Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › kde4 i suse…. jel neko probao?
- This topic has 5 odgovora, 3 glasa, and was last updated 18 years, 1 month ranije by
Anonimni.
-
AutorČlanci
-
5. avgust 2008. u 6:38 am #10292
paralizer
UčesnikPlaniram da instaliram suse 11 sa kde4, pa jer neko ovo do sada koristio i sta ima da kaze? JEr radi kako sto treba ili ima problem…. Bilo sta…
Hvala unapred.
5. avgust 2008. u 7:30 am #71535pingo
UčesnikPa evo na sledećem linku imaš opisana zapažanja oko SuSE 11.0 … samo treba potražiti na pravom mestu 😉
http://www.linuxo.net/component/option,com_smf/Itemid,82/topic,8911.0/
5. avgust 2008. u 7:49 am #71536paralizer
UčesnikMa znam da sam negde to video al nisam bio siguran gde ebem li ga…
Kako i da je, hvala.
5. avgust 2008. u 7:56 am #71537Demon
UčesnikMoje lično zapažanje je da se openSUSE mnogo poboljšao, u odnosu na prethodnih par verzija. Sve, od instalatera pa na dalje… 😀 O0
5. avgust 2008. u 8:35 am #71538paralizer
UčesnikMa nabavio sam jos jednu masinu pa jos se razmisljam sto da instaliram, dali Fedora9 ili SuSE 11, normalno koji i da bude bice sa kde4.
5. avgust 2008. u 8:37 am #71539Anonimni
GostEvo, već neko vreme SuSe 11.0 sa 4.1(od rc1) na laptopu MSI (1G RAM, 6100 NVIDIA, Sempron 3600+, miš A4tech sa 5 tatstera, okačen na ruter ADSL 512).
Kod instalacije se lepo ponašao (već sam navikao da kod svih novijih distribucija isključujem acpi odmah), sve je uredno prepoznao, instalirao, povezao se sa drugim računarom u mreži, na njemu poterao štampač pakard 1018 (nema drajveri u repoima, ali foo2zjs rešava stvar).
KDE 4.1:
– samo okruženje radi bez pucanja i zamrzavanja, ponekad malo zagušenje kad radi dosta zahtevnih aplikacija (mislim da je više do računara)
– koristim skoro sve desktop efekte, bez kompiza, sasvim mi je dosta ovo što ima KDE
– kompiz sam probao, normalno radi, ne “meša” se sa KDE
– Delfin je fin, sve manje koristim krusejder
– Gwenview je odličan, jedino mu fale plagini (nema ih ni u repoima)
– Dragon plejer ne radi
– lokalizacija je odlična gde je ima, ostalo ćemo sačekati, ili, ko ume i može, sam da uradi
– sve aplikacije koje nisu gotove (amaroK i ostale) normalno radeTo je nešto malo na brzinu, u svakom slučaju preporuka.
Fedoru sam takođe probao, meni više odgovara SuSe…PS: izvini što je na brzinu, ali danas putujem, već me požuruju da se pakujemo, poz.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.