Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›kcron ne radi….
- This topic has 4 odgovora, 2 glasa, and was last updated 14 years ranije by
Drax.
-
AutorČlanci
-
25. marta 2009. u 9:56 am #10910
Drax
UčesnikKomsija mi je skrenuo paznju, pa sam se i ja uverio da kcron ne radi. Instalacijom istog se dobija nova opcija pod:
Configure Your Desktop > Jezicak Advanced > Sekcija System (pored Login Manager i Samba), a koja se zove Task SchedulerUlaskom u taj meni, dobija se kcron gui, koji sve lepo prikaze, cak napravi i cron job u /var/spool/cron ali nece da ga izvrsava u zadato vreme.
Klikom na opciju/dugme Run Now se sam job izvrsi, sto znaci da je komanda ispravna, ali nece da se pokrene u zadato vreme.
Naravno odabrana je opcija Personal Cron.
Sta treba da se uradi kako bi licni kron odradio svoj posao? Konkretno komsija zeli da prilikom podizanja sistema i ucitavanja KDE-a ukljuci programce koje je on pravio (za windows) sa mountovane win particije (naravno wine instaliran i rucno pokrenut program lepo radi).
P.S. Mandriva 2009.0 je u pitanju i poslednji dostupan kcron
25. marta 2009. u 11:27 am #77229nvukicevic
UčesnikDa bi cron radio za obične korisnike potrebno ih je dodati u /etc/cron.allow. Taj fajl ne postoji i potrebno ga je kreirati. Detaljnije je objašnjeno za Mandrivu 2007 u thinkdigit forumu:
Also, when you are running KCron for the first time as a normal user, your name should be present in the cron.allow file. The file path is /etc/cron.allow. If the file is not there, launch terminal, su, type kedit /etc/cron.allow and add your username and save it. Now run KCron, and it will work properly.This DISPLAY=unix:0 entry is to be added only for those programs having GUI. The cron file for the user will be at /var/spool/cron/user.
Nemanja Vukićević
25. marta 2009. u 2:54 pm #77230Drax
Učesnikpa u man cron kaze da cron.allow ne mora da postoji, a da je bitno da se user NE nalazi u cron.deny
oba uslova su zadovoljena, tj. ima me u cron.allow nema me u cron.deny ali i dalje ne mogu da pokrenem job
run now radi posao….
evo ga /var/spool/cron/dragan
[code]#No comment
0 16 * * * wine ‘/home/dragan/.wine/drive_c/Program Files/Ipref/Ipref.exe’ && exit# File generated by KCron the Wednesday, 25. March 2009. 15:49.[/code]
a evo ga i /etc/cron.allow
[code]dragan
[/code]/etc/cron.deny je prazan
25. marta 2009. u 3:33 pm #77231nvukicevic
UčesnikDa li je program ima GUI ? Za programe koji se izvršavaju pod X11 treba dodati DISPLAY=unix:0 pre komande.
Nemanja Vukićević
25. marta 2009. u 7:15 pm #77232Drax
UčesnikO0 O0 jup… to je bilo to… falio mi DISPLAY … sad radi 😀
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.