Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › kdetv i Leadtek – užasno sporo!
- This topic has 32 odgovora, 8 glasova, and was last updated 21 years, 1 month ranije by
jovir.
-
AutorČlanci
-
8. jul 2005. u 12:11 am #5702
jboban
UčesnikVeć duže vreme imam problem sa Leadtek TV2000XP Expert karticom pod SuSE 9.3. Koristim kdetv i slika je jako usporena. Ne zna kad je to počelo da se dešava jer ne koristim redovno, ali je nekad radilo normalno. Pokušao sam sve, build-ova kernel, skinuo i instalirao potpuno novi kernel 2.6.12.2, reinstalirao kdetv, Linux4video, reinstalirao nVidia drajvere, vraćao na stare i uvek isto. Ide sporo, frame, po frame… 🙁
Sa lsmod vidim da su učitani cx8800 moduli. Šta još probati?8. jul 2005. u 9:19 am #30985alkion
UčesnikNa Suse diskovima imas tvtime
Probaj njega
Ja sam drugaru instalirao taj suse na bas tu kartu
KDEtv nije radio uopste
Cim sam instalirao tvtime, sve je besprkorno proradilo
Jedino daljinski malo zeza al mislim da ce proraditi al treba malo cackati u YAST-u8. jul 2005. u 9:23 am #309868. jul 2005. u 9:30 am #30987jovir
UčesnikBobane, daleko najbolje rešenje je MPlayer. Ali ne kompajlirani instalacioni paket (rpm), koji ima SuSE ili MDK jer nema podršku za v4l2, već skini source i kompajliraj ga, i configure skripta će naći v4l2, i uključiti ga u kompajliranje. Kad se sve to završi onda jednostavno idi sa komandom
[code]mplayer -tv driver=v4l2:freq=”147.25″:width=800:height=580:outfmt=i420 -vc rawi420 -vo xv tv://[/code]
Kanale menjaš sa tasterima h i k, i sve je fenomenalno brzo.
Pozdrav! 😉9. jul 2005. u 9:50 am #30988popac
Učesniktvtime, definitivno najbolji za gledanje tv-a i transcode, definitivno najbolja aplikacija za snimanje sa tv-a, evo i za mene definitivno najboljeg setingda za snimanje sa istom tom karticom, 256 MB memorije i AMD procesorom na 1,3. Namestiš na neki kanal preko tvtime naprimer i pokreneš ovo:
transcode –no_split -i /dev/v4l/video0 -p /dev/dsp -V -u 200,2 -g 720×576 -J pv,pp=lb,normalize -Z 360×288,fast -f 25 -x v4l2,v4l2 -y xvid4 -w 1000 -Q 5 -E 44100,16,1 -b 64 –import_v4l 0,0 -o /home/milos/tttt4.avi
-o to je fajl u kome snimaš, a -w bitrate, manji bitrate, manje procesorsko vreme i manji izlazni fajl.
9. jul 2005. u 11:09 am #30989jovir
Učesniktvtime, definitivno najbolji za gledanje tv-a
Pa dobro, može i tvtime, ali kod mene definitivno nikada ne pronađe sve kanale.
Ipak, MPlayer. 😉10. jul 2005. u 10:50 am #30990popac
UčesnikE, tu si upravu, ali uvek možeš da ručno upišeš frekvencije. Kod mene mencoder/mplayer ne rade sa ovom karticom, ne znam zašto.
10. jul 2005. u 7:24 pm #30991jovir
UčesnikKod mene mencoder/mplayer ne rade sa ovom karticom, ne znam zašto.
Koliko vidim Ti si na gentoo-u, što će reći da si morao mplayer instalirati iz source-a, i u tom slučaju bi moralo biti sve u redu.
Nisam siguran šta je razlog, može biti mnogo toga. Instaliran mplayer, pa posle toga ubačena TV kartica, na primer.
U svakom slučaju preporučujem da ponoviš ceo postupak, od konfigurisanja do instalacije.tvtime, definitivno najbolji za gledanje tv-a i transcode, definitivno najbolja aplikacija za snimanje sa tv-a
Kako, na osnovu čega ako nisi probao mplayer/mencoder? 🙄 😉
10. jul 2005. u 9:53 pm #30992jboban
Učesniktvtime, definitivno najbolji za gledanje tv-a
Probao sam i to, ali isto. Zar ovo nije problem do kodeka, tj. dekodera, a ne player-a? Kad je radilo radilo je sa svačim, a sad ni sa čim.
Doduše, još nisam probao mplayer 😳11. jul 2005. u 1:14 pm #30993jovir
UčesnikZar ovo nije problem do kodeka, tj. dekodera, a ne player-a? Kad je radilo radilo je sa svačim, a sad ni sa čim.
Do en(de)kodera može biti samo ako je nešto već kodirano, dakle, nije to u pitanju.
Pretpostavljam da je problem u modulu v4l2, ili u drajverima, ili u izboru Tv kartice, ili u izboru tunera, mappera ili slično.
Moraš da eksperimentišeš. Probaj sa podešavanjima kernela, pogotovu ako si sam birao module… -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.