Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › KDE na Arch – najbolji nacin
- This topic has 8 одговора, 6 гласова, and was last updated 16 years, 8 months раније by
zlatni.
-
АуторЧланци
-
19. новембар 2009. у 10:54 pm #11601
zlatni
УчесникZdravo svima!
Novi sam korisnik Arch linuxa. Malo sam se zezao na starom masini pa bih sad fa probam Arch na loptopu. Zato me zanima jedna stvar. Koji od mogucih KDE=ova instalirati.
Tu je pitanje da li uzimati KdeMod ili ici sa obicnim. Pa koju verziju 4 ili 3. Pa ako je KdeMod odabran koje repozitorijume otvoriti[kdemod-core] ili [kdemod-extragear], da li treba samo jedan od ova dva ili oba, pa koji nivo instaliacije odabrati: kdemod-minimal, kdemod ili kdemod-complete?
Mnogo pitanja na koje nemam odgovor. Nadam se da cete mi pomoci svojim savetima. Pozdrav!
20. новембар 2009. у 3:17 am #82040dukenukem_4d
Учесникkde 4 ako ti je jači lap (bila je duga rasprava na arch forumu i kde 4 je zvanično podržan)
20. новембар 2009. у 7:33 am #82041zchira
УчесникJa koristim na laptopu kde a na desktopu kdeMod.
Sto se izgleda i koriscenja tice nema nekih razlika (kao kod verzije 3 gde je kdeMod bio prilicno bolji/lepshi).
To koji ces izabrati je na tebi, mada bi ja verovatno instalirao zvanicni KDE (ne KDEmod). Bez nekog posebnog razloga… mozda zato sto su to zvanicni Arch paketi (dok je KDEmod polako prerasta u posebni arch-based distro Chakra) i sto ces imati par repozitorijuma manje u pacman-u.20. новембар 2009. у 10:11 pm #82042Punky
УчесникJa pak imam Kdemod…Od kad su u extra repou napravili modularan kde, sa tim se tesko snalazim a i momci iz kdemod ekipe su po meni azurniji….i svakako ako se odlucis za kdemo, instaliraj kdemod-minimal pa posle dodaj samo ono sto ti treba, lepota Bozja….
20. новембар 2009. у 10:51 pm #82043GoranSTX
УчесникMada ni KDEmod nije bez svojih bubica… Ili je to možda neki drugi problem, ali meni recimo K3B prilikom svakog pokretanja obori Plasma Workspace… Mada sam se dugo opirao KDE4 ipak sada ne bih išao nazad na 3… nekako svikne čoek…
22. новембар 2009. у 8:01 pm #82044Punky
УчесникNe znam koji k3b koristis? ja sam instalirao svn i fercera samo tako…
22. новембар 2009. у 8:13 pm #82045GoranSTX
УчесникSad pogledah verziju – 1.68.0alpha3-1
na 64-bit Archu…
Moguće da će neki budući update rešiti problem, a do tada Xfburn 😉24. новембар 2009. у 4:31 pm #82046dejans
УчесникEvo ako mogu pomoci , ja koristim kdemod i zadovoljan sam, verovatno je i kde iz extra dobar , ali mi je nekako lakse bilo instalirati kdemod-minimal, pa ostalo sta mi treba.
30. новембар 2009. у 11:10 pm #82047zlatni
Учесникja sam se smorio zbog zaglavljivanja prilikom učitavanja modula pri boot-u i problema sa wirelessom, pa sam arch zgazio kubuntom gde sve radi savršeno uključujući i web kamericu i funkcijske tastere.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.