Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › KDM problem nakon upgrade-a sa kdemod3 na kde4
- This topic has 4 одговора, 4 гласа, and was last updated 15 years, 2 months раније by Demon.
-
АуторЧланци
-
21. јул 2009. у 12:16 pm #11324kodadzijaУчесник
Naime imao sam duze vremena arch + kdemod3 i juce sam resio da probam novi kde4.
Uklonio sam kdemod3 (pacman -Rd kdemod3, pacman -Q | grep kdemod3, …) i nastavio sa instalacijom novog KDE4 (ne kdemod). U sustini instalacija je prosla u redu, doduse imao sam problem sa libreadline.so.5 koji sam resio sa instalacijom readline6. Problem koji me muci vec drugi dan i ne mogu nigde da pronadjem resenje je sledeci:
Sistem se podigne do KDM login screen-a i tada izbaci obavestenje “Your saved session type ‘kdemod3’ is not valid anymore. Please select a new one, otherwise ‘default’ wil be used.”
Kada pokusam da se ulogujem uz biranje bilo kojeg session-a, samo me izbaci na KDM login. Da napomenem da sam do sada imao samo kdemod3.
Pokusao sam rucno da napravim novi ‘KDE4.desktop’ fajl u /media/sda4/usr/share/config/kdm/sessions/
i u /media/sda4/usr/share/config/ , i cak i kada njega odaberem pri loginu opet me vrati na KDM login.
Kada u terminal okruzenju kucam ‘exec startkde’ dobijem obavestenje typa “$DISPLAY is not set or cannot connect to the X server”.Moze li neka smernica? 🙂
Hvala unapred,
Pozdrav!21. јул 2009. у 12:23 pm #80104zchiraУчесникPokusaj da napravis novog user-a i da se logujesh kao on.
Meni se desilo skoro da posle rutinskog update-a sistema nece da se loguje u kdeMod4 i prvo sam to pokushao.
Posto je uspelo, znaci da je problem u mom home folderu. Onda sam obrisao neke kde-tmp (ili tako nesto) fajlove iz home-a i proradilo je sve.21. јул 2009. у 12:45 pm #80105MoneoУчесникPogledaj eventualno u rc.conf u odeljku deamons da ti umesto kdm ne stoji kdm3 potrebno je to izmeniti u kdm dakle
Takodje odradi sledece,kao obican user
cp /etc/skel/.xinitrc ~/
nano ~/.xinitrc
I onda odkomentuj redak exec startkde
I trebalo bi da radi posle ovoga 😉
21. јул 2009. у 1:25 pm #80106kodadzijaУчесник@zchira
Nisam uspeo da se ulogujem ni kao user ni kao root. Takodje sam malopre obrisao ~/.kde kao zadnju opciju i nije pomoglo :S@moonbeam_rider
‘rc.conf’ fajl sam editovao odmah nakon instalacije okruzenja i nije u tome problem. KDM se normalno startuje samo ne mogu da se ulogujem.
Isto vazi i za ~/.xinitrc vec sam upisao ‘exec startkde’, ali kao sto sam napomenuo kada u terminal okruzenju kucam ‘exec startkde’ dobijem obavestenje typa “$DISPLAY is not set or cannot connect to the X server”. (i kao user i kao root).Hvala vam na odgovorima 🙂
jos uvek trazim resenje ako neko ima ideju,
pozdrav!4. август 2009. у 1:32 pm #80107DemonУчесникDaj da vidimo kako ti izgleda /etc/inittab
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.