Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › kernel-source 2.4.22-10mdk, gde i kako?
- This topic has 4 одговора, 4 гласа, and was last updated 22 years, 6 months раније by
ZivicAleksandar.
-
АуторЧланци
-
1. фебруар 2004. у 4:48 pm #3318
davorno
УчесникImam Mandrake 9.2 i problem sa lucentom, naime skontao sam kako da ga instaliram, ali source od modema nemogu jer mi stalno prijavljuje da mi fali kernel source! Kada sam probao da ga nadjem preko neta, nasao sam ga ali to su sve ogromne arhive (neke su bile i 180 mb), yanima me gde mogu da nadjem manju arhivu, ili da li na instalacionim diskovima ima kernel source? Ako nema, a arhiva nemoye biti manja (par mb) onda na koji nacin osim preko neta da dodjem do tog kernel-sourca??? Takodje instalirao sam ltmodem-kv_2.4.22_10mdk-8.26a9-1.i586.rpm
i
ltmodem-kv_2.4.22_21mdk-8.26a9-1.i586.rpm
i prijavljuje da su mi te dve arhive instalirane, ali ako pokusam neku drugu (neke starije verzije) ne dozvoljava mi zbog verzije kernela. Scanmodem mi prijavljuje lucent DSP. Neznam na koji nacin da instaliram drajvere da bi sve proradilo!!! Citao sam i postove (i na ovom forumu i na stranim), i How To opisan na ovom sajtu i gomilu ReadMe fajlova, ali nikako da se modem instalira kako treba. Razumem da treba kompajlirati ali tu mi fali kernel source. Pomagajte… ❗1. фебруар 2004. у 5:37 pm #16838tomaja
Главни мајсторkernel-source se nalazi na UpdateCD-u. Sve zavisi odkle si nabavio MDK 9.2. Ukoliko nemas taj disk mozes ga poruciti preko naseg CD marketa http://www.linuxo.com/htmltonuke.php?filnavn=cd-izdanja.html
Na njemu se nalaze oba kernela i kernel-source fajlovi za kernele (tj. i kernel 2.4.22-10 i 2.4.22-21)
Ti treba da instlairas samo kernel-source za kernel koji ti je trenutno instaliran a to je verovatno default MDK 9.2 kernel tj. 2.4.22-10linux4life
1. фебруар 2004. у 8:31 pm #16839davorno
УчесникTo ima smisla, imam Mandrake 9.2 na 3 CD-a, nisam nabavio jos 2 dodatna. Verujem da ce to resiti problem sa kernelom, ali nisam siguran da ce resiti problem sa drajverom vezanim za Lucenta. Videcu pa cu se javiti, hvala svakako…
2. фебруар 2004. у 9:21 am #16840cheese
Учесникinstaliraj source kernela … skini najnoviji source drajvera za lt modem sa http://www.heby.de/ltmodem
pa onda opali…
./build_module
./ltinst2
./autoloadi nema problema
2. фебруар 2004. у 10:15 am #16841ZivicAleksandar
УчесникMislis da nece biti problema, daj barem onda ostavi koji je model kod tebe u pitanju, barem ono sto ti vrati scanmodem, zivo me interesuje, ovo moje cudo je BUSSY pa BUSSY, ma koji drajver mu instalirao.
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.