Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Kernel update…
- This topic has 4 odgovora, 4 glasa, and was last updated 18 years, 4 months ranije by
Off-Topic.
-
AutorČlanci
-
6. februara 2005. u 11:09 am #4799
dens
UčesnikDo sada sam kernel update-ovao uvek tako sto bih ga kompajlirao. Sad sam na mdk 10.1C odlucio da probam urpmi.
Tako kao root uradim sledece:
urpmi kernel-2.6.8.1.24mdkOn pokupi sa interneta rpm i instalira ga.
Nakon reboot-a nije hteo da se podigne X.Sta je jos potrebno uraditi da bi se operacija zavrsila uspesno?
Ovako moram i dalje da butujem prvobitni kernel…
6. februara 2005. u 1:42 pm #24594Duffman
UčesnikJa mislim da je greska do drajvera za graficku, ako korisitis Nvidia-u GF samo udji u /etc/X11 otvori XF86Config i promeni polje “nvidia” u “nv”, to ce resiti problem sa podizanjem, ali neces moci da koristis 3D interfejs. Onda skini najnovije drajvere za GF i instaliraj ih, trebalo bi sve da radi.
6. februara 2005. u 6:42 pm #24595dens
UčesnikTo je i meni palo na pamet, novi kernel -> novi drajveri.
E sad, ocekivao sam da se to moze negde naci, ali kako su u pitanju neslobodni drajveri nVidie, onda je razumljivo sto to ne moze da ide bez dodatnog smaranja…
6. februara 2005. u 7:00 pm #24596kmilos
UčesnikNe mora da znaci da moras da skidas opet novi drajver, pogotovu sto ga vec imas u nekom obliku, je l’, kako bi ti inace radio na prethodnom kernelu? Potrebano je da samo da ponovo pokenes nvidia instaler koji vec imas, i on bi trebalo da sve sam odradi za novi kernel. Verovatno ce ti trebati i odgovarajuci kernel-source.
7. februara 2005. u 12:04 am #24597Off-Topic
UčesniknVidia drajver vodi racuna i o GCC-u kojim je kompajliran kernel, tako ako ti gcc -v i cat /proc/version nisu isti nece se ni instalirati, tj. instalacija puca, a ako probas da novi kernel source iskompajliras sa trenutno prisutnim kompajlerom, sanse su mngo vece, mada sumnjam da je kod tebe prisutna tolika ne kompatibilnost, sto ne skodi, moze da koristi.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.