Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › KDE i system://media (reseno)
- This topic has 3 одговора, 2 гласа, and was last updated 17 years, 9 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
9. децембар 2006. у 2:31 am #8124LYbУчесник
Gde kde to mountuje? Mislim, mora negde fizicki da ga turi a nije u /media? Pitam posto je od novog kernela i novog udeva poceo da me kara mount preko ikonice (do not have permission) na /media, dok rucni, na /mnt, radi bez problema.
U pincipu, nigde u konqueroru na /media nemam pravo pristupa, osim ako nisu vec montirani divajsovi u pitanju.
9. децембар 2006. у 3:13 am #50431LimitManУчесникmislim da KDE cita fstab …
9. децембар 2006. у 4:07 am #50432LYbУчесникma jok… relevantni deo iz fstab-a:
[code]
/dev/cflash /mnt/cflash auto user,noauto,rw 0 0
/dev/kingston /mnt/kingston auto user,noauto,rw 0 0
/dev/mmcsd /mnt/mmcsd auto user,noauto,rw 0 0
/dev/ms /mnt/ms auto user,noauto,rw 0 0
/dev/sm /mnt/sm auto user,noauto,rw 0 0
/dev/nokia-mass /mnt/nokia-mass auto user,noauto,rw 0 0
[/code]linkove u /dev/prave ova UDEV-pravila:
[code]
BUS==”usb”, SYSFS{serial}==”07D13C417132B9AD”, SYMLINK+=”kingston”
BUS==”usb”, SYSFS{serial}==”351892011209165″, SYMLINK+=”nokia-mass”
BUS==”scsi”, SYSFS{model}==”IC1210 CF”, SYMLINK+=”cflash”
BUS==”scsi”, SYSFS{model}==”IC1210 MS”, SYMLINK+=”ms”
BUS==”scsi”, SYSFS{model}==”IC1210 MMC/SD”, SYMLINK+=”mmcsd”
BUS==”scsi”, SYSFS{model}==”IC1210 SM”, SYMLINK+=”sm”
[/code]E sad… kada montiram rucno, sve je ok, ali kada pokusam preko kde ikone, dobijem permission denied. Properties na ikoni pokazuje da je mountpoint /media, kada pokusam da ga promenim, kaze ne moze, mora da bude pod /media. Onda montiram rucno, recimo /mnt/kingston, odem na properties na ikonicu u taskbaru i sada kaze da je mountpoint /mnt/kingston (?!). Posle toga mogu uredno da demontiram uredjaj, bilo preko ikone bilo iz shell-a.
9. децембар 2006. у 4:26 am #50433LYbУчесникBem ti promene… naleteh na gentoo forumu… sve radi kada sve reference na te removable zezalice izbacis iz fstab-a. Dakle, iskomentovao sam tih 6 komada u fstab-u i sada radi mount iz kde-a.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.