Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Kmail & password
- This topic has 6 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 6 months раније by sifumarko.
-
АуторЧланци
-
24. март 2005. у 3:24 pm #5035sifumarkoУчесник
Kmail u jednom od svojih konfiguracionih fajlova sadrzi i podatke o nalozima. Osim username-a i ostalih tu se nalazi i password za email nalog. Medjutim on je kriptovan.
Da li neko ima ideju kako da se taj fajl (odnosno deo sa passwordom) dekriptuje? Ja sam nasao neki password dectypter na netu ali nisam skapirao sta se sa njim radi…
Da li se do passworda moze doci i nekim drugim nacinom?
26. март 2005. у 8:53 am #26147ShadowmanУчесникZasto ‘oces da dekriptujes password? ako si ga zaboravio, to ti je za kacenje na mrezu isti password, nego, ako vec oces to da radis, nadji file gde se password nalazi, skini sa neta dekripter, ali moras da koristis isti algoritam koji je linux koristio za kriptovanje. ako je blowfish algoritam, zelim ti sve najbolje:-)
26. март 2005. у 3:20 pm #26148sifumarkoУчесникNasao sam fajl koji pravi Kmail. I u njemu je password kriptovan. Nasao sam i dekripter (algoritam je veoma jednostavan), ali neznam da iskoristim taj dekripter 😳
Valjda treba da ga kompajliram, ili nesto drugo, nisam shvatio. Ako imas vremena daj mi mail da ti posaljem oba fajla.
E, da. To mi treba jer sam zaboravio sifru… E sad, to sto je ona ista kao i za kacenje mi ne znaci mnogo jer sam je zaboravio. Imam desetak naloga na raznim provajderima tako da taj nalog nisam koristio odavno pa sam zaboravio. Sta mislis? Da li da pitam one tete sto rade u PTT-u da mi kazu sifru. Mozda to upali 🙄
26. март 2005. у 5:05 pm #26149braleУчесникkomsija ,meni to zvuci najlogicnije
26. март 2005. у 5:10 pm #26150sifumarkoУчесникPa da.
Ej Brale, nemoj nikom da kazes da sam zaboravio sifru, ce mi pomere dandalo u gradu ako se sazna…
26. март 2005. у 5:15 pm #26151braleУчесникNe brini pokrivam te 🙂
Pozdrav26. март 2005. у 5:18 pm #26152sifumarkoУчесникHVALA 8)
Je li, da te pitam, koji distro trenutno koristis?
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.