Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Kako da vidim nasa slova?
- This topic has 11 одговора, 4 гласа, and was last updated 19 years, 9 months раније by
burga.
-
АуторЧланци
-
4. децембар 2006. у 2:18 pm #8101
BrokeBody
УчесникNa nekim forumima, cim neko napise neko nase latinicno ili cirilicno slovo, ne vidim onda celu recenicu (vidim samo neke cudne karaktere, znate vec…). Namestio ja u browseru onaj Unicode 8, al’ dzaba. Sta treba da instaliram?
Video sam u Synapticu da ima nekih paketa za cirilicna i latinicna slova, ali ima ih mnogo, pa ne znam koji mi treba, a necu da instaliram i ono sto mi ne treba. 😀
Sta da instaliram?
4. децембар 2006. у 3:19 pm #50136Moneo
УчесникTrebaju ti DejaVu(zar nisu default od Ubuntua 6.06?)ili MS fontovi…
U svako slucaju,podesi i da ti browser koristi odgovarajuce fontove(preporucujem DejaVu za web browser jer izgledaju daleko bolje nego MS fontovi)
Medjutim,da bi mogao da pravilno citas/otvaras u OOffice-u doc fajlove koji su kucani u Winu moras da instaliras MS fontove jer su i za kucanje doticnih obicno korisceni uobicajeni Win fontovi(Arial,Times New Roman…itd.)
Mislim,da se razumemo,moze(naravno)u OOffice-u i bez MS fontova,ali ce onda tekst kucan u Word-u izgledati jezivo(citaj: bedno)
PoZ!4. децембар 2006. у 4:42 pm #50137BrokeBody
УчесникInstalirao sam fontove, restartovao X i sada mi je rezolucija 640×480, i nemam ni jednu drugu opciju osim te. Kako da vratim rezoluciju i sto se koj’ qrac promenila?!? :@:@:@:@:@:@:@:@
4. децембар 2006. у 4:45 pm #50138negovan
Учесникiso 8895-2
i srpski resava sve4. децембар 2006. у 4:45 pm #50139negovan
УчесникTo namestis u browseru.
4. децембар 2006. у 5:47 pm #50140BrokeBody
УчесникNe mogu da verujem, uzeo ja ponovo da restartujem X i sad sve radi po starom? U svakom slucaju, hvala na pomoci. Sto li se ovo desilo?
Odo’ ja da retsartujem X jos jednom, pa da vidim sta ce da se desi… 🙂
Ovo sa fontovima me i dalje yebucka. 🙂
4. децембар 2006. у 5:53 pm #50141BrokeBody
УчесникNece ni taj ISO-8859-2.
4. децембар 2006. у 5:56 pm #50142negovan
УчесникJesi li podesio jezik u browseru? To obavezno podesi na srpski i pomeri ga da bude iznad engleskog i tip slova da bude iso 8859-2.
Nisam te pitao koji browser koristis?4. децембар 2006. у 6:46 pm #50143BrokeBody
УчесникFirefox 2
Inace, ovo mi se desava i pod Windowsom, ali samo na po nekim forumima, a jedan od njih je i Ubuntu Srbija forum. E sad, ja kad nisam ulogovan na forumu (bilo da je iz Wina ili iz Ubuntua), vidim nasa cirilicna i latinicna slova. Medjutim, cim se ulogujem, ono sve po starom. 🙁
4. децембар 2006. у 6:57 pm #50144negovan
УчесникU edit – preferences ides na advenced – edit languages i select a language to add izaberes srpski i add potpm move up. to bi trebalo da je to kod mene radi.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.