Uspesno sam updaetovao synaptic ali ne znam kako da sacuvam taj update! To zelim da uradim zato sto sam sve programe (zajedno sa zavisnostima) stavio u poseban folder (pre sam lepo sortirao tako da je u jednom foledru bio program f-spot i sve zavisnosti koje mi on trazi a sad sam sve zbudzio u jedan folder pa ne znam ko pije a ko placa). Experimentisao sam malo sa ovim i dosao do sledeceg zakljucka:
Posle fresh instalacije Xubuntua uradio sam update preko synaptica (moze i iz konzole sa sudo apt-get update) ali posle instalacije nisam skidao programe ponovo vec sam iskopirao fajlove iz mog folera (u kom sam ih drzao) u /var/cache/apt/archives/ i otvorio konzolu, ukucao program koji sam zeleo instalirati i sve je radilo (resio mi je zavisnosti i slicno). Nisam probao da pre apt-get updatea instaliram ove programe zato sto sam bio uveren da nece raditi.
Posle svega ovoga dolazim do pitanja (konacno):
Kako sacuvati update posle apt-get updatea?
m.p. Video sam na vise mesta opis kako napraviti local repo ali nisam siguran da je to ono sto mi treba (ako napravim local repozitorijum to znaci da ipak moram da updatujem synaptic kako bi on znao koji program ima zavisnosti jel? )
???