Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › KDE 4.3
- This topic has 20 odgovora, 9 glasova, and was last updated 16 years, 11 months ranije by
slaks.
-
AutorČlanci
-
4. jul 2009. u 9:58 pm #79782
GoranSTX
UčesnikPa ovako, evo mene nazad na 64 bitnom Arču sa KDE-om (tačnije KDEmod-om) u verziji 4.2.4.
Prvi utisci su…. neodređeni… kako je ovo moj prvi susret sa ovim novim KDE-om vidim da će trebati malo navikavanja, ali generalno ne izgleda problematično.
(sem što još nisam provalio gde da isključim one KDE zvuke :D)O Arču nema potrebe da trošim reči, radi blesavo brzo 😀
4. jul 2009. u 10:19 pm #79783BRANKKO
ModeratorJa sam koristio KDEmod dok se furao samo KDE3.5… i bio je odlican, ne sumnjam da je u KDE4 oslicno spakovan… Moze neki screenshot?
5. jul 2009. u 7:08 am #79784GoranSTX
UčesnikEvo sam postovao ovde http://www.linuxo.org/forum/index.php/topic,9414.new.html#new
5. jul 2009. u 7:23 am #79785BRANKKO
ModeratorHmm… ocekivao sam dosta efekntije odradjenu temu od KDEmod tima… ranije su se vise trudili oko toga 🙂 No pretpostavljam da zato radi bez greske 😉
5. jul 2009. u 7:29 am #79786GoranSTX
UčesnikNe mogu da sudim o izgledu, u jednom ili dva navrata sam imao kontakta sa KDE4 na Susetu i Mandrivi tako da nemam osnovu da upoređujem, a nije baš i da je bez bubica 😀
Instalirao sam Arch sa KDEmod-om iz dva razloga, PCLOS je dobar, ali dosadan (radi OK, ali pomalo mlitavo naspram Archa) pa mi treba malo zanimacije oko sistema, a KDEmod zato što je KDE4 projekat već uveliko zaživeo, a i definitivno će postati standard pa bolje da se navikavam dok je vreme 🙂 Inače, probao sam u međuvremenu ponovo i GNOME i ne vredi, ipak je KDE ono što mi leži…
5. jul 2009. u 8:03 am #79787Punky
UčesnikKDEmod je extra, a koliko sam skontao i kde iz extra reposa na arcu su u kde-testing repou spakovali kao kdemod, razčljanjeno…ipak, ljudi iz kdemoda to bolje rade! 😉
5. jul 2009. u 10:39 am #79788dukenukem_4d
UčesnikTechnologije ipak idu dalje , pa je kde 4 logičan nastavak KDE sage :-
pre ili kasnije moraćemo da upgradujemo hardver, 😛
a definitvno je verovatno brži od konkurencije. ::)
O0moguće da će tomas da nađe načine da ga smesti u 200 MB
:angel:Što se tiče potrošnje resursa ,uvek se setim kako u AoE na kraju iseku svo drveće… :-
ali… ustupe mesto plodnim oranicama … 😀 😀
EDIT:mada kod nas ljudi , i kabli vade iz zida dok grmi , hardver je treća generacija na oko 50% 😀
doduše sa svakom grmljavinom je sve manje i manje starog hw 🙁8. jul 2009. u 6:27 am #79789BRANKKO
Moderatormada kod nas ljudi , i kabli vade iz zida dok grmi , hardver je treća generacija na oko 50% 😀
doduše sa svakom grmljavinom je sve manje i manje starog hw 🙁Hahaha so true! 😀
Ali dobro, racunari su sve jeftiniji, cak su i ok laptopovi jako pristupacni…
Znam ogroman broj ljudi koji do sada nisu imali racunar pa su u proteklih godinu dana kupili nove racunare (kako desktop tako i laptopove) za dosta malo para… a svi su dovoljno jaki da furaju i mnogo zahtevnije stvari od KDE4…KDE4 vec polako postaje standard… no uvek ce biti ljudi koji ce i dalje koristiti samo konzolu i neka laganije graficka okruzenja… tako to biva… No to nije razlog da se zaustavlja napredak na drugu stranu…
8. jul 2009. u 9:08 am #79790dukenukem_4d
Učesnikuvek smo za napredak… osim ako nije reč o DNK istraživanjima :-
O0Ali dobro, racunari su sve jeftiniji, cak su i ok laptopovi jako pristupacni…
Znam ogroman broj ljudi koji do sada nisu imali racunar pa su u proteklih godinu dana kupili nove racunare (kako desktop tako i laptopove) za dosta malo para.oni koji nisu uopšte imali rač ,mogu i na druge sisteme podjednako teško da se naviknu 😀
jesu oni pristupačni ali kad ni za tolko nemamo pare :- (ni za kasfetno polovno nešto 🙁 )
na najslabijoj konfiguraciji 1 GB ram mislim da ide kde4 bez trzanja i brže od konkurencija25. avgust 2009. u 10:28 pm #79791sinansakic
UčesnikNe želim nikoga da povredim ili uvredim time što ću reći ali ja iskreno mislim da svako radno okruženje tj. radna površina treba da bude funkcionalna a ne da lepo izgleda. U ostalom poenta cele moje priče jeste koja god radna površina postala standard po meni bi trebalo svako da se potrudi da smisli nešto novo i funkcionalno što bi u tom radnom okruženju olakšalo rad. Cela vaša priča na kontu kde4 je u stvari čisto filozofiranje.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.