Početak › Forumi › Linuks distribucije › Slackware › Kernel modules
- This topic has 25 odgovora, 7 glasova, and was last updated 19 years, 6 months ranije by
marelli.
-
AutorČlanci
-
12. decembar 2006. u 11:54 am #50468
djux
UčesnikA sta je bolje?
Prvo da instaliram Slack sa njegovim default krenelom, pa onda da instaliram 2.6 kernel ili odmah da instaliram sa 2.6 krenelom, pa moduli i ostalo?
Po meni je svejedno, mada vise gotivim naknado ubacivanje 2.6 kerenela uz rekompajliranje. Valjda je to navika 🙂
17. januar 2007. u 3:45 pm #50469Anonimni
GostNece tebi mnogo pomoci ni taj 2.6 kernel koji dolazi uz 11.0 ako odmah pokushash da mu instalirash nVidia drajvere, nije to Mandriva sa vec ugradjenom podrshkom za sve moguce AGLX bla bla truc tripove.
Poslushaj BrokeBody-ja jer ti kompajliranje ne gine, morash da mu izopshtish nvidia frame buffer iz kernela pa i iz modula, koji se definitivno ne mirishe sa nV drajverima.
A kad to uradish smorice te velichina fonta u konzoli, zato pogledaj i sve one opcije pod caracter devices koje se odnose na kozolu, ukljuchi mu i one fontove deklarisane sa dpi
Jedan jedini make menuconfig poteran u /usr/src/linux/ otvorice pred tebe okean mogucnosti.
Sretno
BTW, izbegavaj one distroe kod kojih je sve KAO po defaultu poterano, nema drazi, a i stvarno su sharena laza.17. januar 2007. u 5:07 pm #50470BrokeBody
UčesnikPoslushaj BrokeBody-ja
A ti samo slušaj Pericu.
17. januar 2007. u 5:57 pm #50471djux
UčesnikNece tebi mnogo pomoci ni taj 2.6 kernel koji dolazi uz 11.0 ako odmah pokushash da mu instalirash nVidia drajvere, nije to Mandriva sa vec ugradjenom podrshkom za sve moguce AGLX bla bla truc tripove.
Poslushaj BrokeBody-ja jer ti kompajliranje ne gine, morash da mu izopshtish nvidia frame buffer iz kernela pa i iz modula, koji se definitivno ne mirishe sa nV drajverima.Kernel 2.6.17.13 (huge) dolazi sa ogromnom (kao sto mu i naziv kaze) podrskom za hardver. Velicina config fajl je negde oko 60KB. Ja imam Nvidia GeForce MX440 graficku koja fenomenalno radi, tacnije nista nisam dirao u Graphics support, samo sam iskljucio podrsku za NTFS write i jos sam izmenio par sitnih stvarcica. Zatim make bzImage … Nakon toga sam instalirao nvidia drver za 3D akceleraciju i sve radi sjajno. Sad inace cekam Debian Etch Stable pa ko zna mozda sa njim zamenim Slack.
19. januar 2007. u 10:08 pm #50472Anonimni
Gost😀
16. februar 2007. u 1:04 pm #50473marelli
UčesnikUhhh,sve ovo mi nesto mnogo komplikovano.
Moj Slackware je sa kernelom 2.4.33.3,znaci difolt kernel,i imam nVidia drajvere NVIDIA-Linux-x86-1.0-9746.
I sve radi kao podmazano,bez smaranja oko kompajliranja kernela i to! -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.