 2005. у 11:07 pm #30907Off-Topic
УчесникMislish li da se uzdizesh duhom, kako bi lakshe podneo muchenje???
Zamislish se nad svojom sudbinom, i odmah uvidish da nisi prvi kojem se isti splet dogadjeja dochepao glave, e to ti dodje neshto ko´ ¨Grobnica za Borisa Davidovica¨, koju i ne morash da prochitash vishe puta, pa da ti svaki dan dodje ko nova pricha ili poglavlje, a tako karakteristichna za utapanje u fool-colour sivilo, pa makar i smoljcima delio shtivo.5. јул 2005. у 11:08 pm #30908Doole
УчесникSta sam poslednje citao..hm…poslednje sto sam citao je Davincijev kod – Dan Brown pre jedno mesec dana,a sad trenutno citam COM.Ali teze se ja resavam da citam knjige radije citam novine.Ova knjiga je slucajno naletela.
6. јул 2005. у 12:14 am #30909xphreak
УчесникPosto sam obozavalc HORROR-a (nije bas LEPA knjizevnost 😀 ), za sve one koji vole malo dark-side preporucujem knjigu “Igra Prokletstva” od Klajv Barker-a, covek koga je sam Stiven King pohvalio, mora da vredi nesto 👿
6. јул 2005. у 12:26 am #30910Mr_Pingvin
УчесникMeni omiljena štiva su od Willam Gibson-a. Klasični cyber-punk, predviđanja crne budućnosti, koja se svakim danom sve više ostvaruje.. 🙂 🙂
Izdvojio bi neuromancer, monalizin natpogon, jer su prevedena na srpski… Ima ih još na english.. 🙂 🙂
6. јул 2005. у 1:13 am #30911LYb
УчесникHmmm… Bas sam se iznenadio kad je King za Barkera rekao da je “buducnost horora”… Stivena ne mogu da smislim pa to ti je 🙂
Inace, omiljen mi je Den Simons. Bio, u stvari. Onda je smorio do besvesti i poceo da prepisuje sam sebe. Slicno kao i Viljem Gibson :/
Ipak su Filip K. Dik i Rodzer Zelazni legende 🙂
6. јул 2005. у 1:14 am #30912LYb
Учесник@Mr_Pingvin
BTW, od gibsona na srpskom ima sta ‘oces… i grof nula (imbecijam prevod “count zero”) i svetlost cudesnog i jos trista manje-vise identicnog stiva.6. јул 2005. у 9:41 am #30913popeye
Главни мајсторPoklonik sam naučne fantastike, gde od pisaca izdvajam Asimova i Klarka kao neponovljive. Pored toga čitam i fantastiku, horor, klasiku i teško je ovako napamet izdvojiti sve dobre pisce, pomenuću recimo Frenka Herberta, Ursulu LeGvin, Filipa Dika, Dena Simonsa, Nila Gejmana. Barker me je, eto, veoma iznenadio “Utkanim svetom”. King pod pritiskom sklopljenih ugovora o prodaji unapred još nenapisanih knjiga zna da omane, ali je svoje umeće odavno dokazao.
6. јул 2005. у 9:52 am #30914Mr_Pingvin
УчесникJa već par godina nisam pročitao ni jednu knjigu…. Ustvari sad čitam samo knjige stručnog karaktera za linux, sql, internet itd….
Kao osnovac sam pročitao preko 1000 knjiga, tako da sad ako me slučajno nešto zgazi neću žaliti što tako dugo nisam čitao… 😀 😀 😆
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.