Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › kako deinstallirati kernel?
- This topic has 4 одговора, 5 гласова, and was last updated 19 years, 1 months раније by JMateja.
-
АуторЧланци
-
11. септембар 2005. у 3:48 pm #612422_danaУчесник
kompajlirao sam 2.6.13 kernel i zaboravio sam da ubacim
pci plug and play support i ne radi mi zvucna. da li moram da ponovo kompajliram ceo kernel ili sta?ako hocu da deinstalliram kernel iz bilo kog razloga
😆
da li je dovljno samo izbrisati fajlove iz /boot i iz /lib/modules/ koji se odnose na taj kernel ili sta?hvala na vremenu… cao
11. септембар 2005. у 4:07 pm #34617mtm76УчесникAko nisi uradio
make clean
imaš većinu stvari već kompajliranih, pa će proces trajati znatno kraćeda li je dovljno samo izbrisati fajlove iz /boot i iz /lib/modules/ koji se odnose na taj kernel ili sta?
dovoljno je…
hvala na vremenu… cao
ćao… ŠTA BRE ćao? BUDI MUŠKO, pa smisli neki bolji pozdrav, an ne ćao… čuj, ćao… uh, brate…
11. септембар 2005. у 4:11 pm #34618japanУчесникkompajlirao sam 2.6.13 kernel i zaboravio sam da ubacim
pci plug and play support i ne radi mi zvucna. da li moram da ponovo kompajliram ceo kernel ili sta?moras
ako hocu da deinstalliram kernel iz bilo kog razloga
😆
da li je dovljno samo izbrisati fajlove iz /boot i iz /lib/modules/ koji se odnose na taj kernel ili sta?da, npr ako dodajes novi kernel, a stari ti vise ne treba, obrises sve sto se odnosi na taj kernel, ali pazi, danger zone… ako ne znas sta tacno radis, bolje da ne diras, ne smetaju ti fajlovi nista…
11. септембар 2005. у 8:07 pm #34619jbobanУчесникPosle tih brisanja, valjalo bi i boot loader podesiti pre restarta… 8)
12. септембар 2005. у 9:25 am #34620JMatejaУчесникE sad ovo je sve lepo ali kad instaliraš 2.6.xx u KPackage i dalje stoji 2.4.xx bez obzira što si ga uklonio iz boota i src-a i što je jedini kernel na sistemu 2.6.xx. Verovatno se pitate šta mi to smeta ako sve radi kako treba. Pa kslackcheck mi nudi i skida update za 2.4.xx što mi se ne sviđa a takođe bih voleo da u KPackage imam 2.6.xx.
Dakle da li neko zna kako se ovo radi (dodaje Kernel 2.6.xx u KPackage).
Puno pozdrava Mateja -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.