Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › kako da mi se prikaze dokle je stigao proces?
- This topic has 4 одговора, 3 гласа, and was last updated 16 years, 9 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
7. децембар 2007. у 6:06 pm #9596LeonУчесник
mali problem, znam kako da pogledam da li je proces aktivan, i preko ksysguard i preko konzole (ps h -C adept_notifier) ali ne znam kako da mi se prikaze kako proces ide, napreduje?
dakle, krenuo sam da radim upgrade sa kubuntu 7.0.4 na 7.10 i sat vremena je stojao prozorcic gde se videlo da je obavio oko 55 procenata upgrade-a a onda sam otisao u WC i kad sam se vratio nigde prozorcica. tako da nisam znao da li se nesto desilo pa je prekinuo, probao sam ponovo da pokrenem adept ali mi je rekao da je vec u upotrebi, pa sam nasao pomenutu komandu na internetu i dobio povratnu informaciju
6091 ? S 1:11 adept_notifier
to znaci da proces radi, da je aktivan. ali meni treba da gledam kako tece, ide, koliko je procenata zavrseno (jer planiram da za pola sata krenem na koncert a ako proces nije zavrsen neko ce sesti za komp i iskljuciti linux i koristiti windows i ode upgrade do djavola)…
prema tome, ima takvih situacija kada coveku treba da nadgleda proces a ne samo da vidi da li je aktivan.
zna li neko kako to uraditi? dakle, da vidim prozorcic ili procente u konzoli, dokle je proces stigao?8. децембар 2007. у 4:28 pm #65640LeonУчесник69 puta procitano i niko ne zna odgovor? au!
8. децембар 2007. у 4:41 pm #65641densУчесникAko sam proces ima nekakav progres indikator, onda ce ga i pokazati, tj u tvom slucaju 55%.
Ajde reci mi za npr apache server u proces listi, ima li smisla informacija “dokle je stigao??”. To vazi i za vecinu drugih procesa.
Nijedan operativni sistem na svetu ne moze u proces listi da ti prikaze dokle je neki proces stigao jer to i nije osobina vecine procesa, da moraju negde da stignu (100%).
8. децембар 2007. у 4:58 pm #65642LeonУчесникslazem se, vecina procesa tece neprekidno dok komp radi, a postoji opcija kill ili tako nesto, nema opcije da se prikaze dokle je stigao neki proces, kao sto je upgrade u ovom slucaju. a adept nece da otvori po drugi put ako vec radi, kaze da je aplikacija zauzeta….
8. децембар 2007. у 5:44 pm #65643LYbУчесникOdgovoreno ti je, mozes da znas “dokle je proces stigao” ako sam proces ima neki indikator, ako on to negde i nekome javlja. Kako mislis da neka druga komanda “zna” dokle je “onaj tamo” dosao?
Pera moze da zna gde je Mika samo ako mu to Mika kaze.To sto ti hoces zalazi u polje parapsihologije 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.