Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › KDE i moja masina
- This topic has 23 одговора, 12 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by
miodragz.
-
АуторЧланци
-
13. децембар 2006. у 10:02 pm #8148
BrokeBody
УчесникVecina vas aktivnih korisnika zna moje probleme sa KDEom jos od prvog dana od kako sam probao Linux, tako da cemo ovog puta bez uvoda… Mozda samo nesto malo. 🙂
Dakle, kad god da probam KDE, na svakom distru koji sam do sada probao, uvek je stalno nesto zakucavao, drljao i brljao. Naravno, i pod ovim Slackom radi katastrofa!
Neko mi jednom rece na LiGa2 da mi se lose iskompajlirao, ali toj osobi tada nisam rekao da mi se to nije desilo samo jednom, vec svaki put kad se odlucim da ga isprobam, na svakom distru.
Recimo da se svaki put nije dobro iskompajlirao, da li je to onda jedna veeelika slucajnost, pa ako bih pokusao ponovo da ga instaliram (mada, vise mi ne pada na pamet!), onda bi radio bas kako i treba (ili mozda iz desetog puta, ako me bas ‘oce baksuz sa ovim), ili, ja imam nekih problema sa hardverom kada je u pitanju KDE?
Stvarno vise ne znam sta da mislim… :-\
Steta, izgleda cu morati da batalim ovaj Slack, jer stvarno vise ne moze nista da se radi. Kad god pokrenem Slack, KDE svaki put sve gori i gori. :'( (da makar mogu da biram u toku instalacije izmedju KDEa i Gnome-a)
Cekam Debian GNU/Linux 4.0, a vi vidite ako mozete da mi date bilo kakav odgovor na ovaj moj problem koji oduvek imam, makar neka pretpostavka…
13. децембар 2006. у 10:12 pm #50616laikexpert
УчесникOsvestaj kompjuter…
😀
GoreNijeOduvekMogaoEto zna se najbolji je KDE
13. децембар 2006. у 10:20 pm #50617BrokeBody
УчесникPreprosle godine, kada je svestenik dolazio da mi sveti vodicu, i kada je usao u moju sobu, ona sveta voda odlete pravo na komp.
13. децембар 2006. у 10:26 pm #50618djux
УчесникSto napusti Ubuntu ??????
13. децембар 2006. у 10:28 pm #50619Moneo
УчесникCovece kakvi problemi-KDE radi super,ima bug-ova tu i tamo,ali mi se desi mozda par puta u godinu dana i to uglavnom kod pojedinih aplikacija koje znaju da se sruse(uglavnom je to bio Kopete ili AmaroK koji je do skora bio prilicno bug-ovit(ispravljeno dosta toga u seriji 1.4.x))
Sa druge strane-ne secam da mi se ikada zakucao npr Control Centre a Konqueror retko kad-mozda par puta godisnje(kao i Nautilus),a rabim ga fino…
Sve to na Slacku 10.2 i sada 11
Kakvo crno kompajliranje-nije valjda da si KDE instalirao iz source-a u(sto cisto sumnjam,jer je to ravno samoubistvu)
Inace,nacekacemo se mi za Debian,a koliko znam on ce doci sa istom verzijom KDE-a kao i Slack pa ti gledaj…
Ako hoces Gnome za Slack imas Dropline Gnome
Koliko sam ja video,na svakom distrou koji sam probao(Knoppix,Kanotix,Mepis,SUSE,Fedora..itd KDE radi standardno dobro,cak stavise problema sam imao upravo u Gnome-u a u KDE-u-jok…13. децембар 2006. у 10:41 pm #50620BrokeBody
УчесникLjudi, majke mi, meni je KDE oduvek uzasno radio! Mozda sam ja te srece da me bas hoce i najgluplji bug. :-
Sto se Debiana tice, default za njega je Gnome, tako da ne brinem.
Sto napusti Ubuntu ??? ???
O tome sam vec pisao ovde, a i nije da sam ga bas napustio. Samo na neko vreme (do daljnjeg…).
13. децембар 2006. у 10:49 pm #50621miodragz
УчесникMeni se svidjao vise KDE ali brlja ali vremenom mi se zasvidjao GNOME koji mi radi odlicno
14. децембар 2006. у 12:07 am #50622cyber_brain_mfkg
УчесникPosle bolnog iskustva sa KDE-om na SuSE 8.2 i 10.0 i Slackware10.2(mada cim sam video da je KDE batalio sam) resio sam da se vise ne kacim sa K-om!!!
Gnome na FC5 me odusevio pa sad i na Ubuntu-u(znam mnogi ce reci sekta:P) tako da ga ne menjam!!! mada videcu da probam neke alternative tipa ION3 ili XFCE!!! ili cu da reshim pa cu sam da napisem GUI po mojim potrebama!!! lol 😀
ja kazem vrati se na gnome a ti sad kako ocesh(mada ces i sam da uvidish da ti nema druge 😀 )
14. децембар 2006. у 4:39 am #50623kosmi
УчесникMoja iskustva sa KDE-om su ista onakva kao ova tvoja,bez obzira na distro na kome je poteran. Iza svakog ugla segementation fault, zakucavanja bez razloga, itd.
Mislio sam i ja da je do hardvera, pa probao Intel+Ati, AMD+nVidia i obrnuto, ali Gnome uvek radi, a KDE nikada dovoljno dobro, tako da uopšte neznam kome bi se ovo čudo od okruženja moglo preporučiti.
Distribuciju biram po tome ima li Gnome okruženja,za slabije mašine odlični Xfce kao nužnost, a kada bi Slackware “gajio” nešto od ovoga, sigurno bih bio jedan od njegovih najvernijih korisnika. Ovako, meni kao ljubitelju Gnoma, verujem, ni taj “Dropline” neće oprati “gorak ukus u ustima” koji pod KDE ostavljaju njegovi mnogobrojni bagovi u samom okruženju, a i u programima prvenstveno samo njemu namenjenim.
Slacku svaka čast što ne odustaje od svoje “manufakturne” filozofije, ali da bi satisfakcija
bila potpuna, kada se uz malo muke i znanja dođe do grafičkog okruženja, ono bi moralo biti
bilo koje osim K. Al´ programeri, entuzijazisti i “alhemičari” u potrazi za svetim gralom
izgleda baš hoće da rade na nečemu što nikada neće profunkcionisati kako treba. Možda baš tako treba, igrati se i učiti, videti kako ne treba, pa kad su već tu zašto bi batalili?!?!?!?
“Čovek koji zna da zašto živi, živeće ugodno i dobro, čak i u Kanti, a bogami i u Kontejneru”?Kada bi Ubuntu bio Kubuntu, ni ja ne bih bio Kosmi! Ama znate već šta hoću da kažem… Kuda ( a ne Gde ) ga ima – mene nema, a ako je već tu neka slobodno smRdi meni ne smeta. Preskočiću , preskočiću, preskočiću…
14. децембар 2006. у 9:08 am #50624Mr_Pingvin
УчесникJa koristim kde od verzije 3.2, a od 3.4 su uklonjeni svi bagovi koji su me iritirali, pa sada je sve OK. Ja imam obrnut problem, meni ne radi gnome. Isključuju mi se paneli, izbacuje razne greške i isključuje meni, i ne radi mi druga x sesija koju koristim kao TV out… tako da.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.