Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › kako da povezem TV-out na Fedora8?
- This topic has 12 odgovora, 5 glasova, and was last updated 17 years, 10 months ranije by
velial.
-
AutorČlanci
-
19. februar 2008. u 5:25 pm #9837
paralizer
UčesnikOk, ovako. Ovo je prvi put da ovo radim na Linux. T.e. prvi put da ovo radim oupste. Imam nvidia fx520 karticu sa tv out. Do sada sav povezivao kom. na TV-u preko VGA kablom, jer TV ima i VGA ulaz, al sada ovaj kom. treba da povezem na TV koji nema VGA ulaz. Treba da ga povezem sa obicnim kabelom koristeci SCRART na TV-u i onaj TV izlaz na graficku? Kako da to uradim. Gde da to podesime. I isto da kazem da je kabel duzi oko 10 metara jer to smeta u to koliko je dobar signal?
Hvala unapred.
20. februar 2008. u 4:31 am #67533paralizer
UčesnikOk, da ne smaram i gubim vreme nekim drugim ljudima, samo da javim da sam naso neki program nvtv i jos neki(ne secam se kako se zove), ima tu sve na forumu, al kome radi, kome ne radi, pa videcemo kad idem kuci jos malo. Pa pisem dali radi ili ne. O0
20. februar 2008. u 6:11 am #67534paralizer
UčesnikE aj nek mi sada neko ovo objasni. Nista nisam instalirao, samo sam resetirao kom. posto ono nvtv nije htelo da radi, i kada se kom. resetirao dobio sam sliku na TV-u. Al slika je tu bila sve dok je trajalo botovanje. Kada se ukljuio GNOME, onda je slika opet nestala. Kao da nece da prepozna TVOUT kada je GUI startovan?
POMOS! 😡
20. februar 2008. u 6:52 am #67535GoranSTX
UčesnikAko imaš instalirane vlasničke nVidia drajvere, jesi li probao da podesiš TV izlaz preko NVIDIA X Server Settings?
20. februar 2008. u 7:03 am #67536paralizer
UčesnikOvako. Ne raumem sta znaci to vlanicke drajvere, al instalirao sam drajvere sa fedora repozitorijume… Znas sa ono yum install kmod-nvidia. Jel to to?
Al kada startujem NVIDIA X Server Settings tamo gde pises TV-0 ne da mi nista. SamoTV Encoder – NVIDIA
TV Refresh rate – unknown.I tolkio. Inace TV je prilicno nov, sa Samsung panelom LCD wide screen, 39 inca ako to igra neka uloga.
20. februar 2008. u 7:11 am #67537paralizer
UčesnikI konacno sam dobio sliku, al nema boju. Sve je crno-belo. Linux—> Zasto da bude prosto kad moze da bude slozeno? 🙂
Aj nek mi sada neko kaze o cemo je problem?
20. februar 2008. u 7:36 am #67538dukenukem_4d
UčesnikE aj nek mi sada neko ovo objasni. Nista nisam instalirao, samo sam resetirao kom. posto ono nvtv nije htelo da radi, i kada se kom. resetirao dobio sam sliku na TV-u. Al slika je tu bila sve dok je trajalo botovanje
ovo je zato sto u toku butovanja ide slika preko fejmbafera,odnosno ista je i na monitoru i na tv
(ovo moze i da se upotrebi za ispis slike u x-okruzenju ako se izabere vesa ili fbdev)medjutim bolje da se koristi nvidia drajver jer on omogucava razlicite slike na monitoru i tv
(mislim da ne moze xorg-ov nv drajver da ima tv/out pa mora ovaj vlasnicki)posto si dobio sliku (pretpostavljam pomocu nvidia-settings programa)
problem je boja.
