Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Kako RPM pretvoriti u .deb i obratno?
- This topic has 13 odgovora, 7 glasova, and was last updated 19 years, 2 months ranije by
burga.
-
AutorČlanci
-
14. jun 2007. u 6:36 am #8729
gandalf
Glavni majstorDali postoji neki program koji RPM konvertuje u .deb i obratno?Koliko znam postoji neki ali ne mogu da se setim koji.Problem je sto meni treba SDL-image 1.2.0 ,a arhiva postoji u RPM obliku pa ga ni ark ni Arhive Manager( u Kubuntu-u) ne prepoznaju,tj ne mogu da ga raspakuju.Jos bolje ako neko zna gde naci ove SDL arhive kao debian pakete.Ali nije na odmet znati i za program za konverziju.
14. jun 2007. u 7:17 am #55872crveni1
Učesnikmislim da mislis na program alien
14. jun 2007. u 8:22 am #55873foxbunny
UčesnikDali postoji neki program koji RPM konvertuje u dpkg i obratno?Koliko znam postoji neki ali ne mogu da se setim koji. ….
Kao prvo, nemoj da se petljas mnogo sa konverzijom. To najcesce ne daje dobar rezultat. Taj paket postoji u FeistyFawn. Koju verziju Ubija koristis?
14. jun 2007. u 9:21 am #55874miodragz
UčesnikKoristi se alien kao sto je crveni1 rekao ja ga koristim i mogu da ti kazem da mi sve fino sljaka
14. jun 2007. u 10:33 am #55875Moneo
UčesnikKao sto ti ljudi rekose imas alien
Mada su rezultati krajnje saroliki-nekad radi,a nekad odbija i da instalira tek sveze konvertovani paket :biggrin:
Sve u svemu-koristiti samo ako se mora 😀14. jun 2007. u 12:45 pm #55876kosmi
UčesnikU ovom slučaju ne mora jel koliko vidim libsdl na feisty je 1.2.11, a to je poslednja stabilna
verzija i na klik je dostupna, samo instaliraj i vozi. O014. jun 2007. u 8:00 pm #55877Anonimni
GostIzvinjavam se svima sto sam umesto .deb napisao dpkg(instaler-deinstaler paketa).
14. jun 2007. u 9:17 pm #55878kosmi
UčesnikI šta bi, jesi li instalirao tu igricu? 🙂
15. jun 2007. u 5:10 am #55879Anonimni
GostNisam malo sam tanak sa vremenom,sto ne znaci da necu.Pri zadnjem pokusaju pri instalaciji u fazi konfigurisanja dobijam da nedostaje SDL-image,a inace SDL 1.2.11 (tu zadnju stabilnu verziju)sam instalirao. Pri instaliranju u fazi konfigurisanja dobijam sledece:
checking for SDL – version >= 1.2.0… yes
checking for IMG_Load in – lSDL_image…no
configure: eror: *** SDL_image not found!koji jos SDL tu treba nemam pojma ili nesto drugo.
15. jun 2007. u 1:55 pm #55880kosmi
UčesnikNisam provalio da kompajliraš igru. 🙂 Trebaće ti development paketi svakog tog SDLa, tj. svaki od njih ima svog parnjaka sa nastavkom dev (tako se oni distribuiraju na Ubuntu). Instaliraj sledeće pakete: libsdl-image1.2 i libsdl-image1.2-dev. Verovatno će ti trebati libsdl-mixer1.2 i libsdl-mixer1.2-dev, mada neznam o kojoj se igri radi, moguće je da će joj trebati još nešto sem tih dodatnih SDL biblioteka. Najpre instaliraj taj sdl image, pa ćeš videti dalje i usput pročitaj readme te igre, obično se tu naglasi šta joj treba.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.