Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Kernel 2.6.11.6
- This topic has 17 odgovora, 7 glasova, and was last updated 21 years, 4 months ranije by
mtm76.
-
AutorČlanci
-
18. april 2005. u 12:26 am #27069
LYb
UčesnikSta te zeza na 2.6.10 popac? Ja ga vozim na slacku i sve je ok…
18. april 2005. u 9:47 am #27070mtm76
Učesnik@LYb
Kad već spomenu kernel 2.6.10….
Negdje sam vidio da si spominja nekakav patch za intel 536ep modem… nešto sam našao ali to nije to… kako bi bilo (ako ga imaš, a da radi) da ga okačiš na forum (metoda copy/paste), ili još bolje modifikovane datoteke drajvera (opet copy/paste)…18. april 2005. u 11:42 am #27071JMateja
UčesnikHej ajde da se uključim u priču o kernelu 2.6.10
Digao sam Slack-ov kernel na Vectoru i to radi odlično (bolje nego sa starim) trenutno imam samo jedan problem (bilo ih je više ali sam ih manje više rešio).
Ne radi mi ikona za CD. Mountuje mi CD ali neće da ga otvori (moram da ga otvaram preko /mnt/cdrom). Najveći problem je što ne radi eject odnosno moram ručno da ga umount pa onda da ugasim sesiju nebili izvadio CD (a to zaista smara)
Naravno u starom kernelu 2.4.29 nema takvih problema
Da li neko ima ideju kako da ovo rešim18. april 2005. u 11:44 am #27072sanel_nbg22
UčesnikJa imam problem sa 2.6.10 i znam da sam iz nekog razloga jurio 2.6.11
naime mis me zeza. Ne mogu nikako da ga nateram da mi u isto vreme rade i touch pad i mx700 ako jedan radi drugi kad pomerim divlja po ekranu i kao da pritiska dugmice itd… 🙁18. april 2005. u 6:33 pm #27073LYb
UčesnikMa okacio bih ja te dve promenjene datoteke kada bih znao koje su… Inace taj patch koji si ti nasao, verovatno je to to, ali je progresno odradjen. Tj. u njemu je sve definisano kako treba, ali su pobrljali redne brojeve linija. Tako da sam ja rucno odradio patchovanje (gledao u diff fajlu sta menja i to radio u odgovarajucim datotekama), probao da kompajliram, proslo, modem proradio, ja zapakovao sredjenu arhivu za kasnije i to je bilo to.
Javi koje fajlove treba menjati, pa cu da posaljem moje patchovane, mada ti nece trebati vise od 5-10 minuta da sam odradis sta treba.
18. april 2005. u 6:41 pm #27074popac
UčesnikNe, nismo se dobro razumeli. 2.6.10 nisam ni probao a 2.6.11 mi je zezao.
sada stvari stoje ovako:
[code]bash-2.05b$ uname -r
2.6.9-gentoo-r9[/code]18. april 2005. u 7:44 pm #27075nkosta
UčesnikLjudi jel neko namesti SkyStar2 da radi na linux-u(b2c2 drajver i ostalo )
POd dva ovi sto imaju kernele 2.6.xx jesu li probali one USB net kablove (usb to usb) , vidim da tek ovi noviji kerneli imaju neki drajver19. april 2005. u 3:43 pm #27076mtm76
UčesnikMa okacio bih ja te dve promenjene datoteke kada bih znao koje su… Inace taj patch koji si ti nasao, verovatno je to to, ali je progresno odradjen. Tj. u njemu je sve definisano kako treba, ali su pobrljali redne brojeve linija. Tako da sam ja rucno odradio patchovanje (gledao u diff fajlu sta menja i to radio u odgovarajucim datotekama), probao da kompajliram, proslo, modem proradio, ja zapakovao sredjenu arhivu za kasnije i to je bilo to.
Javi koje fajlove treba menjati, pa cu da posaljem moje patchovane, mada ti nece trebati vise od 5-10 minuta da sam odradis sta treba.
OK… odrađeno ručno… hvala za ideju…
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.