Ljudi pomozite! Delimicno mi se poremetila lokalizacija, pa sad ne znam kako da je vratim na staro stanje…
Na primer kad u KDE okruzenju hocu da napravim novi direktorijum, pojavi se prozorce sa normalnim cirilicnim natpisom – Novi direktorijum. Ali kad kilknem na OK taj direktorijum koji se napravi ima umesto cirilicnog naziva samo znake “???? ????????????”. Isti slucaj je i sa ikonicom kante za smece na desktopu ispod koje umesto napisa “Smeće” takodje stoje samo znaci pitanja?????.
Sledeci problem je konzola i nemogucnost da koristim cirilicna slova u njoj. Recimo da pri upotrebi urpmi naredbe sve poruke o tome sta se dogadja bile se do danas ispisane cirilicom, a su to ovakvi neki hijeroglifi:
“Ðеза ка пÑогÑамє
Da stvar bude cudnija, lokalizacija lepo stoji na Serbian Cyrillic (porvereno sa LocaleDrake alatom), vidljiva je normalno u cirilica u vecem delu KDE okruzenja (meniji, sistemske poruke i slicno), A u GNOME okruzenju nema nikakvih problema sa cirilicom. TTF fontovi su uredno podeseni i pod GNOME i pod KDE. A eto problem ipak postoji…
Dakle, ukratko, molim vas da mi pomognete da opet uspostavim normalnu cirilicnu lokalizaciju na celom sistemu.
Hvala unapred na pomoci!