Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › KMail baza poruka – potreban savet
- This topic has 8 одговора, 3 гласа, and was last updated 22 years, 3 months раније by
bp21000.
-
АуторЧланци
-
7. мај 2004. у 3:26 pm #3662
bp21000
УчесникPozdrav svim clanovima MDK zajednice koji su ovde prisutni.
Ajde malo da se pohvalim 🙂 Instalirao sam danas MDK 10.0 Official i sve radi zaista fantasticno. Imam samo jednu malu nedoumicu: kako da prebacim bazu poruka Kmaila sa Slackware 9.1 (KDE 3.1) na MDK 10 (KDE 3.2)?
Evo jos preciznije da objasnim sta mi stvara nedoumicu.
1. Baza Kmail poruka se nalazi na Slacku u direktorijumu /home/user/Mail. Svi folderi (kojih ima 20, osim onih koje KMail podrazuvemano sadrzi u sebi) cuvaju pouke u “maildir” formatu. Mislim da je isti slucaj i sa podrzumevanim folderima KMaila (inbox, outbox, draft, sent, trash).
2. Kad pod MDK 10.0 pokrenem KMail ne formira se onaj direktorijum /home/user/Mail, nego mi izgleda da je folder u kome KMail na MDK 10 cuva poruke negde sakriven (jedan od onih sa tackom) i da format “maildir” nije vise onaj u kome se podrazumevano cuva arhiva poruka.
3. Nisam uopste siguran u ono sto sam napisao pod stavkom broj 2, samo mi to tako nekako izgleda na prvi pogled.
Zato molim nekoga od upucenijih u KMail “problematiku” :), da mi pomognu svojim predlozima u cilju uspesnog sprovodjenja operacije za cije metode se raspitujem na pocetku ove poruke. A sve ovo bih zeleo uspesno da izvedem, jer bi mi bilo veoma zao da izgubim sve arhivirane mailove pocevsi od 1. januara 2004. godine do danas (7.maj 2004).
Svaki predlog i savet, odnosno pomoc i sugestija nekoga od Vas, bice s moje strane sa zahvalnoscu prihvaceni.
Srdacan pozdrav,
Bogoljub Popovic
Novi Sad7. мај 2004. у 9:17 pm #18616BaneZ
УчесникNisam ni ja 100% siguran, ali po meni je resenje upravo u tome sto si naveo pod 2: znaci napravis account i u taj folder .mail kopiras sve ono sto si imao u prethodnoj distribuciji. U svakom slucaju probaj!
7. мај 2004. у 9:30 pm #18617bp21000
УчесникDozvolite da dopunim ono sto sam prethodno pisao povodom ove teme. Dakle ovako:
Kada direktorijum /home/user/Mail (slack 9.1) narezem na CD i prekopiram ga na MDK 10.0 dogadja se sledece:
1. Dobijem obavestenje da se sada poruke nalaze u /home/user/.Mail gde ih KContact automatski prebaci.
2. Kad nakon toga pokrenem KMail uociljivo je da je prisutna kompletna struktura foldera, ali u folderima nema ama bas ni jedne jedine poruke. Odnosno, vidim nazive svih poruka u subject polju, ali kad pokusam da kliknem na neku od njih, subject se promeni i ostaje da pise samo ovo – bez teme. Prema tome, mozda bi preciznije bilo da kazem ovako – poruke koje se nalaze u folderima KMaila na MDK 10.0 totalno su *prazne*. 🙁
Zar bas niko nema nekakvu ideju o tome kako bih moga da resim ovaj problem?!
7. мај 2004. у 9:37 pm #18618popeye
Главни мајсторDovoljno je da prekopiras Mail direktorijum, kao i podesavanja za kmail koja se nalaze u .kde direktorijumu. Pre par meseci sam presao sa 3.1 na 3.2 i sve je ok.
7. мај 2004. у 9:40 pm #18619popeye
Главни мајсторDa li si siguran da si prekopirao bas sve poruke iz Mail direktorijuma?
U njemu imas dosta datoteka koji pocinju tackom (na primer .inbox.index) koji predstavljaju indexe postanskih sanducica.
7. мај 2004. у 11:14 pm #18620bp21000
УчесникDa li si siguran da si prekopirao bas [b]sve[/b] poruke iz Mail direktorijuma?
U njemu imas dosta datoteka koji pocinju tackom (na primer .inbox.index) koji predstavljaju indexe postanskih sanducica.
Nazalost, vise sam nego siguran. Jer su svi ti fajlovi sa tackom vidljivi tamo gde treba. Medjutim, to ne daje nikakav konkretan i pozitivan rezultat…
7. мај 2004. у 11:32 pm #18621bp21000
УчесникDovoljno je da prekopiras Mail direktorijum, kao i podesavanja za kmail koja se nalaze u .kde direktorijumu. Pre par meseci sam presao sa 3.1 na 3.2 i sve je ok.
Sve sam to tako uradio, ali slaba vajda 🙁
Ti verovatno nisi imao problema posto si KDE 3.1 koristio pod MDK 9.1 ili 9.2, pa onda uradio samo azuriranje sistema, a ne potpunu instalaciju, jel tako?
A ja sam instalirao MDK 10.0 na cisti hard na kome pre toga nije bilo nicega, pa sam hteo da prebacim bazu poruka i podesavanja sa Slackware 9.1 (KDE 3.1.4) koji se nalazi instaliran na drugom HD kao moj (do sada) primarni Linux sistem. Ali ili to nije moguce ili je nemam blage veze kako to treba sasvim precizno uraditi.
Ovo mi najpre pada na pamet: Da instaliram prvo MDK 9.1 (nemam 9.2 pri sebi), da na MDK 9.1 prebacim bazu poruka i podesavanja KMail-a sa Slacka (posto sam to vec pokusavao da radim i nije bilo problema), a da nakon toga azuriram MDK 9.1 sa diskovima od 10.0 Official.
Ovo je sigurno moguce uraditi, ali mu to onda dodje onaj sistem – preko precac naokolo blize, ali ja nazalost trenutno nemam ideju za neki brzi a pri tom efikasan nacin.
E sad sam valjda bio sasvim jasan i sigurno nekom od Vas pruzio argumente za dalju razradu ove teme.
Ako neko ima ideje koje mogu da mi ustede vreme instaliranja dva MDK izdanja (9.1 pa 10.0) jednog preko drugog, sa zahvalnoscu cu takve ideje isprobati i javiti kakve sam rezultate postigao.
7. мај 2004. у 11:36 pm #18622popeye
Главни мајсторProveri vlasnistvo i dozvole nad datotekama.
8. мај 2004. у 2:14 pm #18623bp21000
УчесникProveri vlasnistvo i dozvole nad datotekama.
Dozvole! Koji sam kreten 😆 U tom grmu lezi zec. Uopste mi nije jasno kako sam uspeo da previdim tako banalnu stvar. Sad je, naravno sve OK. Hvala na podsecanju. U pitanju je bio isti user, ali razlicita grupa na Slacku u odnosu na MDK 10.0.
Sto se mene tice, ovaj topic je zatvoren.
Sve najbolje,
Bogoljub -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.