za to je potrebna opcija tv standard da se promeni
obicno je po default stavljena na NTSC
u makedoniji bi trebalo da bude i dalje PAL-BG kao i kod nas (ako imate jos oni stari Ei televizori
i prikazuju sliku onda je PAL-BG)
[code]
Option “TVStandard” “PAL-B”
[/code]
http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Multiple_Monitors_with_NvidiaTV je prilicno nov, sa Samsung panelom LCD wide screen
hm ,cudno jer obicno novi televizori su multi-sistem kompatibilni ,automatski
se prilagodjavau dolaznom signalu bilo da je ntsc ili palje si stavio
Option “TVOutFormat” “COMPOSITE” ili s-vhs?
ako je preko scarta treba da bude composite
ali i na tv prijemniku da se kaze da ide sa skarta ali kao kompozitni video a ne s-vhs
tip signala(preko dugmica ili menija)20. februar 2008. u 4:19 pm #67539paralizer
UčesnikMislim da je problem u tome da kada otvorim Nvidia X Server Settings i idem u X Server Display Configuration opcije, Odaberem od Model: TV-0 (TV-0 on CPU-0) I mi pise pod njega Configuration DISABLED. Stisnem Configure, odma pored Apply dugme I kada odaberem “Separate X Screen) (Requies X restart ) ne desi se nista. TV–0 mi je jos na disable. Resetirao sam kom. ali opt nista. Sve se vraca po staro. Nece da prihvati tu opciju. A kada odaberem TwinView onda slika idew na TV-u al crno bela. Gledao sam i xorg-conf i koliko mogu da uporedim sa nekim drugima xorg-conf fajlove kod mene u taj fajl nema skoro nista.
Evo i xorg-conf pa ako neko nesto moze da vidi popravi i sl.
============================================
# Xorg configuration created by livna-config-displaySection “ServerLayout”
Identifier “Default Layout”
Screen 0 “Screen0” 0 0
InputDevice “Keyboard0” “CoreKeyboard”
EndSectionSection “Files”
ModulePath “/usr/lib64/xorg/modules/extensions/nvidia”
ModulePath “/usr/lib64/xorg/modules”
EndSectionSection “ServerFlags”
Option “AIGLX” “on”
EndSectionSection “InputDevice”
Identifier “Keyboard0”
Driver “kbd”
Option “XkbModel” “pc105”
Option “XkbLayout” “us+inet”
EndSectionSection “Device”
Identifier “Videocard0”
Driver “nvidia”
Option “AddARGBGLXVisuals” “True”
EndSectionSection “Screen”
Identifier “Screen0”
Device “Videocard0”
DefaultDepth 24
Option “CalcAlgorithm” “CheckDesktopGeometry”
SubSection “Display”
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSectionSection “Extensions”
Option “Composite” “Enable”
EndSection
========================================20. februar 2008. u 9:28 pm #67540MladenIsakovic
UčesnikNamesti da ova “Device” sekcija izgleda ovako:
Section “Device”
Identifier “device1”
VendorName “nVidia Corp.”
BoardName “NVIDIA GeForce 6 Series”
Driver “nvidia”
Option “TwinView” “1”
Option “TVStandard” “PAL-B”
Option “MetaModes” “1024×768,1024×768;800×600,800×600;640×480,640×480”
Option “TwinViewOrientation” “RightOf”
Option “SecondMonitorHorizSync” “30 – 50”
Option “SecondMonitorVertRefresh” “60”
Option “TVOutFormat” “SVIDEO”
Option “NvAGP” “1”
Option “ConnectedMonitor” “CRT,TV”
EndSectionOvo je kod mene, ali treba da radi na svim distroima, bar je radilo na svim koje sam ja probao. Moja kartica je 6600 GT PCI-E, i na TV-u podešena rezolucija 1024×768, ako tvoj TV ne može, ti smanji na 800×600. Ostalo sve samo prekopiraj.
22. februar 2008. u 6:13 am #67541paralizer
UčesnikResen problem. Kupio sam novi kompjuter sa HD karticu i povezao na HD ulaz na TV-u. Sada mogu da ga koristim i kao monitor. O0
Sta nasi kazu: Ako neki problem ne mozes da resis sa lovama, mozes da ga resis sa puno lova. >:D
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.