posto sam pocetnik na linuxu neka mi neko kaze kako da otvorim neku web starnu pod konzolom? na primer koja komanda ide da otvoris neku stranu?
primer ime_komande http://www.google.com ili kako i da eje…hvala unapred
ma mislim da nema posto yes da sam pocetnik pod linuxom ali mogu da kazem da sam master pod windowsom…mada nisam bas gord na tome…ali nema veze….:)mislim da je konzola nesto kao ascii karaktere ili ako i da je..ne razmem bas srpki jer sam iz akedonije ali trudm se….taka da mislam da ne moze da prikazuje sik..i taka…ipak jos jednom hvala ….i lynx radi super…
Mislim teoretski je moguce prikazati slike iz konzole, samo sumnjam da se neko mlatio sa raznim dekoderima za razne formate slika pod konzolom… Mada kao sto rekoh mozda gresim, neka me neko ispravi ako nisam u pravu…
Da ne otvaram novu temu hteo bi da pitam gde mogu da nadjem spisak komandi za konzolu i precice sa tastature za suse linux ubi se sa ctrl+v i ostalim (cista navika)
Mislim teoretski je moguce prikazati slike iz konzole, samo sumnjam da se neko mlatio sa raznim dekoderima za razne formate slika pod konzolom… Mada kao sto rekoh mozda gresim, neka me neko ispravi ako nisam u pravu…
[quote=”nowave”]Mislim teoretski je moguce prikazati slike iz konzole, samo sumnjam da se neko mlatio sa raznim dekoderima za razne formate slika pod konzolom… Mada kao sto rekoh mozda gresim, neka me neko ispravi ako nisam u pravu…
a kako da aktiviram drugu konzolu? znam da pod defaultom imam instalirno 6 konzole. i dok sam imao onu moju staru tastaturu imao sam neke extra dugme sa kojima sam isao od jednu u drugu onzolu. ali ona se zajebala i sada imam drugu tastaturu na koja nema one extra dugme. znaci dog jedna konzola radi na primer nesto…kako da startujem drugu da radi nesto drugo…ili ako i da je…hvala unapred.