Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Kako da kompajliram kernel na mandrake 10.1?
- This topic has 9 odgovora, 4 glasa, and was last updated 20 years, 7 months ranije by
miodragz.
-
AutorČlanci
-
7. decembar 2005. u 7:14 pm #6620
linuxoid
UčesnikKako da kompajliram kernel na mandrake 10.1?
Voleo bih da mi odgovore oni koji su to uradili
na ovoj distribuciji i sa ovom verzijom.
Pokušavao sam nekoliko puta, ali mi nije išlo.
Imam dosta textova o tome, ali kao da ni jedan ne ogdovara
mojim potrebama. Trenutno imam kernel: 2.6.8.1-12mdk.
A, želim da kompajliram ovaj: 2.6.13
Interesuju me sledeće stvari:
– U kom trenutku se uključujem u terminal programom su?
– Kada i u kom slučaju mi treba program mr proper?
– Kada sve to uradim (make install…), šta onda?
Inače imam lilo. U nekim textovima sam pročitao da treba da
koristim program make deap, dok neki drugi ne govore o tome,
čak sam primetio u jednom textu da nema programa make install.
Otprilike to bih ja uradio ovako, vi me ispravite (oni koji su već
to radili na ovoj distribuciji i sa ovom verzijom):Otpakujem source u # /usr/src
Uđem u njega # cd /usr/src
kucam: # make xconfig ili šta već.
Pojavi mi se gui program u kom uradim šta uradim, to je ok.
Kada sam sve poisključivao i uključio, šta onda i posle toga what next???7. decembar 2005. u 11:19 pm #38247jovir
Učesnik1. Kompajliranje kernela ide isto u svim distribucijama.
2. Preporučujem postupak dat u jednoj Gnuzilla-i.
3. Kompajliranje kernela, po mom mišljenju i iskustvu, ne treba raditi na Mandrake-u, SuSe-u i sl. distribucijama, jer u njihovim originalnim kernelima ima mnogo patch-eva njima karakterističnih, to gubiš ako sam kompajliraš kernel…
4. Meni je na Mandrake 10.1, uspelo peti ili šesti put da prođe bez greški, ali sam bio razočaran rezultatom, i vratio se na originalni kernel.
5. Meni je za kompajliranje kernela povod bila znatiželja, a realni uzrok zbog koga treba kompajlirati kernel je ako nešto od uređaja ne radi dobro, ili ako novi kernel donosi nešto značajno.
6. Tada je bolje sačekati distribuciju sa tim kernelom. 😉 😉 😉
Pozdrav!8. decembar 2005. u 12:14 am #38248linuxoid
UčesnikInstalirao bih novi kernel zbog podške za tv kartu, u novom kernelu je
ubačena, inače kartica je asus tv fm 71358. decembar 2005. u 12:40 am #38249jovir
UčesnikJesi li siguran da nema podršku u kernelu 2.6.8?
Možda je bolje da potražiš Mandriva-u 2006!?!8. decembar 2005. u 12:53 am #38250linuxoid
Učesnikmandrake 10.1 ima podršku za 7134, ali ne i za 7135.
trenutno ne mogu da nabavim mandrivu, ali imam u planu,
ne mogu da skupim nikako 300din, kao da skupljam 1000$.
Čim budem skupio novac, moram da je kupim, već dugo
motrim na nju 8)8. decembar 2005. u 10:27 am #38251miodragz
UčesnikAko te interesuje Mandriva 2006 ja mogu da ti je posaljem samo ti plati troskove slanja i praznog diska
9. decembar 2005. u 12:49 am #38252linuxoid
Učesnikuredu, koliko bi to otprilike koštalo, ja mogu da ti dam neke distribucije,
narezane već.
npr. imam suse 9.2 i 9.3
slackware 10.0
fedora core 3.0
imam i prazne diskvoe ‘princo’9. decembar 2005. u 11:02 am #38253miodragz
Učesnik30 dinara je prazan disk Verbatim DVD slanje ne bi trebalo vise da kosta od 50 dindze,imam ja Slack 10.2, Fedoru 4,Debian Sarge3.1,SuSe 10.0Pro,Ubuntu 5.04,5.10 i jos ponesto.Ako kosta sve 80 dinara saljem ti ne moras nista da mi dajes lovu za slanje i disk.Ostavi mi samo adresu gde da ti posaljem>Mandriva je na DVD
22. decembar 2005. u 10:04 am #38254velial
Učesnik4. Meni je na Mandrake 10.1, uspelo peti ili šesti put da prođe bez greški, ali sam bio razočaran rezultatom, i vratio se na originalni kernel.
Kako to mislis bez greske (racunas li tu i ona upozorenja tipa definisano a ne upotrebljeno ili samo kad ti stane kompajliranje).
Trenutno pokusavam da u Mandraka 10 uguram 2.6.14 kernel, ali mi pola hardvera ne radi. Sad petljam po konfigu, ako jos treba da cackam i po sorsu zbog tih upozorenja, definitivno odustajem.
22. decembar 2005. u 10:15 am #38255miodragz
Učesniklinuxoid poslao sam ti Mandrivu2006 u ponedeljak javi ako ti je stigla
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.