Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Kako da instaliram 536EP ( ex LJUDI POMAGAJTE!!!!)
- This topic has 12 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 3 months раније by miroslav_joksimovic.
-
АуторЧланци
-
17. септембар 2005. у 11:21 pm #6163miroslav_joksimovicУчесник
Ljudi, posto sam sasvim nov u koriscenju Linuxa, da li bi neko mogao da mi posalje detaljno uputstvo na e-mail kako da instaliram drajvere za modem Intel 536EP, ali detaljno??? Video sam da treba da se prave neki makefiles ali pojma nemam kako. Video sam da treba nesto da se kuca u root-u ali ko ce da kuca onoliko, zar ne??? Ima li neka druga fora kao Copy/Paste ili nesto jednostavnije? Koristim Linux Mandriva 10.1. Ako Vam je lakse, mozete i da mi odgovorite na e-mail [email protected]. Ko mi pomogne, moram ga castiti… HVALA VAM UNAPRED!!!
18. септембар 2005. у 9:06 am #34873DooleУчесникSkini driver odavde
Otpakuj driver komandom tar -zxvf intel-536EP-4.71.tgz”
Udji u direktorijum u koji si otpakovao driver komandom cd /putanja/do/direktorijuma/
Onda kucas:
su
(ukucaj root password)
make clean
make 536
make installPosle podesis kppp i to bi trebalo da je to.
P.S.
To si sve mogao da procitas na forumu jer ovakvih postova je bilo jedno milion.
18. септембар 2005. у 12:22 pm #34874ljuba-trebotinУчесникJa sam na Mandrake-u 10.1 koristio Inelov mode i sledećà drajver intel-536EP-2.56.76.1 i to je funkcionisalo izvrsno. Procedura instaliranja je kako je gore opisano. Ako imas nekih problema pitaj.
18. септембар 2005. у 2:54 pm #34875Mr_PingvinУчесникJedan tip za pocetnike:
Kada rapakujete arhivu, preskrolujte malo taj mrski readme fajl.. Obicno tu pise kako se doticni paket koristi, kompajlira, instalira, namesta, i sta je sve potrebno da bi on radio…
Moras biti pravi maher za linux, da ne bi morao da citas readme fajlove, pa zato i postoje na kraju krajeva… Ustedece vam mnogo vremena, kasnije ..
18. септембар 2005. у 4:50 pm #34876needleboyУчесникja sam jos noviji korisnik i posedujem navedeni modem, a igrom slucaja sam instalirao ubuntu linux. //sjebo sam stvari sa enkripcijom u windows-u pa mi je bio potreban za chitanje ntfs particije//
jel neko ima link za driver za ovu distribuciju i nacin instaliranja.
iskopao sam na originalnom cd-u modema neki linux driver iz 2003 godine sa kojim ocigledno ne radi.ocekujem Vashu pomoc.
18. септембар 2005. у 5:57 pm #34877DexУчесникimas ovaj link
http://www.ubuntulinux.org/wiki/IntelFiveThreeSixEPModemHowto
samo prati uputstvo
samo je na engleskom18. септембар 2005. у 6:16 pm #34878miroslav_joksimovicУчесникKako, ne razumem, jel treba da kucam “make clean”….. ili treba nesto da uradim da on bude “clean”? Mislim da je bolje da platim nekom da mi to odradi i da vidim kako to radi nego da sedim 24h danas pokusavajuci da odradim to kad ne umem i ne znam kako se prave makefiles. U svakom slucaju, hvala Vam.
18. септембар 2005. у 6:34 pm #34879densУчесникOvo postaje zaista smarajuce…
Mozda bi moderatori trebalo da razmisle o otvaranju posebne teme “instaliranje i podesavanje modema intel-5xy” 😉
18. септембар 2005. у 7:17 pm #34880japanУчесникKako, ne razumem, jel treba da kucam “make clean”….. ili treba nesto da uradim da on bude “clean”? Mislim da je bolje da platim nekom da mi to odradi i da vidim kako to radi nego da sedim 24h danas pokusavajuci da odradim to kad ne umem i ne znam kako se prave makefiles. U svakom slucaju, hvala Vam.
make je komanda (program, tacnije) koji na osnovu Makefile u direktorijumu u kome se trenutno nalazis kompajlira source… clean je… hm… pa recimo argument sa kojim se poziva make… u Makefile postoji pravilo “clean”, i kad ti kucas make clean, to pravilo se izvrsava… isto vazi i za ostala pravila…
ne, ne treba ti da razmisljas o tome kako se prave Makefiles, o tome razmisljaju ljudi koji pisu softver, tvoj drajver, u konkretnom slucaju…
da, treba da kucas, sve ono sto ti je doole napisao…
18. септембар 2005. у 9:55 pm #34881miroslav_joksimovicУчесникNece pa nece a sve sam otkucao kao sto ste rekli. Ne vredi. Hvala Vam u svakom slucaju. POZDRAV
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.