Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › kako narezati bootabilan cd od preuzetog Linuxa [REŠENO]
- This topic has 21 одговор, 7 гласова, and was last updated 15 years, 9 months раније by
MrMaks.
-
АуторЧланци
-
3. новембар 2010. у 7:07 pm #85703
LINUSER
ГостNešto sa tim rezanjem nije u redu.
Probaj Unetbootin:
http://unetbootin.sourceforge.net/
pa instaliraj sa fleša.4. новембар 2010. у 2:12 pm #85709MrMaks
ГостSkino sam ponovo ubuntu alternate i urbunt deskop i preko virtualne mašine oba sam instalisao, ali kad sam preko nera narezao cd sa njega nisam mogo da instališem, cd ne pokreće instalaciju več samo izbaci kao što sam gore naveo, još nisam probao preko USB. Preko ovako instalisanog virtualnog ubuntu konektovao sam se na internet, al se mnogo sporije pokreču stranice, slika je kao kad na windowsu nije instalisan displej drajver, ja sam skinuo displej drajver za linux za moj pc al ga nisam instalisao jer nisam znao dali se instalacija pokreče iz windowsa ili iz linux (kako jer je instalisan na virtualnoj mašini) i dali onda neće raditi windows.Također pri instalaciji traženo mi je da promenim deskop spektar sa 16 na 32, nisam našo tu opciju.Čitao sam na internetu da ovako instalisanje kombinacija dva os preko virtualne mašine da normalno funkcioniše, al nisam našo kao da se ovo podešava. Pa zato hvala na dosadašnjoj pomoći, i molim one koji znaju i imaju vremena i strpljenja da mi pomognu oko ovih podešavanja. Unapred hvala.
4. новембар 2010. у 8:55 pm #85711MrMaks
ГостPomocu Alkohola 120 narezao sam na dvd ubutu (na CD nije hteo da reze) i sa njime sam mogao da instalisem ubutu. Isprobao sam kao funkcionise konektovao sam se na internet ali nisam mogao da gledam video klipove jel treba verovatno da se instalisu fles plejeri. Kako sam skinuo i Linuh min dvd iso, i njega sam isprobao ima slicne menie kao i windows, sa njime sam mogao da gledam video klipove na internet (na prvio pogled svidja mi se). I samim drugacije sve ovo funkcionise nego preko virtualne masine. Mene sada interesuje koji od ova dva instalisati, i sobzirom da imam instalisan windows, dali treba nesto podesavati (jer ce biti dva operativna sistema) da se prvo podigne wndows. Takodjer me interesuje dali izmedju ova dva sistema postoji mogucnost razmena podataka.
5. новембар 2010. у 7:30 am #85712dukenukem_4d
Гостja mislim da je u pitanju nešto
što sam par puta upozoravao. 🙁jednostavno,novi dvd uređaji nisu kvalitetni i posle nekog kražeg vremena neće dobro da režu i/ili čitaju
i diskovi isto ponekad nisu dobri (cele serije ,pogotovo kod nas)
Takođe primetio sam da poneki DVD rezači lošije režu i čitaju CD-R, recimo pioneerovi
(naročito princo tip diska)5. новембар 2010. у 2:25 pm #85716MrMaks
ГостSinoc sam instalisao Linux mint, na posebnoj particiji na har disku i nisam primetio da se nesto promenilo u radu PC u odnosu kad je bio samo Windows. Prvi utisak mi je pozitivan a za dalje videcu kako cu da se snadjem.Prilikom starta pojavljuje mi se GNU GRUB i tu je ponudjeno Linux mint, Linux mint, memori test, memori test i Windows 7, interesuje me kako da promenim redosled pa dami prvo bude Windows 7 pa Linux mint. Sto se tiče rezaca sa njime sam normalno narezao bootabilan widows, a alkohol 120 nije hteo da reze na cd vec je trazio dvd (radi se o 693 mb) a li je narezao ispravno, a radi se o princo cd i dvd.
5. новембар 2010. у 10:26 pm #85717LINUSER
ГостPrilikom starta pojavljuje mi se GNU GRUB i tu je ponudjeno Linux mint, Linux mint, memori test, memori test i Windows 7, interesuje me kako da promenim redosled pa dami prvo bude Windows 7 pa Linux mint.
Instaliraj Start-UP Manager.
6. новембар 2010. у 12:37 am #85719nebjak
Гостsudo apt-get install startupmanageru konzoliIli ga pronadji u Synaptic-u i instaliraj, ako ti je tako lakse. Kada ga pokrenes iz padajuceg menija “Default Operating System” odaberes sta zelis
6. новембар 2010. у 10:20 pm #85720MrMaks
ГостPreko Start-UP Manager podesio sam da mi Windows bude Default operating system i to funkcioniše. Iz Linux imam pristup operativnom sistemu windows svim njegovim datotekama i mogu da ih koristim ali iz windowsa ne widim Linux, interesuje me da li je to samo u mom slučaju i da sam negde trebao da izvršim podešavanje ili je to uvek tako. U Synaptic-u ima stvarno veliki broj programa, interesuje me dali ima negde upustvo da se skine gde mogu da vidim za sta koji služi jer njihovi nazivi za mene kao laika zbunjuju.
7. новембар 2010. у 10:57 am #85721LINUSER
ГостDetaljno online:
http://packages.ubuntu.com/maverick/7. новембар 2010. у 7:13 pm #85730MrMaks
ГостPotrebna mi je pomoć kako da osposomim Menadzer paket, on je normalno funkcioniso ali sad sam instaliso neke zakrpe koje su mi bile ponuđene kao i google toolbuh za operu. Sad kad pokrenem menađer projekt izbaci mi sledeči tekst
Could grab your mouse
A malicious client may be eavesdropping on your sessiion or you may have just clicked a menu or some application just decided to get focus.
Kako da popravim ovo i neznam de su one 333 zakrpe instalisane. Obriso sam neke foldere gde je pisalo google tolbuh a moža je trebalo još nešto. Unapred hvala na pomoći. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.