Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › KDE i problemi sa keyboard layout izmenama na MDK 10.0
- This topic has 5 odgovora, 4 glasa, and was last updated 21 years, 10 months ranije by
bp21000.
-
AutorČlanci
-
23. mart 2004. u 12:46 am #3462
bp21000
UčesnikPozdrav, svima
Imam neobican problem koji me (osim ostalog) mnogo ometa da koristim MDK 10.0 i nemam pojma kako da ga resim.
Naime kad pod KDE okruzenjem promenim raspored tastature na bilo sta drugo osim “us” izgubim kursor na monitoru i situacija je kao da tastatura nema nikakav kontakt sa racunarom pokusao sam sa “sr”,yu, i “ru” tastaturom. I nista od toga ne mogu da koristim. Samo kada je us layout aktivan, tastatura radi normalno. A pod GNOME okruzenjem, nema nikakvih problema. Ali se MDK 10.0 na mojoj masini vuce kao mrcina i uopste mi zadaje dosta problema u radu.
23. mart 2004. u 6:13 am #17613Bryce
UčesnikNa MDK 10 u KDE okruženju sam instalirao pored US i Serbian i Yugoslavian tastaturu i sve radi normalno.
Možda bi trebalo da probate da uradite čistu instalaciju, što znači da će te morati da formatirate i Home direktorijum i da sa te mašine uklonite sve podatke koji su vam bitni.
Stvarno nemam ideju šta bi moglo da ga zeza, jer koliko sam video kad sam ga instalirao, da radi ko zmaj i da su se potrudili da srede sve programe da rade kako treba.
Ne znam šta mašina ima od hardvera na sebi. Jedino gde bi MDK moga da napravi probleme je neprepoznavanje ili neispravno prepoznavanje hardvera, tako da biste morali da proverite sve, pa čak i postavke Bios-a.
23. mart 2004. u 8:33 am #17614VladimirStefanov
UčesnikMeni isto ovo lici da nisi uradio cistu instalaciju. HOME particija se ostavlja nedirnutra kad prelazis na drugi Mandrake ali isti KDE, pr. 9.0, 9.1 i 9.2 imaju KDE 3.1 i onda nema problema. Mandrake 10 dolazi sa KDE 3.2 koji se mnogo razlikuje od 3.1 i morate uraditi cistu instalaciju. Znaci bekap podataka, i nazad na cistu instalaciju.
23. mart 2004. u 10:12 am #17615popeye
Glavni majstorBrisanje (jos bolje, menjanje naziva) direktorijuma .kde u maticnom direktorijumu (/home/korisnicko_ime) bi trebalo da resi probleme bez reinstalacije.
Izgubice se podesavanja, koja ces morati ponovo da postavis.
23. mart 2004. u 2:17 pm #17616bp21000
UčesnikMeni isto ovo lici da nisi uradio cistu instalaciju. HOME particija se ostavlja nedirnutra kad prelazis na drugi Mandrake ali isti KDE, pr. 9.0, 9.1 i 9.2 imaju KDE 3.1 i onda nema problema. Mandrake 10 dolazi sa KDE 3.2 koji se mnogo razlikuje od 3.1 i morate uraditi cistu instalaciju. Znaci bekap podataka, i nazad na cistu instalaciju.
To i jeste najcudnije. Ja sam naime instalirao MDK 10.0 na cist i neparticionisan Hard disk, a ipak mi se desava ovaj problem.
23. mart 2004. u 2:19 pm #17617bp21000
UčesnikBrisanje (jos bolje, menjanje naziva) direktorijuma [b].kde[/b] u maticnom direktorijumu (/home/korisnicko_ime) bi trebalo da resi probleme bez reinstalacije.
Izgubice se podesavanja, koja ces morati ponovo da postavis.
I brisanje .kde pod-direktorijuma sam pokusao, pa ni to ne pomaze (:
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.