Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Kako podesiti USB? [sređeno]
- This topic has 13 одговора, 5 гласова, and was last updated 20 years, 1 months раније by
Markominus.
-
АуторЧланци
-
25. децембар 2004. у 5:06 pm #23257
kmilos
УчесникPa mogao si i sam da proveris, sto si lenj 😆
Poslednji update kernela za RHL9 je 2.4.20-37.9.legacy (8.0 je bio 2.4.20-30.8.legacy) a za FC1 je 2.4.22-1.2199.nptlNajveca razlika izmedju 8.0 i 9 je po meni GNOME, 2.0 i RH-ovi novi alati bazirani na gtk2 u osmici su meni bio katastrofalno neupotrebljivi, dok u 9 vec lice na nesto. Takodje su sveziji svi paketi (X,KDE itd.) i verujem bolja podrska za hardver. RHL9 je i izasao ubrzo posle 8.0 koliko se secam jer 8.0 bas i nije bio dobro primljen i omiljen, a Fedora Legacy namerava da pruza dalju podrsku samo za 9, i uopste vise rpm-ova ima za 9.
E sad, postoje i velike razlike u glibc-u koje mozda mogu da uticu na tu tvoju legacy aplikaciju, pogledaj RHL9 Release Notes (obicno se to resava postavljanjem LD_ASSUME_KERNEL=2.4.19 varijable).
U svakom slucaju prvo probaj poslednji 8.0 kernel, kudzu, hwdata, usbutils i hotplug, a mozes da probas i da samo te budzis iz RHL9 ili FC1 (uvek poslednje sa fedoralegacy.org i mirror-a).
26. децембар 2004. у 1:07 pm #23258Off-Topic
УчесникKod mene to radi skripta u Gkrellm-ovom file sistemu (licno pribegavam egzotici)
sudo mount /dev/sda1 /mnt/KINGSTON,
juce mi je na jednom laptop-u pomoglo i
insmod usb-storage
pa pomenuta komanda, inace psto mi se i rezac i flash guraju na scsi emulaciju, i onda mi cdrecord pravi problem zbog /etc/default/cdrecord i njegovog sadrzaja, probaj
sa
cdrecord -scanbus
pa da onda montiras na pravi /dev/scsi/host#/bus#/target#/lun#/part# i ne zaboravi -t argument za FS, a mozda pomogne ona kudzu opcija, za koju neznam ni sta znaci, ali kad god sam linux oformi /etc/fstab onda imam i tu opciju.
Inace ovde je MDK91 on (2.4.22-10)28. децембар 2004. у 12:29 am #23259Sioux
Учесникmilosk:
Koja je verzija kernela u RHL9 ?
Po cemu mislis da je bolje ispeglan? Da li imas neke konkretne primere?[/quote]Što se lepo ne vratiš na 0.x.x kernel mislim da bi Ti pristajao.
Inače neke dileje se ubiše praveći nove a sve lošije kernele. Stvarno su budale…
Al , eto ima i pametnih među nama.
Ja ne spadam nikako među njih.28. децембар 2004. у 7:12 pm #23260Markominus
УчесникSioux:
Pa dobro covece tj. u cemu je problem?
Ako te smetaju moja pitanja mozes preskociti moj post i pomoci nekom drugome.
Jel nemam ja pravo da pitam sta me interesuje ili ovde moramo svi da razmisljamo kao Ti?Ostali:
Sto se tice teme, nasao sam da je doticni usb uredjaj generalno problematican u Linuxu jer ne prijavljuje dobre podatke usb modulu prilikom konektovanja.
U principu neki ljudi su uspeli da ga nateraju da radi, ali nisam uspeo da isceprkam na kojoj distribuciji i verziji kernela.
Ja sam probao RH8 i Mdk9.2 ali na njima ne radi. -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.