Početak › Forumi › Linuks distribucije › Slackware › kernel 2.6.13 & mis PS/2
- This topic has 15 odgovora, 7 glasova, and was last updated 20 years, 6 months ranije by
mimma.
-
AutorČlanci
-
13. januar 2006. u 2:58 am #6808
mimma
UčesnikKompajlirao sam kernel 2.6.13 i sve lepo radi osim PS/2 misa. Na kernelu 2.4.31 je radio. Nisam imao nikakvih gresaka. I naizgled sve lepo izgleda, a sto je najcudnije USB mis lepo radi. Posle sam na drugom racunaru instalirao 10.2 sa 2.6.13 (nova instalacija) i mis ponovo ne radi.
Zna li neko u cemu je problem?14. januar 2006. u 1:39 am #39352MladenIsakovic
UčesnikUme Slack da zeza sa pacovima, bar meni se to dešavalo 😕
Pogledaj u /etc/X11/xorg.conf, šta piše, probaj u opcijama za miša da staviš ps/2 ili imps/2
A možeš i sa mouseconfig da pokušaš…………14. januar 2006. u 3:08 am #39353LimitMan
Učesnikjoj ljudi!
Pa ne ume slak da zeza… Pogotovu sto je kernel koji je ukljucen u distribuciji skoro identican onom koji skidate sa official site-a pogotovu onaj deo kernela koji se tice PS/2 misa … Pa gde bi bila logika da bilo koja konfiguracija racunara radi bez misa osim ako je vi tako ne podesite? Pogotovu ako se radi o PS/2 misu koji je standatd vec dobrih 5 godna …Nisam instalirao NIKAD kernel 2.6 (sasvim me zadovoljava 2.4) ali takve izjave da slak zeza sa misem …. Znam sigurno da ni jedna distribucija, cak ni windows, ne moze da zeza sa misem (ako je ispravan), osim ako Vi sami ne za***ete stvari …
Sorry ako imam greske u kucanju ali pijan sam kao letva 😀
Srecna vam ova PRAVA NOVA GODINA 😀
14. januar 2006. u 2:15 pm #39354MladenIsakovic
Učesnik“Ume da zeza” sam rekao zato što sam imao ličnog iskustva sa tim. Na Slack-u 10.1 (valjda) na starom računaru uz jedvite jade sam uspeo da namestim običnog PS/2 miša, dok je neki stari koji se veže na serijski port radio bez problema. Na istoj mašini, na Vectoru (koji se bazira na Slack-u 10.1) nikada nisam mogao naterati PS/2 miša da proradi (kernel nikako nije mogao da vidi PS/2 port na ploči, tako da sam na tom komp-u koristio tog serijskog. Zato iz iskustva znam da Slack i Slack-based distroi umeju da zezaju kada je miš u pitanju. Jebi ga…… 🙄
14. januar 2006. u 2:35 pm #39355dare023
UčesnikJa sam nov na Slack-u , pa sam takođe imao problema sa mišem-nije radio točkić.
Rešenje je – izmeni xorg.conf ovako:# Identifier and driver
Identifier “Mouse1”
Driver “mouse”
Option “Protocol” “IMPS/2”
Option “Device” “/dev/mouse”
Option “Buttons” “7”
Option “ZAxisMapping” “4 5”Radi provereno !!!!!!
Korisna adresa : linuxquestions.org i naravno Gooooooooooogle !!!!
😀14. januar 2006. u 3:51 pm #39356LimitMan
UčesnikDa … samo sto se ovde ne radi o tockicu, vec o tome sto uopste ne radi mis …
Probaj najpre da proveris na koji device ti je linkovan /dev/mouse (ls -la /dev/mouse)
Trebalo bi da bude na /dev/psaux … Znaci, probaj to kao device…
Zatim, probaj kao /dev/input/mice …
To bi bilo najbolje i naj bezbolnije da probas iz konzole da se uveris da mis radi pomocu gpm-a
[code]gpm -m /dev/psaux[/code] ili [code]gpm -m /dev/psaux -t imps2[/code]
ne zaboravi, da izmedju probanja uradis killall -9 gpm jer hoce da napravi probleme ako se pali duplo …14. januar 2006. u 6:18 pm #39357LYb
UčesnikZato iz iskustva znam da Slack i Slack-based distroi umeju da zezaju kada je miš u pitanju.
Moje iskustvo sa slacka 9.1, 10.0 i 10.1, bilo sa 2.4 bilo sa 2.6 kernelima, govori da slack, kao ni bilo koja druga distribucija nema nikakvih problema sa misvima, samo ako znas sta ti treba. Radili su mi i PS/2 i USB misevi.
14. januar 2006. u 6:33 pm #3935814. januar 2006. u 9:19 pm #39359mimma
UčesnikTrebalo bi da bude na /dev/psaux … Znaci, probaj to kao device…
/dev/mouse je linkovan na psaux ali tu radi USB mis.
Tako ispisuje i dmesg (da dize USB misa).15. januar 2006. u 5:23 am #39360mimma
UčesnikA probao sam i sa gpm -M na mice, mouse1, mouse2,….
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.