Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › kako da umerzim xp i mandrake?
- This topic has 9 одговора, 4 гласа, and was last updated 22 years, 7 months раније by
popeye.
-
АуторЧланци
-
26. децембар 2003. у 4:02 pm #3205
GreenDay
Учесникe ovako… sestra je uzela komp, uzeli smo mrezne karte, kombinacija xp – xp radi super.
ali meni je potrebno da ja preko linuxa mogu da korisitim nesto sa njenog kompjutera i obrnuto…
kako to da uradim?
27. децембар 2003. у 12:01 am #16051popeye
Главни мајсторPodigni Samba server na Linux-u, pod kojim ces omoguciti pristup podacima sa XP-a. Za pristup deljenim resursima na XP-u, koristi na primer programce xfsamba, koje mozes naci na adresi http://freshmeat.net
28. децембар 2003. у 7:04 am #16052tomaja
Главни мајсторOsnovne postavke (IP adrese i dr.) mozes lako da podesis iz Mandrake Kontrolnog Centra > Internet & Network. Imas i wizard ako vec sam ne budes uspeo da se snadjes.
Za pristup deljenim direktorijumima na win masini mozes da koristis i linNeighborhood sa kojim mozes da recimo deljenin win direktorijum montiras i onda mu pristupas iz bilo kog linuxovog programa. Program imas i u MDK 9.2linux4life
30. децембар 2003. у 4:34 pm #16053GreenDay
УчесникPodigni Samba server na Linux-u, pod kojim ces omoguciti pristup podacima sa XP-a. Za pristup deljenim resursima na XP-u, koristi na primer programce xfsamba, koje mozes naci na adresi http://freshmeat.net
jel to slucajnost da se bas ovo moje pitanje nalazi u novom mikrou 😀 😀 😀
probao sam preko linNeigh… ali nisam uspeo
31. децембар 2003. у 12:17 am #16054popeye
Главни мајсторjel to slucajnost da se bas ovo moje pitanje nalazi u novom mikrou 😀 😀 😀
Svaka slicnost sa stvarnim zivotom je namerna. 😉
Da li ti je tekst pomogao?
31. децембар 2003. у 10:40 am #16055salac
УчесникAko si sve dobro podesio a u linneighborhood-u a dobijas gresku koja otprilike glasi ‘cant find ip address’ to je zbog toga sto Linneighborhood ne radi dobro sa sambom 3.0.X, tj smbclient-om novih verzija.
Dakle popaje, vraca se linux u Mikro? Sjajno 🙂 Samo da te/vas urednici ne saseku, kao sto su cini mi se jednom vec uradili.
Greenday, zadnjih 3-4 meseca u Internetu-u je pisano bas o Sambi (nije reklama 😉 ), pa nadji tih nekoliko brojeva. Clanci su dobri, temeljni i jako korisni.
31. децембар 2003. у 11:40 am #16056popeye
Главни мајсторLinux je na ovaj ili onaj nacin prisutan u Mikro-u od ’99, a svaka tema (kao sto je i obicaj u ozbiljim redakcijama) mora dobiti zeleno svetlo. Medjutim, zadnjih desetak meseci je slabije zastupljen jer su ukinuli Radionicu, rubriku za ozbiljne teme (programiranje, administracija) zbog ankete citalaca.
Naime, Radionica je u pomenutoj anketi bila ocenjivana ili sa 5 ili sa 1, zavisno od toga da li su je citali ili jednostavno okretali stranu. Kako se uglavnom bavila Linux-om (ciji korisnici imaju mali udeo u citalackoj populaciji), u principu je prosla bolje nego sto smo ocekivali, ali je zbog prosecne ocene oko 3.5 izbacena iz casopisa kako bi se napravilo vise mesta za bolje ocenjene rubrike. To je imalo za posledicu da su ozbiljne, da kazemo “teske”, teme izbacene iz casopisa. Pre par meseci sam preuzeo “Male savete za Linux” od Gojka, koji je u medjuvremenu postao glod, i to je otprilike mesto gde mogu da pisem skoro sta god mi padne na pamet – bitno je da bude od pomoci korisnicima Linux-a.
2. јануар 2004. у 5:18 pm #16057GreenDay
УчесникAko si sve dobro podesio a u linneighborhood-u a dobijas gresku koja otprilike glasi ‘cant find ip address’ to je zbog toga sto Linneighborhood ne radi dobro sa sambom 3.0.X, tj smbclient-om novih verzija.
upravo to se desava 🙁
4. јануар 2004. у 12:03 pm #16058salac
Учесникupravo to se desava 🙁
Onda downgrade-uj sambu sa trojke na dvojku. Trojka je donela poboljsanja koja tebi, za slucaj formiranja windows radne grupe, ne znace nista.
Ili neko vreme koristi drugi softver dok autori linneighborhood-a ne isprave bag.4. јануар 2004. у 7:04 pm #16059popeye
Главни мајсторIli koristi xfsambu.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.