Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Kako popraviti MBR???
- This topic has 19 одговора, 10 гласова, and was last updated 22 years, 3 months раније by
jboban.
-
АуторЧланци
-
13. мај 2004. у 10:09 pm #3700
MladenIsakovic
УчесникMeni je Linux pri instalaciji ubacio Lilo u MBR, i Extended particija ne zauzima ceo disk, tj. zauzima sve particije osim C:
Partition Magic, cak ni nakon reinstalacije Windowsa, nece da se otvori, pri splash screenu prijavi “unknown partition letter”, “bad hd geometry”, a nesto slicno mi je uradila i MDK 9. Nigde nisam uspeo da nadjem program koji bi mi sredio greske u MBR sektoru, a Partition Magic mi je bolji od ovog iz Linuxa, jer mogu da pomeram particije, dok ovaj, ako ima praznog prostora iza jedne particije, on je prosiri (to prosirenje Windows kasnije ne vidi), ali ako ima praznog prostora ispred, nece da je prosiri sa prethodne strane. Tako ne mogu da menjam particije. Ako mi je C 6 GB, D 16 GB, i ako hocu ovu drugu da smanjim za 3 GB i to da dam particiji C, to u Linuxu ne mogu da uradim, dok je Partition Magic to savrseno odradjivao. Kako da ispravim MBR, moze li on nekako da se formatira, i kako, i da li postoji neki program za Linux koji bi imao mogucnosti obicnog pomeranja particija sa obe fizicke strane??13. мај 2004. у 10:24 pm #18803zAkiLi
УчесникAko imas sys disketu, ili bootabilan xp, podignes konzolu i kucas
[code]
$fdisk /mbr
[/code]14. мај 2004. у 5:13 am #18804brale
УчесникAko je fat 32 koristis fdisk /mbr
ako je ntfs onda moras da bootujes xp-ov cd pa odaberse repair na pocetku, posle toga treba odraditi fixmbr.14. мај 2004. у 9:43 am #18805Bryce
УчесникPartition Magic ne može da radi na Win XP-u. Nađi Acronis Partition Expert ili kompletni Acronis koji ima sve alate i koji ide na CD-u. Alati su butabilni ca CD-a i nije im bitan operativni sistem.
14. мај 2004. у 10:13 am #18806brale
УчесникPartition Magic ne može da radi na Win XP-u.
Partition Magic 8 radi bez problema, odlican je za one koji se teze snalaze sa linuxovim alatkama
15. мај 2004. у 7:23 am #18807Bryce
Учесник[quote=”Bryce”]Partition Magic ne može da radi na Win XP-u.
Partition Magic 8 radi bez problema, odlican je za one koji se teze snalaze sa linuxovim alatkama[/quote]
Doduše kod mene nije hteo da radi, pa sam se zato prefurao na Acronisa koji radi kao zmaj.
16. мај 2004. у 9:49 pm #18808ZivicAleksandar
УчесникZato XP ima svoj “unapredjeni” disk menager.
A koliko je tezak taj AcroniX za download????
17. мај 2004. у 8:10 pm #18809Master
УчесникShto volim ove pametnjakovice… prosto se odushevim njihovim postovima!!!
😀Znachi brate… ako ti je otishao MBR… samo ubaci BOOT disketu 95/98/me… posle ucitavanja sistema kucaj fdisk /mbr i NISHTA VISHE!
Retarduj komp… i sve je ok…Shto prosto kad moze KOMPLIKOVANO?!
Shta ste sve nalupali… to je strashno.
Covek ce se izgubiti… + bespotrebno ce downlodovati neki progi… koji MU NE TREBA…
Partishn… medzik… shljaka bez problema na XP…
ALi to je samo za PARTICIJE… ne i za master boot record!17. мај 2004. у 8:18 pm #18810Master
УчесникAko je fat 32 koristis fdisk /mbr
ako je ntfs onda moras da bootujes xp-ov cd pa odaberse repair na pocetku, posle toga treba odraditi fixmbr.Nije bitno dal je fat ili ntfs
Imam ntfs… i svaki put kad me smori linux… skidam LILO sa fdisk /mbr.18. мај 2004. у 1:24 pm #18811MladenIsakovic
УчесникAcronis je resio sve probleme! Fenomenalan je, hvala!
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.